torstai 19. tammikuuta 2012

Vuoden verran kujerruksia - kuulumisia ja synttäriarvonta

Enpä tiennyt viime tammikuussa mihin pääni pistin, kun kirjoitin ensimmäisen tekstin tähän blogiin. En tainnut edes olla varma, kuinka pitkään sitä jaksaisi. Nyt ainakin vuoden verran ja eiköhän tätä jatku niin kauan kuin siltä tuntuu. Onnittelen nyt siis blogiani, joka on nyt saavuttanut yhden vuoden iän! Ja kiitän, jälleen kerran, Hannaa joka minut tälle tielle ajoi.

Aika monella blogilla on ollut tässä tammikuun korvilla syntymäpäivät ja onnittelen tässä nyt kollektiivisesti vielä kaikkia syntymäpäiviään viettäviä!

Mitä tämä bloggaaminen on sitten saanut aikaan? Luen varmaan aika paljon samoja määriä kuin ennenkin, mutta ehkä vähän erilaisia kirjoja. Tänä vuonna olen tutustunut moneen uuteen kirjailijaan, joita en olisi ehkä muuten löytänyt (esim. Susan Fletcher ja Pasi Ilmari Jääskeläinen) ja lukenut varmaan useamman (kotimaisen) esikoisen kuin koskaan ennen. Olen myös lukenut enemmän sarjakuvia, mutta siitä voinee syyttää eniten miestä joka niitä roudaa kirjastosta kotiin.

Olen myös kirjoittanut paljon teatterista (siellä tuli käytyä yllättävän ja ilahduttavan monta kertaa tänä vuonna) sekä muutaman kahvilatekstin. Minusta on mukavaa olla vähän tällainen väliinputoaja-blogi, siis ei ihan kirjablogi. Välillä mukaan eksyy myös höpinöitä neulomuksista ja leipomuksista. Onko tämä sitten kulttuuriblogi? En tiedä, mutta tällä mennään.

Joskus tekstiä tulee enemmän ja julkaisutahti kiihtyy, joskus taas vähemmän jos minulla nyt ei yksinkertaisesti ole mitään asiaa juuri sillä hetkellä. Minä koin valaistuksen omasta bloggaamisestani viime viikon perjantaina; huomasin, että minulle tulee hyvä fiilis kun tulen tänne päivittelemään. Olen tyytyväinen siitä, että blogiin kirjoittelu on aktivoinut omaa kirjoittamistani. Ja sitten on hymy siitä, kun joku kommentoi. Ja ilo, kun jossain toisessa blogissa joku on lukenut mielestäni hyvän kirjan ja pitänyt siitä tai kirjoittaa jostain kirjasta niin vetävästi, että minulle nousee tarve lukea se kirja. Mahtavaa.

Mutta mennäänpä sitten asiaan: Kuten jo joulukuussa lupailin, käynnistän nyt myös syntymäpäiväarvonnan. Mies ystävällisesti auttoi palkintojen päättämisessä ja ne ovat seuraavat:

Yksi palkinto on eräs suosikkikirjailijani Jonathan Carrollin tuotoksista eli Valkoiset omenat (oma arvioni löytyy täältä). Kyseessähän on muuten käytännössä keräilykappale, sillä kirjasta on otettu Suomessa vain yksi painos ja näitä ei oikeastaan juuri markkinoilla liiku, joten nyt on hyvä hetki napata tämä hieno kirja omakseen. Kirja on nyt kerran luettu mutta hyvin ja hellästi pidetty. Toivon, että tämä pääsee hyvään kotiin.

Toinen palkinto on Tuomas Peurakoski Ensemblen hieno esikoispitkäsoitto, joka kantaa bändin nimeä. Tämä palkinto osittain siksi, että levy on ihan älyttömän hyvä (jos et usko, niin lue vaikka täältä tai täältä) ja osittain siksi, että minusta olisi kiva ettei sängymme päädyssä olisi noin täyttä pahvilaatikollista levyä koska ne ansaitsevat päästä maailmalle ja kuunteluun.

Laitamme sitten arvontaan mukaan vielä lohdutuspalkinnon, joka tulee olemaan jonkinlainen mysterybox.

Onnettarena toiminee jälleen kerran Tuomas.

Arvontaan voi osallistua kommentoimalla tähän postaukseen. Yhden arvan saa olemalla lukijana ja toisen jakamalla tietoa tästä tapahtumasta. Ilmoitathan myös, miten haluat mahdolliset useammat arpasi jakaa: voit esim. laittaa kaksi arpaa kirjan tai levyn arvontaan, tai sitten laittaa yhden arvan molemmille. Ilmoitathan myös tämän kommentissasi.

