tiistai 24. huhtikuuta 2012

Bill Willingham: Fables osat 11-12


Taas on aika Fables-postauksen. Näiden lukemisessa menikin minulla aika pitkään kun oli kaikkea muuta sotkemassa lukuaikatauluja. Mies sen sijaan luki nämä varsin nopeaan ja ihmettelinkin, että hän muistutti minua vasta sitten kun olin itse lukenut että ne seuraavatkin osat voisi hei varata. Tähän mennessä albumeita on siis tullut 15 kappaletta, joiden lisäksi on sitten julkaistu joitakin spin-off-sarjakuvia.

Mutta asiaan. Olen pyrkinyt pitämään taas spoilerit minimissään, mutta jos haluat pitää kaiken täysin yllätyksellisenä niin sanon vain tämän: lue näitä. Kannattaa.

Fables #11 War and Pieces

Kukaan tuskin hämmästyy kun kerron, että tässä albumissa soditaan. Ja kunnolla. Tai oikeastaan ensin siihen valmistaudutaan kokoustamalla ja suunnittelemalla, päästetään hetkeksi Tuhkimo vauhtiin vakoilubisneksenä kanssa ja lopulta sitten tapellaan monella rintamalla. Tässä myös esitellään aikamoisia sotastrageioita ja yksi lentoalus on kuin Da Vincin suunnittelema, tosin maagissävytteisellä twistillä tietysti.

Vauhdikkaita juonenkäänteitä ei puutu eikä järkytyksiltäkään säästytä kun Willingham arpoo hahmojensa kohtaloita. Nyyh.

Fables #12 The Dark Ages

Seuraavassa albumissa sodasta onkin sitten selvitty, mutta ei ilman jälkiseuraamuksia. Näin paljon murhetta en myöskään ole tuntenut Fablesien kohdalla kuin ehkä nelosalbumia lukiessa. Nyt sitä vaan jännittää, että kuinkakohan moni lempihahmoni vielä joutuu kokemaan superikäviä asioita ja miten ihmeessä tästä uudesta tarinankäänteestä selvitään. Niin ja sotaselvittelyn lomassa käydään myös viidakossa ja vietetään hautajaisia.

Tämän albumin kohdalla joudun tosin narisemaan en tarinoista vaan, jälleen kerran, siitä piirrosjäljestä. Päätarinaa kynäilevä Buckingham toki suoriutuu edelleen mallikkaasti eivätkä Peter Grossin viidakkomaisematkaan ole hassumpia mutta sitten on se Michael Allred ja David Hahn.

En tykkää, en. Osittain siksi, etteivät hahmot näytä lainkaan samoilta kuin Buckinghamin piirtämät (jotka minulle ovat niitä "oikeita"), esimerkiksi Pinokkio on täysin erilainen. Ja toiseksi siksi että en nyt vain tykkää. Muistuttaa minua lähinnä huonosti tehdystä lauantaiaamupiirretystä. Onneksi tarinat sentään olivat hyviä.  Tosin täytyy kuitenkin vähän jupisten myöntää, että Allred oli piirtänyt yhden albumin vaikuttavimmista ruuduista. Hmph.

Tällä hetkellä meillä luetaan jo osia 13-15, jotka tähän mennessä ovatkin viimeiset helmetistä löytyvät. Maailmalta sen sijaan saa jo osia 16-17.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...