torstai 21. huhtikuuta 2016

Liikkuvaa kuvaa: Metsästäjä ja talvinen taistelu (2016)


Jos tarjoutuu mahdollisuus päästä elokuviin niin kyllähän se kannattaa käyttää. Kutsuvierasliput taskussa suuntasimme siis siipan kanssa katsomaan Metsästäjä ja talvinen taistelu -elokuvan ennakkonäytöstä, 3D:nä toki. Elokuvan edeltäjä Lumikki ja metsästäjä (2012) oli kummallakin näkemättä, mutta totesimme että se ei haitanne. Odotuksissa oli viihdyttävää fantasiamaustein höystettyä silmäkarkkia ja sitä paljolti myös saatiin.

Turhan pitkällä nimellä varustettu elokuva (englanniksikin hengästyttävä Huntsman: The Winter's War) lupaa mainosteksteissään kertoa, mitä tapahtui ennen Lumikin tarinan tapahtumia. Elokuvan alussa julma kuningatar Ravenna (Charlize Theron) saa herätettyä sisaren Freyan (Emily Blunt) uinuvat kyvyt ja Freya matkaa pohjoiseen perustamaan omaa valtakuntaansa. Freyan tavoitteena on kouluttaa lapsista itselleen taitavia sotureita, metsästäjiä, jotka tottelevat vain häntä ja joiden sydämeen ei mahdu tilaa rakkaudelle. Metsästäjistä keskeisimmät tässä elokuvassa ovat Lumikistakin tuttu Eric (Chris Hemsworth) ja Sara (Jessica Chastain).

Tähän asti elokuva toteuttaa lupaustaan kertoa tapahtumista ennen ensimmäistä elokuvaa, mutta hyppää sitten yllättäen Lumikin jälkeisiin tapahtumiin ja kertookin loppupeleissä enimmäkseen niistä. Juonessa kyllä pysyy silti kärryillä, joten se ei sinänsä haitannut, mainostus on vain hippasen harhaanjohtavaa. Keskiöön tarinassa muodostuvat sisarussuhteen valtapelit ja Ericin ja Saran yhteinen tarina. Mukana pyörii myös joukko kääpiöitä, osa ilmeisesti Lumikista tuttuja, örkkejä, taikapeili ja muita maagisia olentoja.

Myönnän avoimesti, että minusta on tullut kriittinen juonikatsoja. Teini-ikäisenä leffa olisi varmasti viihdyttänyt oikein mainiosti ja viihdytti se nytkin, mutta olisin muuttanut käsikirjoituksesta monia asioita ja etenkin muutamaa seikkaa naishahmojen ja ihmissuhteiden käsittelyssä. Paljon oli hyvääkin, lopussa oli muutama oikein oiva juttu ja tokihan sitä täytyi arvostaa kun Hemsworthin hahmo oli välillä hyvinkin tietoinen asioiden huvittavuudesta.

Metsästäjä ja talvinen taistelu luottaa pitkälti komeaan visuaalisuuteen. Maisemat ovat hienoja, taistelukohtaukset vauhdikkaita (välillä niinkin että en meinaa 3D-lasien kanssa pysyä perässä) ja digitekniikasta otetaan kaikki irti. Edellisestä kappaleesta voinette kuitenkin päätellä, että olisin mieluusti ottanut pois osan tästä satsauksesta ja sijoittanut sen esimerkiksi juonen viimeistelyyn. Näyttelijät, joiden kaarti on kyllä oikein mainio, hoitavat homman kotiin. Hemsworth on oikein symppis ja Bluntin roolityö kuningatar Freyana on melko kylmäävä.

Elokuva on miellyttävää silmäkarkkia ja viihdyttää sujuvasti, mutta ei tarjoa suuren suurta määrää pureksittavaa. Satuadaptaatioiden ja rempseän toiminnan suosijoille elokuva sopinee kuin nenä päähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...