maanantai 3. maaliskuuta 2014

Liikkuvaa kuvaa: Oscars 2014

Oho! Liveselostus, jotta pysyisin hereillä.

3. 33 Yle päätti pelastaa Suomen kansan ja näyttää Oscarit suorana Teemalta. Ilman mainostaukoja. Tykkään. Ja siksi olen nyt hereillä kello 3.33. Mies pilkkoo porkkanoita, koska jääkaapista löytyi tsatsikia. Ellen DeGeneres naurattaa yleisöä. Minä lähinnä yritän pysyä hereillä ja mietin, että pitäisikö pop corneja.

Olisi tämän voinut tietysti katsoa uusintana päivälläkin. Mutta siinä vaiheessa on jo nähnyt kuka ja mitkä elokuvat voittavat, joten ei siinä ole mitään pointtia. Jennifer Lawrencella on nätti mekko.

3.43 Paras miessivuosa, Jared Leto. Dallar Buyers Club voisi kyllä olla sellainen, jonka katsoisi. Symppis puhe.

3.51 Ai niin, Despicable Me 2 tuli viime vuonna. Onkohan se hyvä? Pharrell Williams laulaa Happy. Meryl Streep sheikkasi.

3.56 Mainostauko. Teemana on siis elokuvan sankarit, tässä vaiheessa ollaan nähty yksi kokoelmavideo animaatiosankareista. Mutta puvustus, Naomi Watts ja Samuel L. Jakson jakavat. Great Gatsbyn pukusuunnittelija Catherine Martin pokkaa. Siinäkin elokuva, jonka voisi katsoa.

4.00 Maskeeraus, samat jakajat. Dallas Buyers Club pokkaa toisen pystinsä, Oscarin hakevat Adruitha Lee ja Robin Mathews. Budjetti koko elokuvan maskeihin oli kuulemma 250 dollaria. Oho.

4.04 Harrison Ford esittelee American Hustlen (katsomislistalla) ja Wolf of Wall Streetin (joka oli kiinnostava, pitkä, ei treffileffaksi sopiva). Mainostauko.

4.10 Kim Novak ja Matthew McConaughey jakavat pystiä parhaasta lyhytanimaatiosta. Eivät ole tuttuja. Mutta Mr Hublot pokkaa, näyttää söpöseltä, robottikoiria. Paras animaatio puolestaan ihanalle Frozenille, joka kyllä kieltämättä oli mainio uutuus Disneyltä. Mies veikkasi, että olisi mennyt Miazakille koska Wind Rises on herran viimeinen, mutta vaihteeksi Disneytä siis.

4.18 Sally Fields esittelee elokuvia, joissa tositarinat on muunnettu valkokankaalle. Hyviä leffoja kokoelmapätkässä. Hurja maailma.

4.21 Emma Watson ja Joseph Gordon-Lewitt jakavat parhaiden erikoistehosteiden pystin. Gravity saisi luvan voittaa. Ja Gravity voitti. Tämä on hyvä.

4.25 Karen O laulaa Moon Songin elokuvasta Her. Elokuvassa on kuulemma Joaquin Phoenix.

4.30 Kate Hudson ja Jason jonka-sukunimeä-en-kuullut (kuulemma Sudeikis) jakavat parhaan lyhytelokuvan pystin, suomalaisia jännittää. Hudsonin suomen ääntämys oli ihan kohtalainen. Helium voittaa, IMDb:n kuvauksen mukaan kuulostaa kyllä kiinnostavalta.  Pitääkö mun kaikki hoitaa vielä Areenassa katsottavana. Samalla lyhytdokumentin pysti, The Lady in Number 6 voittaa.

4.36 Bradley Cooper jakaa parhaan dokumentin Oscarin. 20 Feet From Stardom pokkaa. Hämmentävää, tuntuu että menipä kevyelle aiheelle kun muissa on kansanmurhaa sun muuta. Kauhea sanoa noin.

4.40 Kevin Spacey! Angela Lansbury, Steve Martin ja Piero Tosi saavat elämäntyö-Oscarit. Kevin Spacey! Angelina Jolie sai Jean Hersholt Humanitarian Awardin. Nämä pystit näemmä jaettiin niissä pre-bileissä, joissa näemmä sai myös ruokaa.

4.45 20 Feet From Stardom tulee kuulemma Yle Teemalle jossain vaiheessa katsottavaksi.

4.48 Ewan McGregor! McGregor jakaa parhaan ulkomaisen elokuvan Oscarin Viola Davisin kanssa. Pysti lähtee Italiaan The Great Beautylle.