Koska nämä ovat blogisynttärit, hyväksyn osallistujiksi nyt vain rekisteröityneitä lukijoita. Sellaiseksi voi toki rekisteröityä vaikka nyt, jos ei ole aiemmin ennättänyt.

Niin ja arvontaan voi siis osallistua to 2.2.2012 asti. Arvotaan sitten viikonlopun aikana.

Syntymäpäivän hengessä mietin myös uudistuksia ja parannuksia. Blogi on vuoden aikana läpikäynyt useammankin kasvojenkohotuksen ja nyt alan olla melkoisen tyytyväinen siihen, miltä täällä näyttää. Minulle on silti tärkeää, että myös te lukijat viihtyisitte täällä. Siksi kysyn: Onko sinulla ehdotuksia / ideoita / toiveita siihen, mitä täällä blogissa voisi vielä olla ja mikä täällä on hyvin ja mikä ehkä huonosti? Otan mieluusti vastaan sekä ruusut että risut, kehittymässähän tässä ollaan, omaan tahtiin.

Nyt siirryn kakun pariin, sillä pitäähän blogillakin olla kakku. Tein taas kerran ihanaa sitruunamarenkipiirakkaa Hesarin ohjeella lisäten taas tosipaljon enemmän sitruunaa ja vähemmän sokeria. Ja enempi kardemummaa. Resepti löytyy tämän tekstin kommenttiosiosta, mikäli kiinnostaa.

70 kommenttia:

  1. Onnea onnea! Eipä tänne ole parannusehdotuksia. Ulkoasukin on jotenkin niin tänne sopiva :)

    Minä pistän kaksi arpaa tuohon levyyn! Ihan vain vaihtelun vuoksi :)

    VastaaPoista
  2. Onnea♥

    Kaksi arpaa Valkoisille omenoille!

    (Olen tänään menossa, mutta linkitän heti, kun ehdin.)

    VastaaPoista
  3. Onnea ponnea kivalle blogille!

    Minäpä lähden mukaan yhdellä arvalla, ja tavoittelen levyä.

    Parannusehdotuksia ei ole, voisin sanoa vaikka kiitokset täältä löytämistä kirjavinkeistä sen sijaan. Sitruunapiiras kuulostaa kyllä todella ihanalta, saisinpa minäkin...

    Huomasin että sinulla on 1Q84 kesken, odotan mielenkiinnolla päivitystäsi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos Norkku! Sitruunapiiras on meikäläisen toinen leivontabravuuri, se on hyvää.

      1Q84:n ensimmäinen osa alkaa olla luettu, aika huima opus.

      Poista
  4. Onnea ja pitkää ikää suloiselle blogillesi! <3

    Osallistun kahdella arvalla (linkitän kun ehdin) levyn arvontaan. Parannusehdotuksia tai toiveita minulla ei oikeastaan ole; jatka samalla linjalla ja pidä teatteri- ja kahvilapostaukset ehdottomasti mukana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Maria! Mukava kuulla, että myös teatteri ja kahvilat kiinnostavat. :)

      Poista
  5. Paljon onnea vaan! Itse tykkään kovasti tällaisista väliinputoajablogeista, onhan omanikin sellainen.

    Valkoiset omenat on jo hyllyssä (kiitos anopin), joten osallistuisin yhdellä arvalla levyn (ja mysteerilaatikon :) arvontaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pekka! Väliinputoajana on hyvä olla. :)

      Fiksu anoppi sinulla! Pistetään siis arpa levylle!

      Poista
  6. Onnea, ihana Linnea ja ihana blogi!

    Minäkin pidän Kujerruksista juuri tällaisena. Rakastan kirjoja, mutta on ollut ihanaa lukea mm. teatterin maailmasta, kahviloista ja kaikesta muustakin. Jatka siis samalla mallilla. Viihdyn täällä aina yhtä hyvin.

    Osallistun kahdella arvalla ja tavoittelen Valkoisia omenoita: haluan lukea lisää Carrolia ja tuon hienon levyn voitinkin kerran aiemmin. Tykkään siitä, kerro siis sinne kotii terveisiä, että täällä kuunnellaan ja mielellään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana Katja!

