perjantai 15. huhtikuuta 2016

Lavalta: Plastic Bride (Kapsäkki)

Kuva: Katariina Salmi

Plastic Briden jälkeen olo on on positivisen hämmentynyt. Tunti on ollut täynnä musiikkia, kaikkialle lentävää glitteriä, kakkua, kuohuvaa ja ennen kaikkea mahtavia morsiamia. Oma tunnetila on vaihdellut liikutuksesta bilefiilikseen ja takaisin, kosminen hääjuhla ei ole lainkaan liioiteltu kuvaus tälle spektaakkelille.

Sara Melleri on ohjannut musiikkiteatteri Kapsäkin tiloihin riemukkaan show'n, joka sukeltaa avioliittoinstituutin kerrostumiin ja möyhii sieltä esiin jos jonkinlaista pölyttynyttä käsitystä ja ravistelee ne uuteen uskoon. Valkoisiin pukeutuneet morsiamet voimaantuvat esityksen kuluessa, laulavat sydämensä kyllyydestä eikä sitä Bonnie Tylerin haikailemaa sankariakaan välttämättä jäädä odottamaan loputtomiin.

Emma Salokosken luotsaamana Emma Salokoski Voices kuulostaa ja näyttää upealta. Naisilla on esiintymisessään sekä voimaa että intensiteettiä ja lavalla tuntuu olevan hauskaa. Kaljapullo kädessä voi ihan hyvin joogata ja laulaa samaan aikaan ja nunnakin voi rakastaa palavasti. Heidi Kirves puolestaan revittelee huikealla energialla milloin missäkin numerossa, en voi kuin ihailla ja hymyillä.

Yhtäkkiä esiintyjät ovat pöydillä, kakkulautasia pihistetään ja en ole ehkä koskaan syönyt kakkupalaa varmuuden vuoksi niin nopeasti, oli nimittäin hyvää se esitykseen kuuluva Frangipanin kakku. Meno on riemukasta ja hulvatonta, esiintyjät tulevat käytännössä syliin ja iholle. Suosittelen ehdottomasti paikkaa läheltä keskiosan catwalkia parhaan näkyvyyden ja fiiliksen tavoittamiseksi.

Viimeisenä lavalle saadaan yllätysvieraana upea Yoko Ou Nou Gato korkeissa koroissaan. Sakura ja ylistys vapaalle rakkaudelle, vielä kerran. Esityksen loppuessa muutkin tuntuvat olevan pöllämystyneitä, tavalliset valot juuri äsken hehkuneessa salissa tuntuvat valjuilta kaiken sen kimalluksen ja vapautuneen riemun jälkeen. Plastic Bride jää kytemään teemoineen jonnekin takaraivoon, päällimmäisenä on kuitenkin ilo että sai osallistua tähän huumaavaan hääjuhlaan.

Esityksen ehtii nähdä vielä sunnuntaina Kapsäkissä, menkäähän kilistämään morsiamille, naiseudelle ja vapaudelle tuntea miten haluaa!

Kiitokset kutsusta esitykseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...