tiistai 5. toukokuuta 2015

Missäs tänään syötäisiin? - testissä Extemporen yllätysillallinen

Kaikkeen sitä tulee lähdettyä. Kuva: Eero Tiainen

Kulttuurin lisäksi asia jolle harvoin sanon ei on ruoka. Ei ollut siis vaikeaa vastata kyllä, kun Extemporelta tuli kyselyä että haluaisinko lähteä testaamaan alkuvuodesta lanseerattuja yllätysillallisia. Tapaamispäiväksi sovittiin maanantai-ilta ja tapasimmekin Hakaniemessä Extemporen toimitusjohtajan Eero Tiaisen ja muun muassa Henkisesti rikas -blogia kirjoittavan Leilan. Ravintolassa tapaisimme vielä seuraan liittyvän toimittajan.

Lähdimme sitten vaeltamaan kohti kohdetta, josta meillä ei ollut mitään tietoa. Yllätys oli iloinen, kun saavuimme Kolmannelle linjalle ja otimme tiukan käännöksen sisään ravintola Kolmos3n ovista. En ollut itse kyseisessä ravitsemusliikkessä aikaisemmin syönyt, mutta jotain hyviä huhuja olin kyllä kuullut.


Yllätysteemaa jatkoimme sitten, että valitsimme vain pääraaka-aineen (liha/kala/kasvis) ja odotimme mitä tuleman pitää. Jos yllätysillallista hankkii verkkosivuilta itselleen, kerrotaan ilmoituksessa valittavissa olevat pääraaka-ainevaihtoehdot ja jotain ravintolan tyylistä. Minä lähdin kalalinjalle ja pöytäseurueen muut jäsenet valikoivat itselleen lihaa ja kasvista. Annokset saapuivatkin pöytään piakkoin ja itse sain eteeni kuhaa tomaattikastikkeen, simpukoiden ja juurisellerin kera. Kuha on lempikalojani, mutta sellerin kanssa vähän epäröin enkä olisi annosta varmasti itse listalta tilannut. Yllätys oli kuitenkin iloinen, sillä annoksen makukokonaisuus toimi todella hyvin ja kaiken lisäksi ruoka oli aseteltu todella kauniisti.

Jälkiruokaa ei myöskään unohdettu ja seurueellemme kannettiin pöytään yhteisesti nautittavaksi neljää eri jälkiruokaa. Herkkusuuna voin todeta, että kaikki olivat erittäin hyviä! Kaksi Kolmos3n sekamelskaa sisälsivät muun muassa ihanaa suklaamoussea ja raparperisorbettia, suloisesta kiposta löytyi tavattoman hyvä tiramisu ja suolaisesta puolesta vastasi muutama huolella valittu lähialueen juusto. Kyllä oli hyvää!


Extemporen tarjolla olevia yllätysillallisia voi selata täältä ja valita avainsanojen ja hinnan perusteella itselleen sopivimman. Alennusta ravintolan normaalihinnoista on keskimäärin 30% ja hankkimalla samoin tein useamman paikan saa varauksen toki samaan pöytään. Yllätysillallisia voi myös hankkia lahjaksi.

Itse tässä jo pohdin, että missä välissä tätä ehtisi kokeilla itse. Usein sitä tuppaa suuntaamaan niihin samoihin ravintoloihin, joten tätä kautta pääsisi suhteellisen vaivattomasti uusien elämysten äärelle. Tai sitten voi löytää uusia kantiksia, sillä Kolmos3en aion kyllä palata uudelleen.

Kiitokset Extemporelle mahdollisuudesta päästä mukaan ruokailemaan! Kurkkaa myös Leilan bloggaus samaisesta ruokailusta.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...