4.51 Tyler Perry esittelee Herin, Nebraskan ja Gravityn. Miksi en ole nähnyt näitä ehdokkaita? Paitsi Gravityn.

4.54 Ellen DeGeneres vaihtoi valkoiseen pukuun, yleisö hurraa. Brad Pitt tulee esittelemään U2:n, joka esittää Mandela-elokuvan Ordinary Love-kappaleen. Bonolla on hassut lasit. Vähän väsyttää. Yhdet popparit popsittu, porkkanatkin loppuivat.

4.56 Pitäisiköhän seuraavalla mainostauolla tehdä laskiaispulla?

5.04 Teknologiapalkinnot, Kristen Bell ja Michael B. Jordan. Suomeenkin tuli kuulkaa yksi, hyvä Janne Kontkanen.

5.06 Ääni-Oscarit, Chris Hemsworth (Thor!) ja Charlize Theron. Mies vastustaa palkintoja Gravitylle, koska tyhjiössä ei ole ääntä. Mutta miksauksestahan se sinne meni. Pulla on hyvää, tsatsikin valkosipuli kyllä vähän puskee läpi.

5.09 Voisiko Chris Hemsworth jakaa loputkin pystit, tätä ääntä voisi kuunnella pitempään? Niin ja Gravitylle myös äänieditoinnin patsas.

5.12 Mainio Christoph Waltz ojentaa parhaan naissivuosan palkintoa, Lupita Nyong'o pokkaa sen roolistaan 12 Years a Slavessa. Nätti hymy.

5.21 Oscareihin tuotiin pitsaa. Toisiko joku tännekin?

5.26 Amy Adams ja Bill Murray, missä vaiheessa Murraysta tuli noin harmaa? Parhaasta kuvauksesta saa pystin Gravityn Emmanuel Lubezki. Gravitylla tässä vaiheessa neljä patsasta, ei pöllömpää.

5.30 Leikkauspysti. Silmät lupsuvat vähän. Anna Kendrick ja Gabourey Sidibe. Pitäisiköhän Precious lukea tai katsoa? Gravitylle viides patsas, Alfonso Cuaron ja Mark Sanger.

5.32 Whoopee! Ei kun siis Whoopi Goldberg. Hienot smaragdikengät Ozin hengessä. Hatunnosto Judy Garlandille ja Wizard of Ozille. Pink laulaa kauniisti. Vähän pitää ehkä herkistellä täällä kotikatsomossa.

5.37 Pinkin mekko olisi tosin nätimpi pienemmällä kaula-aukolla sanoo täti täällä.

5.43 Ihana mekko, Ellen! Lisäksi Jennifer Garner ja Benedict Cumbetbatch. Garner! Cumberbatch! Cumberbatch! Lavastus-Oscar ojennetaan taas Catherine Martinille ja Beverley Dunnille, Great Gatsby. Enpä muuten olekaan hetkeen katsonut mitään Baz Luhrmannilta.

5.46 Captain America! Ei kun Chris Evans. Sankaripätkä. Indiana Jones! Harry Potter! Clint! Sean Connery! Kevin Bacon!

5.52 Seuraavaksi In Memoriam -pätkä. Glenn Close esittelee. Herkkis tribuutti.

6.05 Goldie Hawn esittelee Philomenan, Captain Phillipsin ja 12 Years a Slaven. Ensimmäisen ja viimeisen voisin ainakin katsoa. Judi Dench on mahtava.

6.08 John Travolta Pulp Fictionin säestyksellä! Ja juontaa sisään ihanan Idina Menzelin, joka laulaa Let It Gon Frozenista. Let It Go voittoon!

6.11 Nätti lavashow! Ilmeisesti Menzel tosin etuili vähän (sanoi mies) ja vika ääni meni vähän pieleen, mutta entäs sitten, jännittäis muakin laulaa Oscar-gaalassa.

6.12 Jamie Foxx ja Jessica Biel, paras musiikki. Foxx on ihan käsittämätön. Gravity pokkaa taas yhden, Steven Price pokkaa. Hienot musiikit kyllä oli.

6.16 Parhaan laulun Oscar menee (Let It Go!)... Let It Golle! Jee! Pystit hakivat biisin tekijät Kristen Anderson-Lopez ja Robert Lopez. Mahtava kiitospuhe!

6.24 Paras sovitettu käsikirjoitus, Penelope Cruz ja Robert De Niro jakavat. 12 Years a Slave pokkaa toisen pystinsä, hakijana käsikirjoittaja John Ridley. Kai se pitäisi nähdä, mutta ehkä sitten kotisohvan turvasta.

