tiistai 23. lokakuuta 2012

Neulottu koira toiveuusintana


Postailin viime tammikuussa Joanna Osbornen ja Sally Muirin ihanasta neulontakirjasta Muotovaliot - neulo oma koira (Karisto, 2011). Postauksen innoittamana ainakin viisi eri henkilöä on kysynyt minulta apua koiran pään neulomisessa, joten kun sattumalta neuloin tilauksesta uuden bullterrierin ajattelin julkaista myös nämä jakamani ohjeet.

Eniten ohjeessa on ilmeisesti aiheuttanut päänvaivaa mystinen nkt-kohta. Näin selitin sen eräälle kysyjälle:

Nkt tehdään niin, että kun olet neulonut pään kerroksen niillä keskellä olevilla silmukoilla, nostat odottavista silmukoista yhden puikolle niin että lanka menee silmukan edestä. Sitten käännät työn ja nostat silmukan takaisin sivusilmukoiden jälkeen (eli lanka jolla neulot kiertää nyt sen silmukan!). Ja sitten vielä nostat edelliseltä neulotulta kerroksesta yhden silmukan, jonka neulot ensimmäisen puikolla olevan kanssa yhteen. Tässä on linkki sivulle, jossa neuvotaan miten se tehdään: http://www.kaspaikka.fi/neulonta/tekniikka-ja-rakenne/lisaykset.html
Itseäni hämäsivät useampaan kertaan myös ohjeissa olevat lisäykset. Ainakin bullin neuloessa silloin kun ohjeessa lukee "lis." tarkoittaa se sitä että lisätään yksi silmukka ja sitten neulotaan seuraava puikolla oleva. Mielestäni todella hämäävää, tai sitten vain teen lisäyksen jotenkin omituisella tavalla.

Taka-alalla ensimmäinen neulottu koira, joka näyttää suloisen rähjäiseltä uuden tyypin rinnalla (ja on ihan alitäytetty).

Pään ja kaulan silmukoiden poimimisesta vielä: poimi silmukat ensin pelkälle puikolle reunasta ja ota lanka mukaan vasta neuloessasi ensimmäistä kaulan/pään kerrosta. Itse poimin silmukat ensin kahdelle puikolle ja yhdistin ne ensimmäisellä neulotulla kerroksella yhdelle puikolle. Näin:

Neulominen aloitettaisiin tuolta oikeasta reunasta oikealla kerroksella.

Tekijät ovat muuten tehneet myös kirjan kissojen neulomiseen ja toisen osan tähän (koirakirjan hankin ehdottomasti, siinä on bedlingtonin ohje).

Ihanaa kirjamessuviikkoa kaikille!

8 kommenttia:

 1. Awwwww :) Ihana. Osaan neuloa vain sukkien varsia. Pitänee harjoittaa taitoja; tahdon tuollaisen, kun oikeaa en raaski ottaa (vielä!).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi-Maaria, nää menee melkein sukanvarsitaidoilla. Suosittelen lämpimästi sivustoa kaspaikka.fi, siellä käsityönopettajat opettavat tosi hyvin neulontajuttuja. Itse opettelin sen sivuston avulla.

   Poista
 2. Voi että he ovat kerrassaan söpöjä <3

  VastaaPoista
 3. Siis odottaa ne sivusilmukat koko ajan? Siis tää on niin niin ongelmaksi muotoutunut...! Monta päivää ees taas teen ja purkaan. T: ei niin iloinen neuloja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anonyymi! Sivusilmukat odottavat siellä kunnes käsketään neuloa kerroksen loppuun. Tsemppiä!

   Poista
 4. Kiitos kovasti nkt-ohjeesta! En olisi mitenkään tajunnut kirjan ohjeesta mitä tarkoitetaan. Nyt puikot heilumaan, että tulee vielä valmista jouluksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa kuulla, Anonyymi! Tsemppiä heilutteluun, täälläkin yhden koiran pitäisi valmistua ylihuomiseksi.. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...