maanantai 23. huhtikuuta 2012

Kirjan ja ruusun päivä sekä tunnustus


Ihastuttavaa Kirjan ja ruusun päivää kaikille! Tämä bloggaaja pinkaisi heti aamulla Suomalaiseen kirjakauppaan etsimään jotain luettavaa, kotimaista tietysti, miehelleen (nyt kun mies on jo opuksensa saanut voi paljastaa että kyseessä oli Venla Hiidensalon Mediahuora) ja haalimaan itselleen uuden perinteen mukaisen erikoiskirjan, joka tänä vuonna on Tuomas Kyrön Miniä. Kirjan saa itselleen ostamalla jostakin tapahtumaan osallistuvasta kirjakaupasta opuksia vähintään 10 eurolla.

Mielestäni summa on mukavan alhainen, siihen pääsee jo hankkimalla jonkin ylemmän hintaluokan pokkarin. Erikoiskirjan lisäksi on päivään ympätty muutakin tapahtumaa. Facebookiin on perustettu "Suomen suurin lukupiiri" ja Kirjan ja ruusun päivän sivuilta löytyy jos jonkinlaista badgea ja poissaoloilmoitusta.

Kävin tutkimassa asiaa ja päivämäärä on valittu melkoisen makaaberista vaikkakin kirjallisesta syystä: 23.4.1616 kuolivat herrat Shakespeare ja Miguel Cervantes. Onneksi päivä on kuitenkin näin muutoin iloinen; saadaan vähän nostoa kirjanostotilastoihin tai ainakin taas tulee muistutettua kaikkia siitä, että lukeminen on todella ässä harrastus.

Ja mies muuten muisti tuoda ruusujakin. Minulla on jokin ongelma ruusujen suhteen mutta fiksu mies oli keksinyt hankkia minulle Fables-teemoitetut ruusut. Kelpasivat hyvin.

Hankitko sinä kirjaa tai ruusua Kirjan ja ruusun päivänä? Mitä mieltä olet uudesta perinteestä tehdä aina uusi erikoiskirja päivälle? Pitäisikö päivä muuttaa Kirjan ja kirjan päiväksi?

***

Ja tässä samalla onkin mukava kertoa, että Kujerruksia-sai viime viikolla kivan Liebster Blog -tunnustuksen sekä Suketukselta Eniten minua kiinnostaa tie -blogista että Lauralta Lukuisa -blogista. Kiitos teille molemmille ihanine blogeinenne!

Tunnustus on tarkoitus lykätä eteenpäin viidelle muulle blogille, jolta löytyy rekisteröityneitä lukijoita (vielä) alle 200. 

Liinan Sivukirjastosta löytyy omannäköisellä otteella rustailtuja arvioita pääosin sci-fin ja fantasian kentistä mutta on siellä luettu esimerkiksi Odysseuskin!

Virkeässä Aamuvirkun yksisarvisen blogissa luetaan sekalaisesti vähän kaikkea. Täältä myös hyviä chick lit -vinkkejä.

Hyviä lukuvinkkejä löytyy myös klassisen tyylikkäästä paikasta, jossa on Villasukka kirjahyllyssä

Tästä Hyvän tuulen keittiöstä on löytynyt ohje mm. mainiohin karppileipäsiin ja punaviinikakkuun.

Fiktiivisiä keskusteluja pureutuu päivänpolttaviin aiheisiin toisinaan hyvin helpolla ja toisinaan hyvin mustalla huumorilla.

Aurinkoista päivää kaikille!

19 kommenttia:

 1. Kiitos tunnustuksesta! Tartun siihen tällä viikolla Hyväntuulen blogissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susa, mainiota! Hyväntuulen keittiössä on aina mukava käydä, olen kokeillut jo montaa juttua mutta ne karppileivät ovat ehdottomasti suosikkini. Nyt hankin jo kauraleseitäkin, ajattelin joskos vappauaamiaiselle tekis.. :)

   Poista
 2. Minun ei ollut tänään ollenkaan tarkoitus lähteä kotoa mihinkään, sillä huominen tentti vaatii lukijaansa pysymään suljettuna neljän seinän sisään, mutta Kirjan ja ruusun päivä -toitotus (hyvällä tavalla toitotus) johti minut Adlibrikseen ja sieltä klikkaaamaan erään kirjan ensin toivomuslistalle ja sitä kautta sitten ostoskoriin ja siinä kassalla olikin kivasti esillä tämä Kyrön Miniä hintaan 0 euroa 14 euron tilaukseni johdosta ja kuinkas sitten kävikään... Nyt 14 euroa köyhempänä ja kaksi kirjaa rikkaampana tuntuu oikein onnistuneelta Kirjan ja ruusun päivältä :) Tenttikään ei enää ahdista niin pahasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainiota Laura, juuri näinhän sen pitäisikin toimia! Mielestäni on hienoa, että Miniän voi saada myös nettikirjakauppaostoksen kylkiäisenä. Ja mahtavaa, että tenttikään ei ahdista! Minä pakerran tässä graduni kanssa ja kyllä sen huomaa että vähempi ahdistaa kun on kaksi uutta kirjaa (no se toinen sille miehelle) ja jos vaikka niitä ruusujakin tulis. :)

