lauantai 10. maaliskuuta 2012

Lavalta: Déjà-vu? (Espoon kaupunginteatteri)

Kuva: Max Messer

Kannatti luottaa aavistukseen. Bongasimme Espoon kaupunginteatterin ohjelmistolehdestä, että maaliskuussa teatterin vieraaksi saapuu kolmen esityksen verran Bodecker & Neander -teatterin Déjà-vu? joka sattumoisin on mimiikkaesitys. Neljääkymppiä käyvät Bodecker ja Neander ovat kuuluisan miimikon Marcel Marceaun (okei, en itsekään tiennyt ennen tätä) oppipoikia ja ovat koonneet esitykseensä parhaita numeroitaan mestarinsa oppien mukaisesti.

Ja kuten jo sanoin: kannatti.

Ranskalais-saksalainen mieskaksikko veti nimittäin upean vajaan kahden tunnin show'n, jossa sai sekä nauraa, vähän pelätä, tuntea myötätuntoa ja nauraa vähän lisää. Esitykseen kuului kymmenen numeroa, sekä yksi ylimääräinen numero aplodien jälkeen. Omat suosikkini olivat The four seasons of Antonio, The Sorcerer's Apprentice (upea taikashow!) sekä The pickpocket. Miimisen ilmaisun lisäksi esityksen pääosassa olivat erilaiset orkestroidut (klassiset) kappaleet (mm. Vivaldin Neljä vuodenaikaa).

Jos joskus tulisi vastaan tilaisuus päästä kunnolliselle mimiikkakurssille, juoksisin pää kolmantena jalkana (ei yhtään huvittaisi mennä näiden herrojen workshoppiin elokuussa mutta kun se on Saksassa). Tällainen fyysinen teatteri kun vaan, parhaimmillaan, on aivan upeaa. Suomalaisista näyttelijöistä muun muassa Martti Suosalo on mielestäni hyvä esimerkki siitä, miten kehoa käytetään lavalla hyvin.

Vaikka nämä mimiikkaesitykset nyt jo loppuivatkin, voi hienon trailerin käydä katsomassa täältä.

Lisää tällaista kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...