maanantai 4. toukokuuta 2015

Lavalta: Kivaa ja korkealta (UIT)

Kuva: Mirkku Merimaa

Joskus tekee hyvää poistua omalta mukavuusalueeltaan ja sitä myötä löysimme itsemme vappuaattona Linnanmäeltä. UIT:n huvipuistoalueelle palannut perinteinen musiikki-ilottelu Kivaa ja korkealta oli saanut ensi-iltansa edellisenä päivänä ja odotimme kiinnostuneina mitä tuleman pitää.

Kivaa ja korkealta pitää sisällään noin puolitoistatuntisen verran sketsejä sekä laulu- ja tanssinumeroita. Väliaikaa ei ole lainkaan ja se sopiikin esitykseen hyvin, jatkuvajuonisuutta kun ei siis ole ja tällainen systeemi toimii nähdäkseni hyvin sellaisella nopean vaihtuvuuden periaatteella. Ohjelmistossa juhlittiin muun muassa show'n paluuta Peacock-teatteriin ja naureskeltiin erinäisille tutuille tv-sarjoille ja niiden formaateille.

Sekä minun että miehen suosikiksi sketsien joukosta nousi hulvattomaksi äitynyt Anoppilassa, jossa Niina Koponen ja Mikko Rantaniva saapuvat miehen vanhempien eli Jussi Lammen ja Sari Siikanderin luo kylään. Alkuun sketsi lupaa perinteistä perhepiirihuumoria, mutta homma lähtee nopeasti aivan lapasesta. Sketsin jälkeen kuultu a cappella-kappale, esittäjinä Puntti Valtonen, Lampi, Rantaniva ja Timo S oli sekin raikas numero. Nautin kovasti myös tanssijoiden työstä, erityisesti Minttu Sinkkosen ja Kalle Lähteen parinumeroita olisi katsonut mieluusti lisää ja Sonja Sorvola ja Hanna Rajantie tekivät lavalla hienoa työtä. Että käyttäkäähän niitä tanssijoita!

Kuva: Mirkku Merimaa

Osa numeroista meni sitten hieman ohi. Esimerkiksi Huutokauppakeisari-ohjelmaa emme ole kotona katsoneet, joten Huutokauppa-Einari-sketsin materiaali lensi hieman yli korvien. Vierustovereita tuntui kyllä naurattavan. Lisäksi muutama sketsi tuntui venyvän turhan pitkäksi tai toisteiseksi, esimerkiksi alun Luontoliitto hymyilytti kyllä mutta kun sketsin vitsiä ryhdyttiin toistamaan alkoi sitä toivoa jo siirtoa seuraavaan numeroon.

Kaikesta huolimatta ja kaiken vuoksi on joka tapauksessa todettava, että Kivaa ja korkealta on ammattitaidolla ja huolella toteutettu show. Esiintyjät olivat oikein hyviä, yleisössä oli mukavaa ja lavalla oli menoa ja meininkiä. Kaiken rehellisyyden nimissä on silti todettava, että ei tämä musiikki-ilottelu tämän esityksen jälkeenkään ole minulle se omin esitystaiteen laji. Lajissaan Kivaa ja korkealta taitaa joka tapauksessa olla oikein onnistunut.

Kiitokset UIT:lle kutsusta esitykseen, näimme esityksen kutsuvieraslipuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...