maanantai 31. maaliskuuta 2014

Lavalta: Apropoo (Teatteri Vantaa)

Esityksen lehdistökuva.

Tänään oli astetta poikkeavampi maanantaiaamu kun painelin Teatteri Vantaan Silkkisaliin. 6-12-vuotiaille suunnattuun Apropoo-esitykseen kaivattiin koeyleisöä ja ikuinen lapsi sisälläni tietysti lähti mielellään paikalle. Koeyleisöksi ylipäätään päädyin ystäväni Lasse Turusen kautta, joka sekä on esityksessä lavalla että tehnyt siihen musiikit.

Apropoon häkkikellarimiljöössä kohtaavat nuori Peppi, talonmies sekä Pete bändeineen. Kaikilla tuntuu olevan oman elämänsä kanssa jos jonkinlaista pohdiskeltavaa ja näitä ongelmia ratkotaan sitten sekä näyttelijöiden toimesta että yleisön avustuksella. Esityksessä osallistetaan yleisöä melkoisen paljon, mutta ainakin omasta näkökannastani osallistuminen tuntui vaivattomalta ja sopivan ohjatulta.

Lavalla nähdään musiikista vastavaan Turusen lisäksi Arto Reunanen ja Heidi Jäärni. Häkkikellarissa, joka muistuttaa paljon myös stand up -klubia, räpätään, tehdään yleisön kanssa biisejä ja ihmetellään kysymyksiä, joita näytelmän alussa keräiltiin niin näyttelijöiltä kuin yleisöltäkin. Pohdituttavat kysymykset (kuten että miksi teatterissa tarvitaan ohjaajaa?) ratkotaan yksissä tuumin ja kantavana sanomana tuntuukin olevan yhteistyön voima ja vuorovaikutuksen tärkeys. Ei hassumpaa.

Näytelmän aikana improvisoidut kappaleet olivat myös hauskoja ja ei voi kuin ihailla sitä lavalta näkyvää hyvää meininkiä. Biisejä syntyi meidän esityksessämme niin älypuhelimista kuin poroistakin, joten skaala on laaja. Mieleen jäi kuitenkin pyörimään esityksen alussa ja lopussa kuultu laulu lampusta ja imurista, huomasin nimittäin laulevani sitä päivän mittaan itsekseni.

Koska kyseessä oli vielä harjoitus, eivät kaikki esityksen tekniset osaset olleet vielä paikoillaan. Valoja testailtiin, samoin lavastuksen toimivuutta, mutta perusrakenne oli kuitenkin jo selvillä. Noin 45 minuuttia kestävä esitys oli hauska, pohdiskeleva ja ilahduttava teatterikokemus. Itse pidin Apropoosta kovasti ja toivon, että niin pitää myös sen kohderyhmä.

Lisäinfoa esityksestä löytyypi täältä. Pääasiassa esityksiä tehdään tämän viikon aamuesitysten lisäksi tilauksina, mutta lauantaina 17.5. on päiväesitys klo 13. Eli menkääpä lasten kanssa sinne fiilistelemään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...