maanantai 29. lokakuuta 2012

Lavalta: Literary Death Match pt. II (Korjaamo)


Amerikkalaisen Adrian Todd Zunigan kehittämä mainio Literary Death Match palasi Korjaamolle sopivasti Kirjamessujen aikaan. Ensimmäinen LDM nähtiin Helsingissä viime maaliskuussa ja viihdyin tapahtumassa todella hyvin. Kirjallisuutta, omituista kilpailua, hienoa esiintymistä, mitä muuta sitä tarvittaisi? Lisäksi Korjaamon miljöö on todella kiva ja tällä kertaa tapahtuma oli siirretty Vaunusaliin, jonka katsomon punaisissa penkeissä oli mukava istua.

Kilpailun ideana on siis se, että paikalle saapuu neljä kirjailijaa, jotka kilpailevat kahdessa erässä toisiaan vastaan. He lukevat enintään 7 minuutin verran omaa tuotantoaan ja esitystä arviotiin kirjallisten ansioiden (literary merit), esiintymisen (performance) ja kaiken muun (intangibles) saralla. Kierrosten voittajat pääsevät lopulta finaaliin, jossa ratkaistaan illan voittaja. Tuomareina tänä iltana olivat kirjailija Markus Nummi sekä toimittajat Baba Lybeck ja Ari Lahdemäki, kilpailijoina taasen Eeva Rohas ja Marko Hautala (1. erä) sekä Karo Hämäläinen ja Suvi Valkonen (2. erä).

Eeva Rohas.

Marko Hautala.

Tunnelma oli hauska ja rento, juontaja Zuniga mainio tyyppi ja sekä kilpailijat että tuomarit hyvin menossa mukana. Lainaan tässä hieman tuomari toimittaja Ari Lähdemäkeä, joka totesi tässä tapahtumassa hienoa olevan se että se ei ollut vaivaannuttava. (Lisäksi tykästyimme Karo Hämäläisen ja Marko Hautalan teksteihin sen verran, että hankin Kirjamessuilta Erottajan ja Käärinliinat.)

Karo Hämäläinen.

Suvi Valkonen.

Minä olin itse viimeksi hämmentyneenä avustajana ja tällä kertaa tuuppasin Tuomaksen lavalle avustamaan finaalissa. Tällä kertaa finalistien tehtävänä oli heittää avustajien rypistämiä kuvia kirjanpolttajista kolmannen avustajan pitelemään koripallokoriin. Kirjailijoiden henkilökohtaiset avustajat myös hakivat pallot takaisin uudelleen heitettäväksi. Kilpailu oli hurja, the crowd did go apeshit ja lopulta Eeva Rohas sai tehtyä viidennen korinsa ja mitaloitiin voittajaksi. Huh, mahtavaa.


Lisää tällaista! Useammin! Kiitos! Lisätietoja tapahtumasta täältä.

6 kommenttia:

 1. Kiitos kun kirjoitat näitä raportteja kirjatapahtumista, joihin en itse pääse mukaan. Mukava lukea. :-)

  VastaaPoista
 2. Onpa erikoinen tapahtuma! ;) Olisi kannattanut tulla. Varmaankin ensi vuonna rynnistän paikalle!

  VastaaPoista
 3. Komppaan Hannaa :)

  Odotan kovasti kommenttejasi Käärinliinoista! Minut se jätti hieman ristiriitaisiin tunnelmiin... Hautalan Unikoira kuitenkin odottaa hyllyssä lukemistaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villasukka! Käärinliinat pääsee lukuun joskus vuodenvaihteessa, mies siitä enemmän innostui mutta luen sen varmasti itsekin.

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...