lauantai 31. maaliskuuta 2012

Lavalta: Seminaarinmäen mieslaulajat (Korjaamo)


Aloin tosissani fanittaa Seminaarinmäen mieslaulajia eli tuttavallisemmin Semmareita, kun Laulut ja tarinat -levy ilmestyi vuonna 2007. Tai se fanitus alkoi oikeastaan kyseisen levyn julkaisukeikalla Messukeskuksessa, sillä show oli aivan huikea.

Jos jollekulle tämä yhtye on tuntematon, niin kyse on siis 21-henkisestä mieskuorosta, joka on perustettu vuonna 1989. Kuoron ajatuksena on ollut kuoromusiikin rajojen rikkominen ja itse tehdyn tuotannon esittäminen. Lisää infoa sekä kuoron miehistä että porukan julkaisuista löytyy täältä.

Tämä keikka, jolla olimme 30.3.12, järjestettiin siis tunnelmallisessa Korjaamon vaunusalissa. Korjaamo kunnoustautuu joka kerralla siellä käydessäni paikkana, jonne mahtuu kaikenikäsiä ja -laisia ihmisiä sulassa sovussa. Tupa oli aivan täynnä ja fiilis korkealla; vaikka yleisö seisoikin toisinaan kuin sardiinit purkissa, ei tönimistä tai muuta häiriötä esiintynyt ja keikasta nauttiminen oli jotenkin kollektiivista.

Semmarit vetivät hienon reippaan tunnin pituisen show'n. Nimenomaan show on parempi nimitys tapahtumalle kuin keikka, sillä se sisältää paljon muutakin kuin laulamista (vaikka sekin jo riittäisi). On tanssikoreografioita, järjetön määrä rekvisiittaa, vaihtuvia asuja ja crowdsurffausta.


Minä en tiennyt että ne tanssivatkin, sanoi Tuomas.

Minun iltani täydellisti se, kun kuoro esitti encorena hienon Olo anchén, joka löytyy Laulut ja tarinat -levyltä. Eivätkä hassumpia olleet muutkaan kappaleet, esittivät mm. Veljekset kuin Elvikset, Kaksi kättä hississä ja I don't mind. Keikan viimeisteli Taina-kappale, joka huipentui Frontside Ollie-pätkään.

Hymyilytti ja hytkytti. Kiitän ja kumarran ja suosittelen menemään juoksujalkaa, jos joskus tulee mahdollisuus nähdä tämän kuoron esitys.

4 kommenttia:

 1. Mäkin diggaan Semmareista, ihastuin kundeihin 2004 julkaistun Wunderbaumin suosiollisella avustuksella ja olen joskus onnekkaasti päässyt keikallekin. Tai siis showta katsomaan. :)

  Mainion kuuloinen ilta (voiko Semmareiden kanssa muuta odottaakaan?) ja voih, Tainan kuullessani olisin varmaan alkanut poraamaan, se on ehkä yksi ihanimmista rakkauslauluista ever.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suketus, Wunderbaum on kyllä myös mainio levy ja Taina on ihana! Minun "rakkauslaulusuosikkini" heiltä lienee kuitenkin ihana Hyvää yötä.

   Keikalla on aina hyvä vähän porata ;)

   Poista
 2. Oi, olen vähän kade. Paljon kade. En ole päässyt Semmareiden keikalle kuin kerran, heti menen uudestaan jos tilaisuus tulee! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Booksy, minulle tämä oli kolmas kerta ja mielelläni menisin vielä monta kerta. Onneksi miehissä ei ainakaan vielä näy väsymisen merkkejä eli eiköhän niitä keikkoja vielä.. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...