torstai 5. tammikuuta 2012

Kivilaattoja ja kandidaatintutkielmaa

Kerrankin muistin mennä Ateneumin näyttelyyn ajoissa, eihän litografianäyttely Painavat kivet lopukaan kuin vasta 15.1. Minä ihastuin litografiaan toden teolla siinä vaiheessa, kun tutustuin ranskalaisen Toulouse-Lautrecin töihin ja luin hänen elämäkertansa Punainen Mylly (Pierre de la Mure). 

Toulouse-Lautrec

Ateneumissa on esillä litografioita niin koti- kuin ulkomaisiltakin taiteilijoilta. Kotimaisista pidän erityisesti Kuutti Lavosesta (joskus äiti on luvannut lahjoittaa minulle sen meillä kotona olevan työn, oih) ja siitä jostain taiteilijasta jonka nimen ehdin jo unohtaa (oi voi). Scherfbeckiltäkin oli esillä muutama kaunis työ. 

Ulkomaisista näyttelyssä esillä olleista suosikkejani olivat luonnollisesti tuo Lautrec sekä Matisse (vahva, vaivaton viiva viehättää). Erikoismaininnan ansaitsevat myös mainiot vanhat koulujen opetustaulut, joita myös mielelläni ottaisin seinälleni. Ihastuin myös virolaisen graafikon Eduard Viiraltin suloiseen virtahepografiikkaan mutta sitäpä ei tietenkään löytynyt korttina/julisteena saati sitten netistä. Höh.

Helmikuussa Ateneumissa avataan Carl Larssonin näyttely, senkin mielelläni kävisin kurkkaamassa jos vain muistaisin.

Kävimme kurkistamassa myös Lapin taika - näyttelyä (8.1. asti, tiukoille meni), jossa oli esillä Lapin inspiroimaa taidetta 1800-luvulta nykypäivään. Reidar Särestöniemen pikkutarkat työt viehättivät, samoin lukuisat uivat porot ja hyttyset. Oli siellä myös omituinen videoteos Mark Robertsilta, Terra Incognita, jonka voi katsoa täällä. Sitä kuvitteli rauhoittavaksi kunnes huomasin että eihän se auto käänny mihinkään! Turhauma!

Ja olihan ne kokoelmatkin käytävä pikakurkkaamassa kun viime Ateneum-käynnistä on jo aikaa. Harmitus tuli kyllä siitä, että aikanaan Edelfelt - näyttelyssä olleet Virginie ja kauniit pastellityöt olivat taas muualla. Mutta on se Ateneum vaan kiva, ei mahda mitään. Ollapa vielä alle 18-vuotias lukiolainen, joka kykeni ravaamaan Lautrec-näyttelyssä kahden kuukauden aikana kolmesti ilman pääsymaksua.

***
Niin ja kuten otsikossa jo ilmoitettiin niin pitäähän tästä nyt ihan vähän leveillä: kandidaatintutkielmani on nimittäin nyt arvioitu, hyväksytty ja kävin tänään tulostamassa siitä versiot tiedekunnalle. Vielä pitää viritellä omaa hyllyyn tuleva versio mutta tässä se nyt on. Eli ei kun gradun kimppuun seuraavaksi!


Leppoisaa loppiaista kaikille!

6 kommenttia:

 1. Lämpimät onnittelut kandintutkielmasta, Linnea! Upeaa!

  Toulouse-Lautrecin työt kiinnostavat minuakin... Ehtisinköhän Ateneumiin ensi viikolla. Lapin taikaan en ehtinyt, mutta haaveilen reissusta Särestöniemeen, jossa yksi minulle läheinen ihminen on töissä.

  Hyvää loppiaisaikaa!

  VastaaPoista
 2. Onnea kandinvalmistumisesta! Toivottavasti saan itse samantapaisen käsiini myöhemmin keväällä!:)

  VastaaPoista
 3. Way to go, girl! Oma nimi painettuna jossain on aikamoista nannaa. Itse olin onnesta muikeana, kun huomasin oman kandintyöni tehtyäni, että omalla nimelläni googlatessa (jep, eikös kaikki tee sitä joskus) se oli ensimmäisiä osumia. ;)

  Äh, tuo Lapin taika piti käydä katsomassa, mutta nyt en enää ehdikään. Aina käy näin! Pitäisi tsempata näyttelyiden suhteen, mutta valitettavasti itse museoihmisenä olen vapaalla maanantaisin, jolloin luonnollisesti muutkaan museot eivät yleensä ole auki.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Katja! Lautrec on kyllä ihana, tässä näyttelyssä hänen töitään taisi kyllä olla "vain" nelisen kappaletta. Hienoja. Suosittelen kyllä jos vain ehdit. :)

  Kiitokset Maria ja Sanna! Ja Sanna, toivottavasti kevät tuo sinulle tutkielman tullessaan.

  Suketus, totta kai sitä on tehtävä aina välillä. ;) Tämä ei ole meidän tiedekunnassa vielä verkossa mutta tiedekirjastossa on, hih! Nuo museomaanantait ovat kyllä välillä hankalia, varsinkin jos olet itse museossa töissä. Onneksi sinne tulee säännöllisin väliajoin kivoja juttuja.

  Kiitos myös sinulle Villasukka kirjahyllyssä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...