tiistai 14. lokakuuta 2014

Lavalta: Aristokraatit

Kuva: Valtteri Mäkelä

Jos joku tulisi jossain satunnaisessa tilanteessa kertomaan minulle juttua, joka olisi lyhyesti sanottuna mauton, lähtisin varmaankin pois. Tänään kuitenkin marssin Teatteri Tuikkeen tiloihin kuulemaan Juuso Kekkosen uutta monologia Aristokraatit, jonka tapahtumakuvauksessa todetaan ettei se sovi ihmisille joilla on liian hienostunut maku. Menin esitykseen täysin vapaaehtoisesti ja lisäksi vielä maksoin oman lippuni.

Jos totta puhutaan, en hyvin todennäköisesti olisi mennyt katsomaan esitystä jos sen olisi tehnyt joku täysin minulle tuntematon henkilö. Olen kuitenkin nähnyt Kekkosen Iholla-trilogian (Aristokraatit ei ole osa sitä) osat Outo homo ja Pilkkaa jumalaa ja totesin, että kyllähän nyt tämäkin pitää mennä katsomaan.

Esityksen idea on siis se, että Kekkonen kertoo jonkinlaiseksi klassikoksi muodostunutta vitsiä nimeltä Aristokraatit. Vitsin pointti on lähinnä olla pitkä ja sen punch line on huono, mutta vitsin aikana on ok tai oikeastaan oletettavaa kertoa toistaan kuvottavampia juttuja. Kertoessaan tätä vitsiä Kekkonen pääsee samalla pohtimaan muun muassa sananvapautta, inhoreaktioita ja muuta jännittävää.

Esityksestä oli muuten lupa poistua kesken, jos siltä tuntui. Itse olin joko riittävän hyvässä zen-tilassa tai vaihtoehtoisesti riittävän paatunut, joten tarvetta lähteä ei tullut. Eikä tullut myöskään mitään ylitsepääsemätöntä inhoreaktiota. Oikeastaan koin Aristokraatit aika virkistäväksi kokemukseksi. Vaikka, myönnetään, vitsissä oli hyvin vähän sellaisia elementtejä joita yleensä pidän hauskoina (mikä voi olla ihan hyväkin juttu). Kekkosen omille havainnoille sentään nauroin ja nauroin ehkä vähän itsellenikin, ja se tekee ihmiselle toisinaan hyvää. En voi täysin rehellisesti sanoa varsinaisesti pitäneeni esityksestä, mutta olihan se hurjan hauskaa nähdä.

Tällä viikolla esityksiä on vielä huomenna ja perjantaina Teatteri Tuikkeen tiloissa.

ps. Kekkosen Outo homo -sivuilla oli erikseen pyyntö, että esitystä ei spoilattaisi. Tästä mies minua alkuperäistä juttuani lukiessaan ystävällisesti muistutti. Siksi siis tässäkin pyrin spoilaamattomuuteen, jotta pääsette itse puhtaalta pöydältä toteamaan, mikä teidän mielestänne edustaa huonoa makua ja mikä ei.

2 kommenttia:

  1. Harmi, etten itse ehtinyt tätä nähdä. Kiintoisaa olisi ollut nähdä omat reaktioni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän Aristokraateille saada vielä lisäesityksiä, kannattaa seurata ilmoittelua facebookissa Talle!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...