      Terveiset menivät perille, mies ilahtui. :)

      Poista
  7. Onnea! En keksi minäkään mitää lisättävää blogiisi, jossa bonuksena kirjojen lisäksi ovat kivat kahvilajutut

    Osallistun yhdellä levyn arvontaan. Kirja minulla jo on, tosin puoleen väliin kesken jääneenä. Ei ollut kai minun kirjani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, jaana!

      Maaginen realismi taitaa olla vähän sellainen mielipiteiden jakaja kirjallisuuden lajina, toisille natsaa ja toisille ei. Onneksi meitä lukijoita ja kirjailijoita on erilaisia, jokaiselle jotakin. :)

      Poista
  8. Onnittelut blogille ja sen pitäjälle! Tämä taisi olla ensimmäisiä blogeja, jonne uskaltauduin kommentoimaan, sillä tyylisi on luokseenkutsuva ja hötkyilemätön. Viihdyn täällä aina :) Opiskelujuttuja jaatkin toisen blogin puolella, joten mitään lisätoiveita ei minulla ole.

    Osallistun yhdellä arvalla kirjan arvontaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suketus! Tässähän on hymy korvissa teidän kommenttejanne lukiessa. :)

      Poista
  9. Onnea Linnea! Minä osallistun arvontaasi yhdellä arvalla ja lähden tavoittelemaan sillä suosikkikirjaasi.

    VastaaPoista
  10. Onnea kovasti!

    Tuntuu ihan, että olet ollut olemassa paljon kauemmin kuin vuoden! :)

    Kulttuuriblogi on hyvä nimi, ihailen ja kadehdinkin aina sitä, että sinulla on mahdollisuus ja aikaa seurata teatterimaailmaankin kaiken muun ohessa. Niitäkin juttuja on kiva lukea.

    Ja voi kun saisin tuon levyn...!

    Kolmella mukana on kaikkeen tyytyväinen lukijasi M

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon Minna! Tässähän ihan joutuu silmänurkkiaan pyyhkimään kun ootte kaikki niin kivoja <3

      Laitetaan arvat levylle ja peukut pystyyn. :)

      Poista
  11. Onnea yksivuotiaalle :) On tämä sitten väliinputoaja- kulttuuri- tai ei ihan kirjablogi niin viihdyn hyvin! Vaihtelu virkistää, ei sisällön tarvitse olla tarkkaan rajattua :) Pistetään yksi arpa Valkoisille omenille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Villasukka kirjahyllyssä! Mukava kuulla. Arpa laitetaan asianmukaiseen kulhoon. :)

      Poista
  12. Synttärionnea kivalle blogille! :)

    Minulla(kaan) ei tule mieleen mitään parannettavaa, enkä kyllä keksi moitittavaakaan. Olen saanut täältä paljon hyviä lukuvinkkejä ja tunnelma on tosiaan kutsuva ja välitön :)

    Arvontaan osallistun kahdella arvalla ja tavoittelen molemmilla lisää lukemista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos Maija!

      Mukava kuulla, että olet löytänyt lukuvinkkejä. Ja ehkä arvonnasta tulee lisää lukemista.. :)

      Poista
  13. Jee, onnea blogille ja sen kirjoittajalle! Tätä arvontaa olenkin odottanut siitä asti, kun sain Naurujen maan luettua :) Eli yksi arpa Valkoisille omenoille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos kaimalle! Pistetään arpa kulhoon odottamaan. :)

      Poista
  14. Huikeasti synttärionnea! Itse mukana yhdellä molemmissa, kirjassa ja levyssä!

    VastaaPoista
  15. Paljon onnea! Minä en muiden tavoin keksi yhtäkään parannusehdotusta, pidän blogistasi juuri tällaisena!
    Kaksi arpaa ehdottomasti Valkoisille omenoille! Olen käynyt tiiviisti kurkkimassa blogiasi siitä asti, kun vihjasit tästä arvonnasta :) Jonathan Carrolliin on pakko saada tutustua paremmin, Naurujen maa oli loistava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuri kiitos sinulle Tuulia! Mahtavaa, että Naurujen maa iski sinuun, toivottavasti myös muutkin Carrollit.

      Poista
  16. Lämpimästi onnea blogillesi! Täällä on aina mukava käydä ja kuten joku muukin jo mainitsi, pidän siitä, että kirjoitat silloin tällöin muistakin jutuista kuin kirjoista. Minua poikaystävä ei ole vielä onnistunut saamaan lukemaan sarjakuvia, saa nähdä käykö minulle vielä joskus niin kuin sinulle :-) Suosikkikirjasi kiinnostaa, koska teos on minulle entuudestaan tuntematon. Tavoittelen sitä kahden arvan voimin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa! Minulla oli kyllä jo jonkin verran taustaa sarjakuvien lukemisesta mutta nyt sarjiksien määrä lukemistossa on kyllä kasvanut eksponentiaalisesti. Tsemppiä siis miehellesi yrityksiin. :)

      Poista
  17. Onnea onnea suloiselle yksivuotiaalle !

