keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Marissa Meyer: Cress (Lunar Chronicles #3)


Intoni Marissa Meyerin Lunar Chronicles -sarjaan laski hieman toisen osan myötä, mutta homma oli kuitenkin saatava loppuun joten odottelin kirjastosta kolmannen osan Cress (Penguin, 201). Cressissä jatketaan Cinderin ja tovereiden seikkailun seuraamista ja esitellään uusi hahmo, Cress, satelliitissa käytännössä koko ikänsä viettänyt Lunan kansalainen, joka sattumoisin on myös mainio hakkeri.

Kun kyseessä on sarjan kolmas osa, ei juoniselostusta kannattane kauhean tarkkaan tehdä. Sanottakoon kuitenkin, että Cinderin suunnitelma edistyy pikkuhiljaa mutta samalla kohdataan jos jonkinlaisia kammottavia vastoinkäymisiä. Tätä lukiessa myös osasi arvostaa toisen osan paikottaista tylsyyttä, sen kautta kuitenkin tutustui uusiin hahmoihin ja oli siten tässä teoksessa kiinnostuneempi siitä mitä heille tapahtuu.

Meyer kirjoittaa vetävästi ja kun kertojat vaihtuvat käytännössä luvuittain ollaan koko ajan sopivasti liikkeessä. Riittävän toiminnallisuuden ohella pidin kovasti siitä, miten hahmot kehittyvät ja miten he ovat mainion epätäydellisiä epävarmuuksineen ja jopa vikoineen. Täydellisistä sankareista en oikein jaksa lukea.

Lopulta päädyin lukemaan kirjan loppuun yöaikaan, mieskin ihmetteli kun onnistuin pysymään valveilla niin pitkään. Viihdytysarvo ja koukuttavuus olivat siis kohdillaan. Ainoa miinus tässä on se, että olen sarjan viimeisen osan Winterin varausjonossa sijalla 13 ja haluaisin jo tietää miten tämä loppuu!

Marissa Meyer: Cress (Lunar Chronicles #3)
Penguin, 201. 550 s.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...