sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Lavalta: Mayday Cabaret (Teatteri Toivo)

Kuva: Teatteri Toivo

Meidän taloudessamme vietettiin tänä vuonna vappuaatto kahden teatteriesityksen parissa. Niistä toinen, Teatteri Toivon Mayday Cabaret, sisällytettiin illan ohjelmaan viime tingassa, sillä tajusimme sen olevan näytöksistä ainoa jonka voisimme mennä katsomaan. Toivo on nimittäin ehtinyt yllättää meidät erittäin positiivisesti edellisillä kerroilla, joten eihän tätä yksinkertaisesti voinut jättää väliin.

Katsojat saapuvat esitystilaan kuin railakkaisiin, mutta jo päättyneisiin bileisiin. Lattialla makaa sammunut kitaristi ja vaatteita lojuu ympäriinsä. Vähitellen baari alkaa herätä kohti seuraavaa iltaa: valot sytytetään, esiintymisasut puetaan ja ensimmäiset asiakkaat saapuvat. Rauhallista meno ei kuitenkaan tule olemaan, vaikka lähtökohta on raukea. Esityksen edetessä ei todellakaan tiennyt mitä odottaa seuraavaksi ja useamman kerran katsomossa sai yllättyä iloisesti. Alussa luvattua toisen rivin naiskatsojan strippausta altaallisessa Nutellaa ei kuitenkaan nähty, mistä tämä kyseinen katsoja oli ehkä vähän helpottunut.

Mayday Cabaret yhdistelee perinteiseen teatterikerrontaan musiikkia ja akrobatiaa. Kabareen työntekijöistä ja asiakkaista on saatu koottua mainio kavalkadi hahmoja, joiden vuorovaikutus keskenään on hauskaa ja yllättävää. Lavalle on jälleen tuotu tavattoman hienoja elementtejä. Harvoin sitä saavutaan niin komealla pärinällä estradille niin hienolla moottoripyörällä ja nähdyn tappelun koreografia oli samalla sekä taidokas että tavattoman hauska.

Esityksen tekijälistaa en onnistunut nettisivuilta löytämään, mutta osoitettakoon tässä kiitokset ainakin ohjaaja Xavier "Bambu" Vandenberghelle. Kokonaisuus pysyy hienosti kasassa ja erityisesti koreografiat ovat hienosti suunniteltuja ja toteutettuja. Näyttelijäsuoritukset ovat mainioita ja jokainen esiintyjä pääsee esittelemään estradilla omia erityistaitojaan. Kiitokset täytyy antaa myös komealle puvustukselle. 

Mayday Cabaret oli harvinaisen riemastuttava kokemus tässä teatterikeväässä ja menee ehdottomasti tämän kauden top5-listalle. Esitys on aistillinen ja hyvin toteutettu, mutta se ei ota itseään liian vakavasti. Katsomossa sai sekä nauraa että antaa arvostavia väliaplodeja ja suosittelemme tätä lämpimästi kaikille ennakkoluulottomille ja virkistävää vaihtelua kaipaaville katsojille!

Esityksiä on jäljellä vielä kolme, joten menkää ripeästi jos suinkin voitte!

ps. Toivolla oli myös tarjolla aivan huikean hyvää juustokakkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...