maanantai 9. tammikuuta 2012

Sally Muir & Joanna Osborne: Muotovaliot - neulo oma koira


Pipo- ja paitaprojektien jälkeen kaipasi jotain muuta ja huutoon vastasi Sally Muirin ja Joanna Osbornen suloinen Muotovaliot - neulo oma koira (Karisto, 2011; Best in Show - knit your own dog 2010). Söpö neulontakirja sisältää ohjeet 25 eri koiraan.

Koska kirjassa ei ollut ohjetta kultaiseennoutajaan ja labradorinnoutaja oli vähän omituisen näköinen, päädyin neulomaan bullterrierin. Bullterrierin siksi, että lähestulkoon jokaisessa rakkaan Jonathan Carrollini kirjassa esiintyy sellainen. Ja tällainen siitä tuli:


Bullin nimeksi tuli Walker Jonathan Carrollin Sleeping in Flame - teoksen päähenkilön Walker Easterlingin mukaan. Mietin kyllä ensin nimeämistä Naurujen maan henkilöiden mukaan, mutta toinen Tuomas (= Thomas) on ehkä taloon liikaa. ;)

Koiran osat oli varsin helppo neuloa, ainut ongelma tuli kaulaa neuloessa. Ymmärsin ohjeen nimittäin ensin vähän väärin ja yhtäkkiä niska olikin kaulan puolella. Hups. Onneksi tämä tosiaan on sen verran pieni, että purkaminen ei ollut mikään iso juttu. Lopulliseksi kooksi tuli takamuksesta kuonoon noin 28 cm ja päälaesta lattiaan noin 19 cm. Ohjeen mukaan mittojen olisi pitänyt olla 19 cm ja 13 cm eli vähän isompi tuli mutta mitäs tuosta, minusta tämä on nyt juuri sopivan kokoinen.

Tuskaisinta tässä minulle oli osien ompeleminen yhteen, minä nimittäin inhoan sitä vaihetta neulomisessa. Jälleen kerran, onneksi tämä koira on aika pieni. Saumat olisivat ehkä voineet olla siistimmät mutta omaksihan tämä tuli joten en viitsinyt nipottaa. Koira näyttää muuten todella hassulta ennen kuin kaikki osat on liitetty yhteen mutta tarpeeksi napakalla toppauksella ja jalkojen ja korvien paikalleenmallauksella tästä tuli kyllä mielestäni aika näköinen.

Kirjassa ehdotaan neulontalangoiksi Rowan - merkkisiä lankoja, joita saa Helsingistä ainakin FiinaNeuleesta, firmalla on myös nettikauppa. Itse käytin tätä kuitenkin tilaisuutena päästä eroon jämälangoista, joten käytin tähän valkoista, mustaa ja punaista Novitan Seitsemän veljestä - lankaa ja neuloin tietääkseni koon 3 puikoilla (olen aina vähän pihalla näiden puikkokokojen kanssa enkä ole vieläkään hankkinut itselleni sellaista kokomittaa). Lisäksi neuloin koiran naamakuvion mustalla ohjeen ruskean sijaan, koska minulle bullterrieri on mustalaikkuinen vaikka rodussa molemman näköisiä on. Hyvin sujui näilläkin langoilla.

Täytepumpulia sai ainakin Ison Omenan Tiimarista pussillisen hintaan 1,99. Uskaltaisin väittää, että yhdellä pussillisella täyttää kaksi tai kolme tällaista koiraa riippuen vähän neulojan käsialasta.

Apua nkt- ja kaula/pää-ongelmiin täällä.

Vähän himottaisi vielä neuloa ainakin ranskanbulldoggi, ehkä villakoirakin (kun olisi sopivaa lankaa valmiina) ja paimenkoirat ovat kyllä tosi ihania myös..

Koiria on neulonut myös marjis, jonka blogista tämän kirjan alunperin bongasinkin eli kiitos!

15 kommenttia:

  1. Oi, mahtavan ihana! Onnistuit tosi hyvin tekemään koirasta persoonallisen näköisen. Tykkaan siitä tosi paljon! :)

    VastaaPoista
  2. Walkerista tuli ihana!!!

