sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Eric Powell: The Goon #3-4


The Goonin kahden ensimmäisen albumin yllätettyä tämän lukijan niin positiivisesti oli luonnollisena jatkumona tietysti varattava seuraavat kaksi lärpäkettä kirjastosta (myös siksi, että mies käski). Eikä tarvinnut tälläkään kertaa harmitella: jo useamman Eisner-pystin sarjakuvallaan haalinut Eric Powell tekee hämmentävää ja omaperäistä sarjakuvaa raikkaalla tyylillä.

Jos nyt jollekulle on jäänyt vielä epäselväksi, niin The Goon kertoo jykeväleukaisesta korstosta nimeltä Goon, joka pitää kylän kadut siistinä niin velallisistaan kuin zombeistakin, joita zombiepappi sinnikkäästä tehtailee lisää Lonely Streetillä. Apunaan Goonilla on kiukkuinen pieni mies, Frankie, jolle ei kannata mennä ryppyilemään ellei ole aivan pakko.

The Goon #3 Heaps of Ruination


Kolmososassa päästään nauttimaan neljästä tarinasta. Ensimmäisessä tutustutaan lisää traagiseen Buzzardin hahmoon, joka tavattiin muistaakseni kakkosalbumissa. Lisäksi puikkoihin pääsee myös Dr. Alloy (joka tällä kertaa jopa onnistuu auttamishaluissaan) ja tavataanpa yhdessä tarinassa vampyyreitakin, jotka ovat nykypäivänä niin kovin trendikkäitä. Parasta tässä albumissa taisi kuitenkin olla tarina, jossa vierailee Mike Mignolan hieno Hellboy-hahmo (myös Hellboyt ovat muuten varsin pätevää luettavaa, suosittelen, Mignolalla on mahtava kulmikas tyyli).

The Goon #4 Virtue and the grim consequences thereof


Nelososassa perustetaan jalkapallojoukkue, päästään tutustumaan varsin väritettyyn versioon Dickensin A Christmas Carolista (tämä sarjis piirretty aivan upealla lyijykynätekniikalla), pelastetaan Dr. Alloy tuhoutumiselta matkaamalla toiseen ulottuvuuteen ja joudutaan vankilaan.

Kuva: Eric Powell (The Goon-lehti nro 10)

Lisäksi molemmissa albumeissa on tarinoiden välissä lyhyitä mystisiä ministrippejä kuten edellisissäkin osissa. Nämä minisarjat taitavat olla niitä ainoita näissä, joissa minäkin vähän nostelen kulmakarvojani mutta toisaalta kaikki paheksuttava on viety niin överiksi että ei tästä oikein voi loukkaantuakaan.

Mies jo taisi hätyytellä että milloinkas ne seuraavat osat eli pitänee taas käydä Helmetissä vierailulla kun oman kirjaston valikoimasta löytyvät vain kaksi ensimmäistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...