lauantai 28. huhtikuuta 2012

Kupista: Patisserie Teemu & Markus


Kiseleffin talon kakkoskerrokseen majoittautunut Patisserie Teemu & Markus osoittautui mainioksi piristykseksi sateiseen perjantai-iltapäivään. Pienessä ja hauskasti sisustetussa konditoriassa on kolme pientä pöytää pylväiden välissä ja ikkuna suoraan keittiöön (vai leipomoon?). Seinillä on suomalaista koivumetsää muistuttavat tapetit lintuineen ja vitriinin yläpuolella komeili häkki värikkäine asukkeineen. Myös tiskillä seisoskeli useampia posliinisia siivekkäitä ystäviä.

Olin hankkinut kahvilaan Grouponista lahjakortin joskus maaliskuussa (leivokset ja kahvi kahdelle 8e) ja huomasin onneksi eräpäivän lähestyvän uhkaavasti joten kaappasin jälleen kerran miehen seuralaiseksi ja painuimme Aleksanterinkadulle. Kohteliaasti meille kerrottiin kahvilan olevan juuri sillä hetkellä täynnä, mutta kiertelimme hetken katselemassa mm. Globe Hopen mekkoja ja pöytä vapautui melko nopeasti.


Minä valitsin omaksi leivoksekseni sitruunaruoho-valkosuklaa-mousseleivoksen ja mies jonkinlaisen mansikka-vanilja-mousseleivoksen (vai onko tämä nyt tartaletti, vaikka olen kakkuaddikti termistöni ontuu toisinaan). Sitruunamarenkileivos houkutti taas vaihteen vuoksi, mutta päätin jättää sen ensi kertaan ja kokeilla tällä kertaa jotain uutta makua. Mousseleivoksen hinta olisi normaalisti 5e, mikä on mielestäni varsin kohtuullinen hinta näin kauniisti valmistetusta ja tarjoillusta leivoksesta.

Sitruunaruoho-valkosuklaa-leivos oli kuin karamelli, päällä ollut passionkreemi näpäytti hyvän särmän makuun. Miehen mansikkaleivos ei ollut sekään hassumpi (sain maistaa lusikallisen), leivos oli koristeltu mansikalla ja pistaasin palasilla.

Ja kahvikin oli hyvää, maito tuotiin pöytään erillisessä suloisessa kannussa. Minun on vielä ihan pakko ylistää näitä paikan astioita, koska mielestäni ne olivat ihanat ja hyvin tyyliin sopivat (näemmä PIP studion ja näitä saa kuulemma esimerkiksi Stockalta).


Patisserie Teemu & Markus on Teemu Auran ja Markus Hurskaisen yhteisyritys. Mies tunnisti miehet ravintoloiden Demo ja Grotesk takaa, minä tunnistin sentään ravintoloiden nimet (ja kävisin mielelläni syömässä molemmissa, varmasti käynkin vielä). Konditorian sivuilla lukee, että he ovat ihmisiä tuotteiden takana. Tämä lause on helppo allekirjoittaa, sillä molemmat miehet olivat nytkin työn tuohussa kun paikassa istuimme.

Sanon: menkää. Kahvila on ihana, persoonallinen ja leivokset todella hyviä. Minä ainakin menen uudestaan katsomaan lintutapetteja, ihailemaan kauniita astioita ja tietysti maistamaan jotain uutta (ja ostamaan kotiin macaronseja).

Jos ette minua usko, niin linkkaanpa tähän vielä Sillä sipuli-blogin reportaasin paikasta.

2 kommenttia:

 1. Enpä ole tällaisesta paikasta kuullutkaan, mutta vaikuttaa viehättävältä, ja tuo sinun mousseleivoksesi saa veden herahtamaan kielelle. Täytyy käydä joskus nautiskelemassa.

  Groteskissa olen käynyt kerran, ja oli ihan positiivinen kokemus vaikkei ihan lempiravintoloiden listalle noussutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen tätä lämmöllä, Liisa!

   CityShippari-kortissa on joku tarjous Groteskiin, ajattelin että sillä kehtaa lähteä testailemaan ja tutkimaan että millaista ruokaa paikasta oikein löytyisi. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...