maanantai 27. lokakuuta 2014

Hullu lokakuu Mad Housessa

Art makes you sane and wonderfully mad, I say.

Lokakuussa kävin katsomassa huikean määrän esittävää taidetta. Osittain tästä voi syyttää Suvilahdessa järjestettyä Mad House -tapahtumaa. Kuukauden kestänyt tapahtuma toi Helsinkiin liudan kotimaisia ja ulkomaisia taiteen moniosaajia, jotka esittivät mitä erilaisempia performansseja ja esityksiä. Itse hankin tapahtumaan kuukausilipun (miten hieno keksintö!) ja ravasin tapahtumissa sydämeni kyllyydestä. Silti osa kiinnostavista esityksistä jäi näkemättä.

Kuukausilipun mahtava piirre oli joka tapauksessa se, että kun sen oli hankkinut, oli esityksiin lähtemisen kynnys paljon pienempi. Esitykseen lähtemiseen riitti, että se kuulosti edes etäisesti kiinnostavalta. Täten tuli hypättyä pois omalta mukavuusalueelta ja katsottua myös erilaisia esityksiä.

Mad Housen aikana ehdin nähdä seuraavat esitykset:
Ehkä-tuotannon ilta: Heli Meklin ja Beta Collective
Todellisuuden tutkimuskeskuksen RMEO & ULIA
Via Negativa & Oblivia: In Transition (Work in Progress)
Via Negativa: On the Right Track
Domini Públic
Kuriton Company: We're Halfway There
Gnab Collective: Hamlet Private

Lisäksi osallistuin Curt Richterin Nomadic Studio: Portrait as Performance -projektiin, jossa Richter otti pop up -studiossaan kuvia halukkaista ja käyttää niitä loppujen lopuksi näyttelyssä ja kirjassa. Itse kävin kuvattavana heti avajaisiltana. Richter oli todella mukava ja kuvat sai myös omaan sähköpostiin, niistä tuli hyvä mieli.

Kiittää täytyy myös virvokkeista vastannutta Ihana Baaria, josta sai esimerkiksi ä-lyt-tö-män hyvää porkkanakakkua ja flunssantappojuomaa.

Toivon Mad Houselle monia uusia tuotantokausia (ja jatkuvaa mahdollisuutta hankkia kuukausilippu)! Chin chin!

***

Mad Housen 1. tuotantokausi päättyy virallisesti keskiviikkona, jolloin tapahtuma laitetaan purkkiin Open Stage -tapahtumalla klo 19.00 alkaen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...