6.27 Paras alkuperäinen käsikirjoitus, Spike Jonze ja Her. Her kiinnostaa koko ajan enemmän. Sympaattinen puhe myös.

6.32 Iso nelikko jakamatta. Mies meinasi lähteä suoraan töihin, itse ajattelin kyllä nukkua vähän aikaa. Tänään kirjoitettavasta esseestä tulee varmaan tosi luovia.

6.33 Angelina Jolie ja Sidney Poitier jakavat palkintoa parhaalle ohjaajalle. Alfonso Cuaron pokkaa, Gravitylla jo seitsemän Oscaria. Aikamoista. En osaa muista sanoa, kun en ole nähnyt, mutta kyllähän tuo Bullock hyvää työtä teki Cuaronin ohjauksessa.

6.42 Daniel Day-Lewis jakaa parhaan naisnäyttelijän Oscarin. Sandra Bullock ei varmaan saa toista näin pian. Cate Blanchett pokkaa, kuulemma ennustusten mukaisesti. Mekko on nätti ja kiiltävä. Pitäisköhän se Blue Jasminekin.

6.48 Upea Jennifer Lawrence jakaa parhaan miesnäyttelijän pystin. Tämä varmaan menee McConaugheylle, joka on yhtäkkiä muuttunut tyhjänpäiväisestä romcom-miehestä ihan oikeaksi näyttelijäksi.

6.52 Ja sinnehän se meni. Dallas Buyers Club, kyllä. Hyvä puhe sankaruudesta.

6.55 Parhaan elokuvan Oscar, Will Smith jakaa. 12 Years a Slave pokkaa, poikkeuksellisesti ohjaus ja tämä eivät siis samalle elokuvalle. Michael Fassbenderillä on huikea parta. Steve McQueen on fiiliksissä.

7.00 Se oli siinä. Joskus opin, että popparit ja porkkana eivät ole parhaita vatsalle. Hyvät Oscarit. Katsokkee Areenasta parhaat palat. Hyvää yötä eiku huomenta.

10 kommenttia:

  1. Hahaa hauska selostus :D Minä heräsin painajaisesta tunti sitten ja liityin kotikatsomoon.
    Pakko nähdä jostain Streepin sheikkaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitän Anni! Koko gaala tulee myöhemmin tänään Areenaan, sieltä vaan katsomaan Happy ja Streep!

      Poista
  2. No eihän mun tarvitse katsoa koko juttua kun täällä oli näin mainio selostus!

    Parhaan leffan Oscarista olen vähän eri mieltä vaikka arvattavissahan tuo tulos oli. Aihe oli rankka ja koskettava, mutta riittääkö se parhauteen? Mussunmussun...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Norkku!

      Itse en tosiaan osaa sen kummemmin tuota voittajaa kommentoida kun nähtynä ehdokkaista on vaan se Wolf ja Gravity. Mutta nämä emotionaalisethan näitä tuppaa viemään, viime vuonna Argo ja sitten on ollut Hurt Lockeria, Crashia, Departedia..

      Poista
  3. Itsekin katsoin koko homman livenä, onhan se tullut jo viimeiset kymmenen vuotta katsottua. Ellen Degeneres oli mieleeni. Ja monta elokuvaa täytyy kyllä nyt katsoa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä katsoin viimeksi Artist-vuonna, Mia, viime vuosina työ on haitannut harrastuksia. :) Ellen DeGeneres oli kyllä mainio ja katsomislista kyllä kasvoi..

      Poista
  4. En katsonut, koskapa menin klo 7 maanantaina töihin ja valvominen + työvuoro olisi jo ollut liian extremeä. Jopa hiukan kasparhausermaista... ;) Joo, mutta tämäpä oli ehdottomasti kiintoisin raportti Oscareista! Kiitos tästä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikamoista extremeä kyllä olisi ollut, Talle! Kiitos!

      Kaspar Hauseria odotellessa, vielä kaksi viikkoa mulla!

      Poista
  5. Mulla on onneksi ollut tilaisuus katsoa muutaman vuoden ajan gaala suorana, kun seuraava viikko on sattumalta ollut aina lomaa. Tykkään muutenkin valvoa (tosin ei ihan näin myöhään sentään ;D) ja hyvillä eväillä pärjää loistavasti. Viihdyttävä gaala oli taas, mutta olis tosiaan ollut kiva jo olisi nähnyt edes puolet ehdokkaista. Dallas Buyers Club pitää ainakin katsoa näistä tämän vuoden ehdokkaista, liikutuin jo pelkästään siitä Jared Letosta näytetystä pätkästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnekasta, Suvi! Meikäläinen yleensä sippaa viimeistää puolenyön tienoilla, mutta nyt kun nukkui alle (koska punaista mattoa ei näytetty) niin meni ihan hyvin. Ehkä ensi vuonna saisi katsottua leffoja paremmin?

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...