    Tavoittelen Carrollin kirjaa kahdella arvalla!

    VastaaPoista
  18. Onnitteluhalaus ihanalle 1-vuotiaalle blogille! Älä muuta mitään, ainakaan radikaalisti, pidän blogistasi juuri tällaisena.

    Osallistun kahdella arvalla Valkoisia omenoita tavoitellen. Levykin kuulostaa mielenkiintoiselta, mutta en tällä hetkellä omista minkäänlaista masiinaa, joka suostuu soittamaan levyjä, joten panostan kirjaan.

    Ps. aivan ihana kuva! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos peikkoneito! Radikaaleja muutoksia tuskin on tulossa joten ei huolta. :)

      Pistetään arvat kirjalle. Levyä voi muuten kuunnella mm. Spotifysta. ;>

      Ja kiitos, oli hyvä kuvaaja!

      Poista
  19. Onnea onnea onnea vaan, ehkäpä pian jo se punainen tupa ja perunamaakin! <3

    Pidän blogistasi tosi paljon, se on niin suloinen. Haluaisin itsekin kirjoittaa välillä muustakin kuin kirjoista, mutta tuntuu etten ehdi. Pidä siis linjasi, minusta sekablogit ovat kivoja!

    Minua ei koskaan haittaa, jos bloggaaja antaa kirjalle arvosanan tai tähtiä, tai kertoo siitä enemmänkin "perustietoja", kuten sivumäärän, suomentajan jne., mutta en minä niitä kenellekään vaadi. :)

    Linkitän arvontasi ja tavoittelen nyt kahdella herraasi, johon minun olisi vihdoin aika tutustua. Ja tarkoitan siis herra C:tä, en herra P:tä (tajusin juuri, että tuon olisi voinut ymmärtää niinkin päin), vaikka pidän myös jälkimmäisen musiikista.

    Pus! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Karoliina! Keltaista tupaa odotellaan, tuttava on luvannut jo tulla avaamaan perunamaan. :))

      Sivumäärän ja suomentajan lisäilyä voisin kyllä yrittää. Minä sitä jossain vaiheessa aloitin ja sitten unohdin ja..

      Ja hih, jouduin kyllä lukemaan lauseesi kahdesti. Nauratti. Laitetaan arvat herra C:lle. Pus!

      Poista
  20. Paljon onnea yksivuotiaalle kakunpuhaltajalle!

    Pidän kahvilapostauksista kovasti! On aina ihana istahtaa hyvää kahvilaan, joten jatkahan ihmeessä kahvittelua kahviloissa ja muutoinkin juuri omaksi tuntemallasi polulla.

    Osallistun yhdellä arvalla Carrollin kirjaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Valkoinen Kirahvi! Mukavaa, että kahvilapostaukset maistuvat. Toivottavasti niitä taas olisi tulossa, ei ole ehtinyt kahville tässä. :)

      Poista
  21. Oikein lämpöiset synttärionnittelut!

    Pidän blogistasi tosi paljon, parasta siinä on sun iloinen ja luonteva oma ääni, säilytä se!

    Saan vissiin kaksi arpaa, pane toinen kirjalle ja toinen levylle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Erja! Hymy on tässä kasvoilla sinun (ja teidän) kommentteja lukiessa. Laitetaan arvat puoliksi!

      Poista
  22. Onnea Kujerruksia-blogi! Muistan vuoden varrelta mm. kihlajaiset. :-) Mukava tätä on lukea - jatka samaan malliin!

    Osallistun kahdella arvalla ja laitan arvat palkintoihin fifty-fifty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Paula! Kihlajaiset olivat hyvä hetki tänä vuonna :) Laitetaan fifty-fifty!

      Poista
  23. Onnentoivotukset ihanalle 1-vuotiaalle!

    En keksi yhtään mitään parannettavaa - jatka siis samalla, hyvällä linjalla. Tänne on aina niin mukava tulla vierailemaan. Erja tuolla edellä tiivistää hyvin minunkin tuntemukseni.

    Yhdellä arvalla lähden tavoittelemaan Carrollin kirjaa.

