maanantai 15. lokakuuta 2012

Haaste- ja syyspuuhissa


Sateinen syksy näytti taas märän karvansa, mutta mitäpä siitä: minä olen syysihminen henkeen ja vereen. Onneksi viikonloppuna nähtiin myös aurinkoa ja saimme tehtyä rästissä olleita pihatöitä miehen kanssa. Nyt esimerkiksi talon räystäät on puhdistettu ja minä olen käynyt ensimmäistä kertaa katolla! Ja mainitsenpa nyt tässä välissä siitä, että jos talokuulumiset kiinnostavat niitä voi käydä utelemassa täällä.

Tänä vuonna osallistuin melkoisen moneen lukuhaasteeseen. Joulukuun alkuun mennessä olisi tarkoitus lukea vielä muutama kotimainen Kuusi kovaa kotimaista -haasteen puitteissa ja urheilla aloittamani kategoriat So Americania varten. Ikkunat auki Eurooppaan ja Finlandssvenskor jäänevät hieman tyngiksi, mutta yritystä kyllä oli ja Satun luettujen Minihaasteisiin olen myös osallistunut turhan laiskasti. Omaa TBR-listaani olen alkanut koluta hitaasti mutta varmasti eteenpäin.

Seuraava haastepunnerrus lienee Hyönteisdokumentti-blogin liikkeellelaittama mainio Lukudiplomi-haaste. Säännöt ovat seuraavat:

1. Valitse vapaasti luokkatasosi ja diplomi jonka haluat suorittaa. Pohjana suosittelen tuota Opetushallituksen Kunnaria, mutta vastaavat paikkakuntakohtaiset diplomiohjelmat hyväksytään myös. Ilmoita valintasi tämän bloggauksen kommenttiosiossa.
2. Seuraa diplominsuorituksen ohjeita. Tyypillisesti tarjolla on useita temaattisia lukulistoja joista kustakin valitaan luettavaksi yksi kirja niin että yhteensä luetaan 6-10 kirjaa.Luetuista kirjoista joko tehdään normaali bloggaus oman tyylin mukaan tai tehdään jokin diplomiohjeissa annetuista tehtävistä, tai mieluiten tietysti molemmat (kannattaa lukea ne tehtävälistat läpi, siellä on lukuisia mielikuvitusta kutkuttavia tehtäviä...)Mahdolliset elokuvatehtävät ovat vapaaehtoisia, tällä kertaa keskitymme kirjoihin ja ajoittaisiin sarjakuviin. 
3. Haaste alkaa nyt, ja kouluvuoden mukaisesti päättyy lauantaina 25.5.2013. Tuosta viikon päästä, 1.6.2013 kevätjuhlissa jaetaan diplomit ja saatetaanpa jakaa stipendeinä myös muutama kirjapalkinto arvottuna suorittajien kesken (myös hyvällä yrityksellä pääsee mukaan arvontaan vaikkei koko diplomia saisikaan suoritettua).Myös jo luetuilla kirjoilla voi osallistua, kunhan ne on lukenut 1.8.2012 jälkeen.

Itse ajattelin ryhtyä suorittamaan Sinuhea 8. luokan mallin mukaan koska a) opetan nyt enemmän kaseja kuin muita yläkoululuokkia ja b) kasiluokkalaisilla oli kivemmat tehtävät. Haasteen puitteissa tavoitteeni on lukea seuraavat kirjat:

 • Pasi Ilmari Jääskeläinen : Lumikko ja yhdeksän muuta TAI Niccoló Ammaniti : Minä en pelkää (Jännitystä)
 • Kjell Westö : Leijat Helsingin yllä (Menneisyyden tarinoita)
 • Margaret Atwood : Orjattaresi TAI William Gibson : Neurovelho (Tulevaisuuden taruja)
 • Leena Krohn : Tainaron (Fantasiaa)
 • William Golding : Kärpästen herra (Ihmisiä)
 • Harper Lee : Kuin surmaisi satakielen (Matkalla)
 • Yrjö Kokko : Pessi ja Illusia (Luontotarinoita)
 • Miika Nousiainen : Metsäjätti (Huumoria)
 • Claire Castillon : Äidin pikku pyöveli (Lyhytproosaa)
 • Henrik Ibsen : Nukkekoti (Runoja, näytelmiä)

Oma Hyppää lavalle -haasteeni pyörii vielä kaksi viikkoa, itse ajattelin urheilla vielä kolmannen näytelmän jonnekin väliin, ehkä juuri tuon Nukkekodin.

Nyt palaan takaisin omenahillon keittoon, tällä kertaa kokeilin mausteista omenasosetta. Lisäksi uunissa odottavat ihanat paahdetut punajuuret, joten tänään on ihan juhlamaanantai. Tällä viikolla vietän töistä syyslomaa ja olen osallistumassa kolmeen eri kulttuuririentoon, joten postauksia niistä luvassa sitten myöhemmin.

Lokakuisen kaunista viikkoa!

6 kommenttia:

 1. Kärpästen herra on hyvä valinta! Yllätyin positiivisesti, vaikka tiesin jo kirjan perusajatuksen.

  Onnea haasteeseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pii! Kärpästen herraa on kovasti kehuttu, odotan sen lukemista kiinnostuksella vaikka perusajatus on minullekin tuttu.

   Poista
 2. Lukisitpa Ammanitin! Hän on jäänyt jotenkin jännästi kiehtomaan, vaikka olen lukenut vain yhden teoksen, enkä ollut siihenkään mitenkään varauksettoman ihastunut.

  Sulla on hienoja hetkiä joka tapauksessa luvassa (Leijat Helsingin yllä, Kärpästen herra ja Nukkekoti). Aion myös suorittaa diplomihaasteen ja todennäköisesti valitsen pari samaa haastekirjaakin, esim. tuon Metsäjätin, koska minulle nakitettiin se myös riskihaasteessa. :)

  Omenantuoksuista lomaviikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai se on Ammaniti sitten luettava, Karoliina. Jääskeläinen tullee luetuksi muutenkin ja tuo Ammaniti on roikkunut hyllyssä ties kuinka monta vuotta. Kiitos ja samoin!

   Poista
 3. Samaa toivon kuin Karoliin: toivottavasti valitset Ammanitin! :) Myös Kärpästen herra on todella hyvä.

  Minä en ole vielä osannut päättää, miltä listalta alkaisin diplomia suorittamaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän se yleisön pyynnöstä ole sitten Ammaniti, Maija. :) Onneksi tähän haasteeseen on koko kevätlukukausi aikaa, ehtii vielä miettiä.

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...