sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Hyppää lavalle -kooste ja arvonnan tulokset

Teatterimuseossa.

Vuoden alussa käynnistämäni Hyppää lavalle -haaste päättyi eilen. Haasteeseen osallisuttiin kiitettävästi lukemalla niin klassikoita, moderneja teoksia kuin muiden kulttuurialueidenkin teatteriteoksia. Kiitos teille osallistujille siitä!

Itse luin haasteen puitteissa näytelmät Who's Afraid of Virginia Woolf?, Mr Vertigo ja Nukkekoti. Ensimmäisessä ja jälkimmäisessä oli paljon samaa, molemmat suljetussa tilassa tapahtuvia puhenäytelmiä. Vertigo sen sijaan edustaa selkeämmin modernia teatteria.

Haasteeseen osallistujat lukivat seuraava näytelmät:
Tennessee Williams : Cat on a Hot Tin Roof  (Kirjava kammari)
Marguerite Duras : Agatha (Eniten minua kiinnostaa tie)
Eeva-Liisa Manner : Poltettu oranssi (Lukemisen kartasto)
Edward Albee : Who's Afraid of Virginia Woolf? (Kirjava kammari)
Reko Lundán : Aina joku eksyy / Teillä ei ollut nimiä (Tarinoiden taikaa)
Anton Tshehov : Kirsikkatarha (Täällä toisen tähden alla)
Marius Ivaskevicius : Naapuri (Lukemisen kartasto)
Minna Canth : Papin perhe (Lurun luvut)
Anton Tshehov : Lokki (Tarinauttisen hämärän hetket)
Henrik Ibsen : Nukkekoti (Tarinauttisen hämärän hetket)
William Shakespeare : Kuningas Lear (Satun luetut)
Huumori muinaisessa Intiassa - Kolme pienoisnäytelmää (Tarinauttisen hämärän hetket)
Antti Raivio : Skavabölen pojat / Huokausten laakso (Luetut, lukemattomat)
Aleksis Kivi : Nummisuutarit (Kannesta kanteen)

Lupailin myös haastetta käynnistellessäni jonkinlaista arvontaa ja sen piti tietysti jotenkin liittyä teatteriin. Hetken mietittyäni päätin, että voittaja saa valita itselleen haluamansa kirjan Kirja kerrallaan -kustantamon valikoimasta. Valikoimaa voi tutkia täällä.

Tuomas toimi onnettarena ja veti kulhosta Lurun nimen. Onneksi olkoon! Päätin vielä arpoa toisen voittajan, jolle lähetän jotain muuta kivaa. Toiseksi kulhosta nousi Kaisa. Onnea voittajille, laittakaahan sähköpostilla pigeonnaire@gmail.com yhteystietonne ja Luru ilmoittakoon haluamansa näytelmän niin laitetaan palkintoja tulemaan.

Iso kiitos kaikille osallistujille! Lukekaa ihmeessä lisää näytelmiä, käykää teatterissa, esiintykää! Ja käykää Kaapelitehtaan Teatterimuseossa, upea paikka jossa pääsee myös itse tekemään.

Ja kiitänpä tässä samalla kaikkia kirjabloggaajia, jotka tapasin perjantaina kirjamessuilla tai ravintolassa. Oli mukava nähdä uusia ja vanhoja tuttuja, keskustella kirjoista ja viettää muuten mukavia hetkiä!

14 kommenttia:

 1. Laitoin Teatterimuseon korvan taakse, kiitos vinkistä! En ole tällaisesta museosta tiennytkään, täytyy käydä tutustumassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on todella kiva paikka, pihi nainen! Viikonloppuisin siellä järjestetään usein roolipelitapahtumia perheille, mukaan sisäänpääsyn hinnalla. Aikuiset 6e, lapset 4e. Paljon pääsee myös itse kokeilemaan asuja/valojen säätämistä/vaikka mitä,

   Poista
 2. Oho mikä lukusaalis! Tämä oli mahtava haaste. Onnea voittajille!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kivan haasteen heittämisestä ja emännöinnistä ja onnittelut arpaonnen suosimille!

  Vaikka itse petyin lukemaani, tulipa ainakin kokeiltua jotain uutta! Enkä näytelmiä ole siitäkään huolimatta hylkäämässä, joskin hetki varmaan menee, ennen kuin sellainen lukupinoon pääsee - taidan edelleen nauttia draamani mielummin lavalta kuin painettuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi osallistumisesta, Suketus!

   Näytelmien lukemiseen pitää kyllä olla tietty mielentila ja parhaimmillaanhan ne usein ovat siellä lavalla.

   Poista
 4. Ooh, mikä ihana ylläri täällä odottikaan! :-) Oiei, olin sitten unohtanut linkittää osallistumisarvioni sinulle! Onneksi olit googlaillut, niin tämän höpöbloggaajan tekstikin pääsi mukaan :-D

  Tämä oli tosi kiva haaste, ja veikkaanpa, että ilman osallistumista olisi Nummisuutarit vielä(kin) lukematta. Romeo ja Julia jäi, mutta pääasia, että yksi näytelmä tuli luetuksi :-) Mukavaa, että moni osallistui!

  Laitanpa sinulle mailia tulemaan. Ihanaa loppusunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa, kiitos osallistumisesta! Palailen varmaan ensi viikolla asiaan palkintosi suhteen. ;) Ja kiva että luit Kiveä, innostit minutkin kokeilemaan sitä jossain vaiheessa!

   Poista
 5. Onnittelut arpavoittajille! :) Mukavan monipuolinen valikoima näytelmiä näkyy kertyneen luettujen listalle.

  VastaaPoista
 6. Oo, ihana yllätys!! Täytyypä tutkia, mitä herkkuja tuolta Kirja kerrallaan -valikoimista löytyy. Tämä oli muuten tosi kiva haaste: näytelmiä ei tule juuri luettua, mutta tuolla listalla on jo monta hyvää vinkkiä, joita voisi kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, Luru, ja kiitos osallistumisesta! Laittele vaan viestiä sitten kun mieluinen löytyy. :)

   Poista
 7. Höh, mä en kerinnyt mukaan! Mä olin ulkomailla ja luulin, että olisin vielä tänään kerinnyt linkittää oman tekstini tänne. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi, Velma! Ehkä emännöin jotain tällaista jossain vaiheessa uudelleen ja onneksi lukeminen ei kuitenkaan koskaan mene hukkaan.

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...