    Jo Marjiksen blogissa huokailin tämän kirjan kohdalla, että osaisinpa neuloa tai luoda edes silmukoita. :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos marjis! Sinunkin mäyriksesi on todella söpö. :>

    Voi kiitos Katja sinulle! Nämä ovat oikeasti aika helppoja, minä opettelin neulomaan uudestaan muutama vuosi sitten. Opetteluun ihan paras apu on käsityönopettajien ylläpitämä sivu www.kaspaikka.fi, siellä on jopa videoita ja tosi hyviä kuvia ihan silmukan luonnista alkaen eli sinne vaan. :)

    VastaaPoista
  4. Ihan älyttömän hieno! Jos itse osaisin neuloa, westie olisi pakkoteko ;)

    VastaaPoista
  5. Hieno! Bullterrierit on hauskoja - meidän huudeilla asuu pari ja aina ne nähdessäni alan haaveilla ketkuterrierille kaveria...

    VastaaPoista
  6. Mahtava :D

    Minulla on sama ongelma, inhoan saumojen yhdistämistä! Tykkään kutoa (siis neuloa), mutta innostus loppuu siinä vaiheessa kun pitäisi siirtyä saumoihin...

    VastaaPoista
  7. Salla, suosittelen sinulle samaa linkkiä kuin Katjalle. ;) Sitten vaan sitä westietä virittelemään.

    Kiitos Liina! Itse en henkilökohtaisesti tunne yhtään bullterrieriä, mutta ovat kyllä harvinaisen sympaattisen oloisia tyyppejä.

    Villasukka kirjahyllyssä, tulihan tänne se kutomis-murre-erokin. Meillä mies puhuu kutomisesta ja minä neulon, välillä on hankalaa. ;) Mutta nuo saumat ovat kyllä ihan vihoviimeisiä, onneksi tämä ei sentään ollut mitään villapaidan saumojen yhdistämisen tasoa..

    VastaaPoista
  8. Ääh, minulla on tuo kirja myös, mutta ohjeet olivat aivan käsittämättömiä! Aloitin jackrusselin 3-4 kuukautta sitten ja olen siitä asti yrittänyt löytää apua tuohon ohjeeseen... Se pään ohje on ihan outo. Edes siskoni, joka on taitavin neuloja jonka tunnen (ja tunnen monta) ei osannut auttaa. Jos viitsisit, niin voisitko vilkaista sitä ohjetta? Olisin ikionnellinen, jos niin voi sanoa. Voit vastata tänne: http://www.jokainentavallaan.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastalinkin sinulle, Villikko, jo mailin välityksellä. Pääkohdat olivat kyllä oikeasti aika hankalia, toivottavasti minusta oli apua. :)

      Poista
  9. Upean näköinen koira. Minulla on myös kyseinen kirja ja aloitin neulomaan länsiylämaanterrieriä, mutta työ tyssäsi pään kohtaan. Voisitkohan vinkata minullekin kuinka se tulisi neuloa? En ymmärrä esim. sitä nkt kohtaa sekä miten se ylipäätään tehdään niin ettei silmukat vähene. Olisin erittäin kiitollinen jos antaisit jonkin vinkin. Vastauksen voisit lähettää s-postiini laurakettunen@netti.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anonyymi! Ilmeisesti ongelma on sama kuin Villikolla, vastailen sinulle samantien. :)

      Poista
  10. Tuo sinun tekemä koirasi on todella hieno. :) Minäkin ostin tuon kirjan ja aloitin tekemään labradorinnoutajaa, ja minulla tyssäsi kaulaan ja päähän. En edes osaa aloittaa apupuikoilta neulomista. Monella puikolla se edes pitää neuloa? Puhumattakaan nkt:stä... Olisin enemmän kuin iloinen jos voisit auttaa minua tämän kanssa. :3 (sähköpostini on johanna.kareinen@edu.tohmajarvi.fi )

    VastaaPoista
  11. Hei!

    Minulla on myös ongelmia tuon kaulan ja pään kanssa. Osaatko neuvoa miten NKT:t pitäisi oikeasti tehdä. Olen purkanut työn muutaman kerran. Jos olisit ystävällinen ja vastaisit sähköpostiini restatop@hotmail.com.

    Koirasi on aivan upea. Yritän parhaani mukaan saada tehtyä siskon pojalle omaa haukkua ristiäislahjaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, vastailinkin jo sähköpostilla. Kiitos kauniista kommentista! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...