keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Kupista: Fratello Torrefazione osa 2 + LUX Helsinki

Juujuu, tiedetään. Kirjoitin jo tästä kahvilasta. Mutta viimeksi söin siellä vain jäätelöä, nyt kokeilin myös niitä leipiä (ja otin taas lattea).Meinattiin kyllä ensin mennä siihen Aleksanterinkadun pienempään La Torrefazioneen, jossa on myös paahtimo, mutta siellä oli taas niin täyttä että mentiin kuitenkin Kluuviin. La Torrefazionesta saa kyllä kivasti kahvia mukaan jos jaksaa jonottaa hetken ja siellä olen maistanut ensimmäistä kertaa aivan taivaallisia sitruunacroissantteja.

Kahvista sanon sen verran, että täällä on laadunvalvonta kyllä kohdallaan. Barista kysyi, saisiko tehdä kahvimme vielä uudestaan kun maidon kanssa tuli joku ongelma. No totta kai saa. Kupit tuotiin sitten pöytään. Mies kiitteli sitä, että kahvi ei polttanut suuta vaan oli sopivan lämpöistä (ja kiittelen minäkin, sen verran monta kertaa on suunsa kahvihampaan kolottaessa polttanut). Ensi kerralla voisin kyllä vihdoin kokeilla sitä sifonikahvin juomista.

Mutta ne leivät sitten. Minä päätin ottaa sellaisen, missä oli parmankinkkua, rucolaa, mozzarellaa ja taisi siellä pestoakin pilkottaa välistä. Miehelle tuli kylmäsavulohta, versoja ja jotain. Leiväksi saisi myös ciabattaa, mutta meillä oli ihania tummempia sämpylöitä, sellaisia salmiakin muotoisia ja vähän suolaisia.

Mies pohti samalla teoriaa, että sisältääkö jokainen leipä aina pettymyksen. Täytettä kun on lähtökohtaisesti keskellä aina muhkeiten ja keskikohdan jälkeen leipä on sitten ikään kuin alamäkeä. Ratkaisin asian syömällä leivän päädyt ensin, mutta ei kuulemma saisi närppiä. Höh. Yritä sitten nauttia leipäsi maksimaalisesti.Kymmenen minuutin henkisen painin jälkeen taivuin vielä hakemaan tiskiltä yhden pallon ihanaa veriappelsiini - sorbettia (a lá Sweet Life). Yksi kolmen euron pallo riitti meille kahdelle ihan kivasti pieneksi jälkiruoaksi.

Lähtiessä barista tuli vielä kysymään, että oliko kahvi hyvää. Oli se. Kiitos.

Ja Fratellon nettisivut edelleen täällä.

***

Kahvireissun päätarkoitus ei silti ollut tällä kertaa kahvi, vaan päätimme nyt olla kulttuuritietoisia kansalaisia ja käydä katsomassa LUX Helsinki - tapahtuman valoteokset. Selvästi taas ajoissa liikkeellä, teokset kun olivat viimeistä päivää esillä maanantaina 9.1.

Ja olivathan ne teokset ihan hienoja. Eniten pisteitä minulta saivat hämyistä Hesperianpuistoa valaisseet moni-ilmeiset valaisimet. Tulishowkin olisi varmasti ollut hieno, mutta kylmä ja kauppojen aukioloajat sunnuntaina rajoittivat ja se jäi nyt sitten tällä kertaa näkemättä. Tässä nyt joka tapauksessa muutamia kuvia.
8 kommenttia:

 1. Kävin myös eilen Aleksanterinkadun Torrefazioneessa pyöröhtämässä, mutta täyttä oli. Tuo Kluuvin paikka on vielä kokeilematta. Ainakin Aleksanterinkadulta saa Helsingin ehdottomasti parasta lattea, siksi olinkin pettynyt kun en eilen mahtunut sisään.

  VastaaPoista
 2. Voih, meidän piti miehen kanssa käydä katsomassa nuo LUXit, mutta se nyt sitten unohtui. Onneksi tuli joka päivä ohitettua Rubikin kuutio, ja se jaksoi joka kerta ihastuttaa. Eilen olin ihan shokissa, kun se ei enää ollutkaan paikoillaan!

  Ihanan näköistä sorbettia ja on aina huippua, kun ammattilaiset ovat asialla. Menen joskus testaamaan tuon paikan :)

  VastaaPoista
 3. Näyttivätpäs kahvi ja leipä herkullisilta... minkä hintaisia olivat?

  Varsinaisesti tulin kiittämään sinua Jonathan Carrollin esittelemisestä blogissasi :)Sen innoittamana lainasin ja sain juuri luetuksi Naurujen maan. Ihanaa, uusi kirjailija ja uusi kiehtovien kirjojen maailma edessä...

  VastaaPoista
 4. jaana, se on kyllä ns. harmillista että paikka on niin suosittu. Takeawayna sieltä onneksi saa, jos jaksaa jonottaa. Latte on kyllä Helsingin parhaita. :)

  Suketus, lohdutukseksi voin sanoa että kyllä se Rubikin kuutio noista kuitenkin oli se vaikuttavin. Puiston valaisimet olivat kivoja, mutta ne pitkät jatkoroikat ehkä vähän hankalia.. Onneksi oli lunta niin eivät niin pahasti näkyneet. Käy ihmeessä Fratellossa!

  Linnea, hyvä kun sanoit, ihan unohtui. Leipä oli 6 euroa ja latte 3,8. Mielestäni tasoon nähden varsin sopivat hinnat. :)

  Ja kiitos, ihanaa kuulla tällainen uutinen! Sitten vaan Valkoiset omenat seuraavaksi ja sen jatko-osa The Glass Soup.. ;)

  VastaaPoista
 5. SITRUUNACROISSANT. oijoijoi! minkämoinen se oli? oliko sitruunaa jo taikinassa vai sisällä jonkinlaista lemon curdia?

  VastaaPoista
 6. Salla, vähintäänkin sisällä lemoncurdtahnaa tai vastaavaa, mutta uskaltaisin arvuutella että on siinä taikinassakin jotain.. Hyvää on, varsinkin jos sattuu just silloin kun niitä tulee uunista <3

  VastaaPoista
 7. No nyt tuli nälkä ja kahvinhimo, vaikka juuri join kupillisen ihan perusmaitokahvia...

  Miksi ei saisi "närppiä"??? Totta kai parhaan osan saa jättää viimeiseksi! Nimim. muu pulla ensin ja voisilmä lopuksi ;) (samoin kuin vaikka patonki, keskusta viimeisenä)

  Kiva lukea näitä postauksia, Täällä Suomi-neidon vyötärön korkeudella on vähän paitsiossa pk-seudun kahvila- ja kulttuuritarjonnasta ;)

  VastaaPoista
 8. Villasukka kirjahyllyssä, kaipa se lienee sitten joidenkin mielestä epäkohteliasta. Tosin itsekin syön pullat noin ja aika monen muunkin ruoan.. Mutta tulevat sitten sanomaan jos häiritsee. :)

  Ja kiitos, on mukava kuulla jos näistä on iloa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...