sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Kupista: Kakkugalleria


Kolmas kerta toden sanoo, takana siis kolmas kerta Kakkugallerian kakkubuffetissa. Tällä kertaa seurassani oli neljä ihanaa naista ja hauska seikka on muuten sekin, että sinä lauantai-iltapäivänä kahvilan kaikki pöydät olivat täynnä. Ja nimenomaan naisia. Tuli sinne yksi mies jossain vaiheessa. Mutta saanette mielikuvan.

Kakkugallerian mainiosta kakkubuffetista saa pulittaa 11 euroa, jolloin hintaan sisältyy kahvi tai tee sekä niin monta kakkupalaa tai leivosta kuin mahaan mahtuu. Kerralla lautaselle saa valita kolme erilaista palaa. Jos pulittaa 13,5 euroa, saa normikahvin sijaan kakkujensa kaveriksi erikoiskahvin. Itse olen tässä kahdella viimeisellä kerralla todennut, että raikas tee pelittää kakkujen kanssa paremmin kuin kahvi (vaikka sekin on hyvää ja toimii varmaan jos päättää syödä kakkuja aamiaiseksi).

Oma suosikkini monen kakun valikoimasta on sitruunamarenkipiirakka, joka on ihanan raikas (kuvassa etummaisena). Seurueen suosikiksi taisi kuitenkin kavuta metsämarjainen raikas juustokakku, joka oli kyllä todella hyvää. Keskinkertaisin pala tällä kertaa taisi olla sitruunalakritsikakku, joka oli vähän tunkkainen.

Itse urheilin tällä keikalla neljä palaa jättäen suklaaunelmat ja sacherit suosiolla väliin, ne kun täyttävät vatsan aika tehokkaasti (ja seuraavana päivänä oli tiedossa suklaabrunssi, joten ajattelin säästellä sitä varten). Muistaakseni sacher oli kuitenkin aika hyvää, suklaaunelmalle hävisin erään kerran ja söin vain puoli palaa (taisi tosin olla sillä kerralla kuudes pala, loppusaldo jäi siis viiteen ja puoleen).

Suosittelen siis kakkubuffettia oikein lämpimästi, löytyy Kakkugallerian Fredrikinkadun toimipisteestä osoitteesta Freda 41.

Ja koska kakkufani ei voi olla ihan vähän leveilemättä omilla leipomuksillaan, on vielä ihan pakko esitellä päivänä muuanna tekaistu aprikoosinen jogurttikakku. Tämän kakun resepti löytyi uudesta lempikeittokirjastani Lunch in Paris.


Ei muuta tällä kertaa, syökää kakkua!

18 kommenttia:

  1. Nami, ihania herkkuja. Minun suosikkini Kakkugalleriassa taitaa olla juuri se sitruunamarenkipiiras, hapanta ja makeaa oikein kivassa paketissa. Tuo onkin oiva paikka juoruiluun tyttöjen kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Norkku, hyvä suosikki sinulla! Ja juoruilupaikkana tosiaan mainio.

      Poista
  2. Voi, miten herkullinen postaus! Harmi, ettei Järvenpäässä ole mahdollisuutta käydä kakkubuffetissa, olisin vakioasiakas varmaan viikottian:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sonja, sinun täytyy siis tehdä junamatka Järvenpäästä Helsinkiin kakkujen luokse. :) Tämä on onneksi auki myös viikonloppuisin! (voisi tosin olla kohtalokasta, jos kävisi joka viikko!)

      Poista
  3. Eipä tässä muuta kuin että näppäimistö kastui suustani valuvasta kuolasta... :D

    VastaaPoista
  4. Kakkubuffet ja suklaabrunssi peräkkäisinä päivinä... Kadehdin elämääsi!

    Asun paikkakunnalla, jossa on yksi kunnollinen kahvila. Lienee tarpeetonta sanoa, että 10 vuoden aikana valikoima on tullut aika tutuksi ja vaihtelu virkistäisi kovasti. Niinpä luen aina kiihkeän innokkaana nämä Kupista-juttusi. Kiitos näistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lukutoukka, no voi hyvänen aika! Nyt äkkiä kahvilaan viikottain vaihtuva kakku tai jotain!

      Kiitos kauniista sanoista, aurinkoista viikonloppua (ja ensi viikkoa)!

      Poista
  5. Oliko pakko.. Hirmuinen kakkuhimo tuli! Porkkanakakkua, juustokakkua erityisesti tuo Kakkugallerian Sitruunamarenkiasia on taivaallinen. (kerran olen käynyt ja jäi ihanana kokemuksena mieleen)
    No, mä syön sipsei.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anni, kyllä oli ;) Oi että, porkkanakakkua voisikin tehdä pitkästä aikaa itse, ja sitruunamarenkia myös. Seuraavaksi testiin tosin on menossa oliiviöljyappelsiinikakku.

      Ja hitsi. Nyt tekee mieli sipsejä.

      Poista
  6. Nams, nams...herkullista! Olen käynyt vain kerran kakkubuffassa, kun mietimme mieheni kanssa hääkakkuvaihtoehtoja. Pitääkin ehkä verestää muistoja joku päivä ja testata taas muutamat Kakkugallerian kakut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Absolutely white, kyllä siellä kannattaa käydä ihan muuten vaan. Tai jos kakut on maistettu, niin ottaa leivoksia!

      (ja kauheeta, ensi vuonna pitää hääkakkuakin miettiä, miten sellaisen voi päättää??)

      Poista
  7. Tämä olis ollut niin hauska synttärijuttu. Pitää vinkata Jurille, että hän yllättäisi joskus toiste minut ja veisi tänne. :D Voisin itsekin viedä, mutta mie olen meistä aina se kekseliäämpi, joskus pitää vinkata toisinkin päin. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanna, ehdota että vietätte syntymättömyyspäiviä (vaikka molempien samaa aikaa!) menemällä kakkubuffettiin :)

      Poista
  8. Ei ollut ihan viisain veto lukea postausta nälkäisenä ;) *Kuolausta ja vatsan kurinaa*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Villasukka kirjahyllyssä, miten sitä aina onnistuukin eksymään ruokablogeihin tai ruokaa käsittelevien postausten pariin justiinsa silloin kun on nälkä. Minä kyttään tällä hetkellä keittiössä odottavaa tomaattirucolafetapiirasta ja toivon että mies tulisi pian kotiin jotta saisi syödä!

      Poista
  9. Täytyy vihdoinkin toteuttaa unelma ja vierailla Kakkugalleriassa (ja tietenkin juurikin kakkubuffetissa). Tuo sitruunamarenkipiirakkaa näyttää taivaalliselta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mainiota pihi nainen! Tulethan tänne kertomaan tai kirjoitathan blogissasi millaista oli!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...