lauantai 9. toukokuuta 2015

Lena Dunham: Not That Kind of Girl: A Young Woman Tells You What She's "Learned"


Lena Dunhamin kirjaa Not That Kind Of Girl: A Young Woman Tells You What She's Learned (Random House, 2014) kehuttiin paikassa jos toisessakin. Oma suhteeni Dunhamiin on se, että nimi on tuttu, mutta päätin uskoa ja varasin teoksen e-kirjana kirjastosta unohtaen koko asian. Jossain vaiheessa ilmoitus kirjasta sitten kolahti sähköpostiin ja se piti lukea kahdessa viikossa, joten pitkästä aikaa tuli luettua puhelimen näytöltä.

Teoksessa Dunham kertoo ja mahdollisesti myös "kertoo" elämästään, onnistumisista, vastoinkäymisistä, hapuilusta kasvamisessa. Osansa saavat työelämä, parisuhteet ja seksuaalisuus, kehollisuus, mielen syöverit ja vaikka mikä. Jollain tavalla kirjaa voisi ehkä kutsua elämäkerralliseksi, mutta eniten se tuonee mieleeni Caitlin Moranin kirjan Naisena olemisen taito.

Dunhamin kirjoitustyyli on ilmava, hieman sekava ja lukemisenaikaiseen mielentilaani juuri sopiva. Olin tekstin parissa huvittunut, tunsin paikoin myötähäpeää ja toisaalla taas sielunsisaruutta. Meillä on myös Dunhamin kanssa sen verran vähän ikäeroa, että moni asia kasvamisessa resonoi oman elämäni kanssa (toki huomioon ottaen sen, että en ole kasvanut New Yorkissa taiteilijavanhempien lapsena tai ollut mystisillä kesäleireillä, mutta kuitenkin). Jotenkin tuli sellainen fiilis, että kyllä tämä elämä tästä.

Pitäisikö nyt seuraavaksi ottaa se Girls katseluun?

Muun muassa Kirjainten virran Hannan, joka on perehtyneempi Dunham-fani, tekstistä bongasin tämän kirjan ja päätin sen sitten lukea.

Lena Dunham: Not That Kind Of Girl: A Young Woman Tells You What She's Learned
Random House, 2014. 256 s (Kindle edition).

2 kommenttia:

 1. Mäkin tykkäsin tästä kovasti! Kiva kuulla, että tästä saa irti sellainenkin, joka ei ole Dunham-fani. Vähän epäilin, että ei saisi.

  Ja heti Girlsit katseluun! Se on ihan törkeän hyvä! Siinä on viime vuosien mahtavin mieshahmo Adam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että kerrankin olin ikäluokaltani kohderyhmää tällaisessa teoksessa. Usein sukupolvikokemuksia lukiessani olen tuntenut itseni ihan teiniksi, mutta tässä oli paljon samaistumispintaa.

   Lupaan ottaa Girlsit kesäprojektiksi!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...