maanantai 2. tammikuuta 2012

Kupista: Café Lasipalatsi

Café Lasipalatsi on niitä harvoja kahviloita, jotka ovat Helsingin keskustassa auki vielä illalla. Tämä siis, jos ketjukahvilat otetaan yhtälöstä pois. Lasipalatsin puolesta puhuvat viihtyisät sisätilat ja kohtuulliset hinnat (sekä se, että aina on tarjolla kakkua eikä sitä pelkkää suklaakakkua tai muffinssia). Kävin Lasipalatsissa vierailemassa (taas kerran) joulukuussa, mutta parempi se on kirjoitella myöhemmin kuin ei milloinkaan.

Tällä kertaa kahvi tosin jäi reissulla välistä, sillä kipeytynyt kurkku vaati jotain lämmintä. Tähän Lasipalatsi tarjosi iloisen yllätyksen: listalta löytyi lämmin teemojito, joka sisäksi Anti Stress - yrttiteetä (Forsman Tea), hunajaa, minttua ja limeä. Juoma oli ihan älyttömän hyvää ja tässä juuri pohdiskelen, että pitäisikö samanlaista ihmekeitosta tehtailla kotonakin. Hinta taisi olla siinä neljän euron paikkeilla. Ai niin ja sitä teetä sai muuten santsata kuppiin lisää.

Teemojiton kylkeen nautiskelin feta-paprika-jotain-piirasta, joka oli kivan täpäkkää (paprika taisi olla chilipaprikaa tai sitten seassa oli myös jalapenoja) mutta ei polttavaa. Kurkku kiitti tästäkin.

Seuralainen nautiskeli paikan lounaan, joka vuodenajan huomioon ottaen oli silloin joululounas. Hyvää kuulemma oli. Koko lounasbuffetti kustantaa 12 euroa, keittolounaan saa hinnalla 6,50. Suosittu tämä ainakin on, tämä lounas, itse en ole syönyt. Jos siis haluaa ihan vaan kahville ja kakulle tulla, niin klo 11-15 ei ehkä kannata yrittää tunkea sekaan. Brunssikin on kuulemma kiva, se on 15 euroa.

Lasipalatsille siis kiitosta suhteellisen järkevistä hinnoista, santsikupeista ja ilmaisesta w-lanista (ainakin aikaisemmin on ollut). Ja siitä kivasta fiiliksestä.

6 kommenttia:

 1. Tuo juoma näyttää todella herkulliselta! (Eikä piirakkakaan mitenkään kammottavalta vaikuta...)

  VastaaPoista
 2. Hyvää kyllä oli Suketus! Tässä juuri pohdiskelen josko tuota teelaatua löytyisi kaupasta, voisi tehdä oman tämän talviviiman karkoittamiseksi.

  VastaaPoista
 3. Pääsen suhteellisen harvoin kahviloihin (ainakaan tuollaisiin hienoihin ;)), joten on ihanaa nojatuolikahvitella näiden postaustesi äärellä. Kiitos Linnea!

  VastaaPoista
 4. Kiitos sinulle Maria, kommenttisi sai aikaan leveän hymyn erään bloggaajan kasvoille! :)

  VastaaPoista
 5. Ehdottomasti lempikahviloitani Helsingissä. Oiva paikka mennä työskentelemään sekä miitata vaikka semivirallisestikin ihmisiä. Juuri sopiva, mukavan leppoisa kahvilapöhina. Kiitos että toit palan Lasipalatsia tänne Poriin asti! Halaus <3

  VastaaPoista
 6. Ole hyvä Elli, halaus takaisin! Mekin taidettiin vähintään kerran pitää simpanssimiitti täällä, hyvin toimi. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...