perjantai 16. syyskuuta 2016

Lavalta: Supersankarit (Tanssiteatteri Raatikko)

Kuva: Matti Rajala

Mielikuvituksella muihin maailmoihin

Tanssiteatteri Raatikon syksyn aloittaa lelujen maailmaan sukeltava Supersankarit. Leikkivän lapsen mielikuvitus voi viedä jos jonkinlaisiin seikkailuihin ja muuttaa pitkästyttävän odotuksen hengästyttäväksi toiminnaksi. Tanssillisesti Supersankarit on kaunista katsottavaa ja liike on nivottu kerrontaan vaivattoman oloisesti.

Pieni tyttö siivoaa huonettaan ja odottaa äitiä kotiin, mutta äidin onkin kaapannut vaarallinen Aikarosvo. Supertytöksi muuttuva sankarimme ei selviä tästä haasteesta yksin, joten mukaan on kutsuttava Aikabootti-robotti ja Neiti Nanosekunti -nukke. Kolmikko reissaa halki ajan ja avaruuden joutuen jos jonkinlaisiin tilanteisiin, mutta pitää silti kirkkaana tavoitteenaan äidin pelastamisen.

Lavalla huomion itseensä vetää jatkuvasti jäyhäilmeinen Aikabootti Simeoni Juoperi. Robotin nivelet liikkuvat rajallisesti, mutta aikamoisiin akrobaattisiin temppuihin sitä on silti mahdollista taipua. Mervi Takatalo on viehättävä säpäkkänä Supertyttönä ja Sanni Giordani on ihastuttavan hätäinen Neiti Nanosekunti. Jokainen hahmoista myös ilmentää persoonaansa omanlaisellaan liikekielellä.

Esitys yhdistelee taitavasti videokuvaa ja näyttelemistä. Hahmot liikkuvat sekä videolla että lavalla siirtyen varsin saumattomasti formaatista toiseen. Projisointeja käytetään paljon ja seinien vaihtuvat tapetit ovat hauskoja, mutta välillä niiden heijastuminen hahmojen kasvoille harmittaa sillä silloin tekniikan olemassaolo murentaa teatterin illuusiota. Erityiskiitoksen ansaitsee myös Terttu Torkkolan pukusuunnittelu. Supertytön ja lelujen asut ovat hauskoja ja samalla ajattomia, lelut voisivat olla niin nykypäivästä kuin omasta lapsuudestani.

Supersankarit saa hyvälle mielelle, eskapismista mielikuvituksen maailmaan nauttii aikuinenkin. Vauhdikas seikkailu viihdyttää eri-ikäisiä katsojia ja muistuttaa hyvin myös läsnäolon tärkeydestä vaikka itsekseen leikkiminen hauskaa olisikin.

Esitykset ovat pääasiassa arkiaamuisin, mutta muutama lauantainäytöskin löytyy. Esitystä suositellaan yli 3-vuotiaille.

Kiitokset Raatikolle lipuista esitykseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...