    VastaaPoista
  24. Yksi arpa kirjalle ja yksi levylle:)

    Onnea kivalle yksivuotiaalle blogillesi, ei minulla ole edes parannusehdotuksia antaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä ihmettä, tämä oli mennyt jostain syystä bloggerin roskapostikansioon! Onneksi löysin ja sain kommenttisi tänne takaisin, eli arpaliput arvontaan ja suuri kiitos!

      Poista
  25. Heippa, tulin minäkin onnittelemaan blogia. Arpoja en tarvitse, koska levyä omistan muutenkin satamäärin ja kirjastakin olen kuullut ääniversion.

    Sen verran haluan kuitenkin kiittää blogin olemassaolosta, koska sen myötä oma kirjoitteluni on myöskin saanut ryhtiä. Kun molemmat saavat toisiltaan palautetta, on inspiroivaa kirjoittaa - vaikkakin kirjoitamme hyvin eri tavalla ja eri asioista.

    On myös hienoa, että voin ylpeydellä jakaa tämän blogin linkkejä, koska tiedän että tekstit ovat hyviä. Jee!

    VastaaPoista
  26. Onnea! Sijoitan kaksi arpaa Carrolliin.
    Blogiisi ihastuin heti, kun osuin tänne ensimmäisen kerran. Jo tuo kyyhkyskuva on aivan ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Margit! Kuvassa on tällä kertaa kööpenhaminalaisia kyyhkysiä. :) Arvat Carrollille, hop!

      Poista
  27. Minäkin osallistun! kaksi arpaa valkoisille omenoille täältäkin. Kyllä levykin kelpaisi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli arpoja Carrollile (ja niin, kyllähän sitä levyä voi sitten vaikka ostaa, ei bändi sitä pahakseen pistä ;)

      Poista
  28. Onnea todella sympaattiselle yksivuotiaalle! Asetan yhden arvan levylle ja yhden arvan kirjalle ja peukut pystyyn :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, oi pihi nainen! Arvat kulhoihin ja peukut ylös :)

      Poista
  29. Paljon onnea viehättävälle blogillesi! Minusta kirjat ja muut asiat ovat hyvin tasapainossa täällä. Pääpaino on siinä määrin kirjoilla, että ainakin minä miellän kyllä tämän ihan kirjablogiksi, mutta kahvilat ja teatteri ja muut asiat tuovat mukavasti lisämaustetta :)

    Osallistun yhdellä arvalla kirjan arvontaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa! Eli ollaan sitten kirjablogi lisämausteilla, hyvä nimi! Arpa kirjalle, hop!

      Poista
  30. Onnea hienosta vuodesta! Olet yksi uusimmista suosikeistani. :) Minäkin haluaisin kehua tasapainoa ja ulkoasua.

    Kahdella arvalla lähden taistelemaan kirjasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos Salla kehuista :) Arvat liihottelevat kirjakulhoon!

      Poista
  31. Onnea 1-vuotiaalle ja kiitokset myös persoonalliselle bloggaajalle! Blogiasi on kiva lukea, vaikka harvoin ennätän kommentteja kirjoittamaan.

    Osallistun kahdella ja kokeilen molempia palkintoja. Ihanat palkinnot muuten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Joana ja kiitos sekä kommentistasi että osallistumisestasi! Mukava kuulla että blogia luetaan vaikkei aina kommenttia ehtisikään kirjoittamaan. :) Laitetaan arvat kulhoihin ja peukut pystyyn!

      Poista
  32. Kahden arvan voimin kirjan arvontaan mukaan!

    VastaaPoista
  33. Onnea ihanalle yksivuotiaalle! <3 Suloinen blogisi on yksi suurimpia suosikkejani, ja pidän tästä hirmuisesti juuri tällaisena. :)

    Olen liikkeellä ihan mattimyöhäisenä, osallistuisin mielelläni kahdella arvalla kirjan arvontaan, mutta poista minulta yksi arpa jos linkitykseni tulee liian myöhään. :) Miehesi upea levyhän minulla jo onkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Sara, totta kai tässä ehtii vielä kahdella arvalla mukaan :) Kiitos paljon paljon ja onnea arvontaan!

      Poista
  34. Onnea ensimmäisestä vuodesta, tulkoon monen monta lisää ! Tipautatko minulta yhden arvan sinne kirjakulhoon...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, toivotaan näin! :) Laitetaan arpa oikeaan kulhoon ja peukut pystyyn!

      Poista
  35. Sylin täydeltä synttärionnea! :) Ja yksi arpa kirjalle :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...