   Poista
 3. Hei! Kivalta kuulostaa, että jo kympin kirjaostoksilla saa tuon Kyrön kylkiäisenä :) P.s. Menin sitten kurkkaamaan tuonne ihanaan Hyvän tuulen keittiöön. Tuli niin hillitön nälkä niistä kuvista, että nyt pitää ruveta lämmittämään mikrokorvapuusteja pakkasesta. Oi kauhia! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista pihi nainen! Hyvän tuulen keittiössä on todella paljon kivoja reseptejä, suosittelen kyllä erittäin lämpimästi sitä punaviinikakkua (etenkin syksylle) ja karppileipäsiä, ovat skonssin korvikkeina verrattomia. :)

   Poista
 4. Hävytöntä, Fiktiivisiä keskusteluja varmastikin huomioitiin julkean sisäpiirikauppailun vuoksi! Kiitos kuitenkin tästä huomiosta! :) Nyt äänet käskevät kirjoittamaan lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No menepä sitten, Tuomas, keskustelemaan niiden äänien kanssa, pois täältä terrorisoimasta. :)

   Poista
 5. onnea tunnustuksesta. Kyrö avasi uuden tavan, nyt saa kaupan päälle kirjan, hienoa, kuka mahtaa olla seuraava kirjailija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikatherine! Kivasti avasi Kyrö kyllä tämän, vaikka en ole Miniää vielä ehtnytkään lukea. Olisi mukavaa, jos ensi vuoden kirjailija olisi nainen. Sinikka Nopola?

   Poista
 6. Täytyy tunnustaa, että perheemme kävi ostamassa kaksi kirjaa Akateemisesta eli meillä on nyt kaksi Kyrön Miniää kaupan päällisinä. Toisen Kyrön annan lahjaksi henkilölle, jonka tiedän pitävän kirjasta. Mielestäni idea ilmaiskirjasta on aivan loistava ja toivottavasti se jatkuu pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Absolutely white, hienoa että Miniä lähtee lahjaksi jollekulle sitä arvostavalle. Veikkaisin että on iloinen yllätys. Ja samaa toivon minäkin, idea on mainio!

   Poista
 7. Klassisen tyylikäs kiitos tunnustuksesta, lämmitti kovasti mieltäni ja jaoinkin sen jo eilen eteenpäin :) Kuvittelin jo kommentoineeni, mutta en sitten kuitenkaan...

  Minua harmitti etukäteen, etten ehtisi kirjaostoksille kirjan ja ruusun päivänä. Onneksi Adlibrikseltä tuli sähköpostiin ilmoitus, että tarjous on voimassa heilläkin. Tein heti aamusta Harry Potter -kokoelman täydennystilauksen ja saan siis Miniänkin kotiutettua :)

  Niin ja vastaus kysymykseen on kyllä, toki kirja ruusun voittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villasukka kirjahyllyssä on oikein hyvä :)

   Minusta on äärimmäisen mukavaa että myös nettikirjakaupat lähtivät tempaukseen mukaan, muutenhan meininki olisi epäreilu niitä kohtaan jotka eivät kirjakauppaan ehdi tahi pääse.

   Harry Potterien hankkiminen on aina hieno juttu! Minulla on kaikki englanniksi mutta olen harkinnut suomenkielistenkin hankkimista..

   Poista
  2. Jes! En siis olekaan yksin haaveeni kanssa :) Minä nimittäin olen jo ajatellut olevani ihan toivoton, kun olen miettinyt ostavani suomenkielisen Houkutus -sarjan lisäksi englanninkieliset Twilightit ;) Mutta että muutkin, kiva kuulla (vaikka onkin eri sarja kyseessä)!

   Poista
  3. No mutta eihän noiden Twilightienkaan hankkimisessa ole mitään pahaa, päinvastoin. Minä vielä jostain syystä vähän nolostelen sitä että oikeasti tykkäsin niistä kirjoista, äärimmäisen koukuttavia, mutta vielä enemmän pidin kyllä siitä The Hostista joka oli mielestäni hurjan hyvä. Ah. :)

   Poista
  4. Ei olekaan, mutta silti tuntuu, että olenko ihan hurahtanut kun haluaisin haalia ei vain yksittäisen kirjan vaan koko sarjan kahtena versiona ;D Minäkin koukutuin Twilighteihin täysin negatiivisista ennakko-odotuksista huolimatta, Vieraastakin tykkäsin, mutta en niin paljon kuin tuosta sarjasta.

   Poista
 8. minunkin piti tuo hommata, vaikka en niin kauheasti innostu loputtomasta mielensäpahoittajan jatkojatko-osista, vaikka taitava kirjoittaja Krö tietysti on. Ja tykkäsin kyllä kovasti päivän ideasta ja olen myös onnellinen, että se toimi hyvin, kirjathan taisivat mennä kokonaankin loppuun joissain kaupoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. anni.M, minä olen lukenut vasta sen yhden Mielensäpahoittajan. Veikkaan, että jos näitä lukee liikaa yhteen menoon voisi vähän tympäistä. Minua odottelee kotona Urheilukirja, odotan kiinnostuksella. Ja juu, ihan huikean onnistunut kampanja ilmeisesti, ainakin adlibriksestä taisi loppua!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...