tiistai 27. maaliskuuta 2012

Kupista: Café Strindberg


Kai sitä joskus voi itseään hemmotella kahvilla ja macaronseilla eikö vain? Hyvä, olen samaa mieltä. Näin nimittäin tein tuossa jokin aika sitten ollessani ystäväni kanssa kahvilla Café Strindbergissä. Tunnelmallisessa ja vanhaa aikaa huokuvassa kahvilassa Esplanadin varrella on mukavaa ja jotenkin hienostunutta istua.

Itse tilasin siis kahvia (Skåne Exclusive, 3,50e) ja macarons-leivoksia (5,90e) joita saapui hopeisella tarjottimella kolme kappaletta. Seuralaiseni tilasi myös macaronseja ja niiden seuraksi marokkolaista minttuteetä (3,50e). Kuten Café Ekbergissä, myös Strindbergillä on pöytiintarjoilu.

Kahvi oli oikein mainiota ja tarpeeksi vahvaa, sillä siitä käytännössä pystyi peilaamaan. Pienen pienen miinuksen annan ehkä siitä, että maidolle ei juuri ollut tilaa mutta enpä sitä myöskään itse tajunnut pyytää. Macaronien makuja en valitettavasti muista, yksi niistä (se jossa oli ruskeaa täytettä) ei oikein viehättänyt minun makuhermojani mutta kaksi muuta olivat oikein herkullisia.


Olen kerran yrittänyt taiteilla macaronseja itse ja kyllä niistä loppupeleissä tuli ihan hyvän makuisia mutta ulkonäkö oli niin ja näin. Näytti nimittäin siltä kuin joku olisi istunut leivosparkojen päälle. Macaronsit ovat bebé-leivosten kanssa näitä opettelen vielä joskus tekemään-asioiden listalla. Jos jollakulla on hyvä ohje, otan sen mielelläni vastaan.

Kiitän, kuittaan, kahvittelen.

10 kommenttia:

  1. Voi mitä macaroneja! :)

    Miekin olen yrittänyt noita leipoa, mutta sama juttu, kakkuparat läsähtivät :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopa muuta!

      Silloin kun itse niitä yritin olin vielä luvattoman huonolla tuulella ja mies yritti kiskoa minua pois keittiöistä. Itsepäisenä sitten tein ja tulos oli mikä oli.. Vaikka mies kyllä söi niitä, yritti varmaan lohduttaa :)

      Mutta vielä jonain päivänä!

      Poista
  2. Pidetään macaronsien leivontatapahtuma! Minäkin haluan opetella, enkä ole vielä keksinyt, mihin suuntaan energiani seuraavaksi, kun sushijutut on nyt jo opeteltu :D

    Ihana kahvilakokemus taas. Minä kävin viime viikolla Ciao Caffessa maistamassa chilisuklaajäätelöä. Namsk.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo pidetään! Susheja en olekaan hetkeen pyöritellyt, voisi sitten jos olisi joku edes semivapaa viikonloppu. :)

      Chilisuklaa kuulostaa nam hyvältä!

      Poista
  3. Nam! Nämä sinun kahvilapostauksesi ovat minulle arjen luksusta :).

    VastaaPoista
  4. Ihana postaus :) Onneksi vieressä on kuppi kahvia, ei niin harmita ;)

    Nyt seuraa paljastus -pidä penkistä kiinni... En ole koskaan edes maistanut macaronseja! Ne näyttävät minusta liian makeilta ja vähän koriste-esinemäisiltä, eli liian epäilyttäviltä syötäväksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana paljastus :D

      Riippuu kai vähän macaronista / macaronsista äh miten tämä taivutetaan että kuinkas makea. Minäkään en ihan ällömakeasta tykkää, muistaakseni tuo punainen oli näistä paras. Ehkä.

      Kahvi voisi olla kyllä nyt ihan hyvä juttu, siis ihan kotikeittoinen tällä kertaa.

      Poista
  5. Jos Tampereelle eksyy niin kannattaa käydä Pyynikin näkötornin kahvilassa. Sieltä saa itse tehtyjä munkkeja, jotka on käsittääkseni aika kuuluisia :). Ovat kyllä myös todella hyviä ;-D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, Scarlett! Eiköhän sinne Tampereelle tule joskus eksyttyä sen verran, että ehtii maistaa kuuluisia munkkeja :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...