perjantai 11. maaliskuuta 2016

1 000 postausta myöhemmin

Kulttuurihupsutuksien ja arjen tasapainoilua jo vuodesta 2011.

Tammikuun 19. vuonna 2011 julkaisin ensimmäisen postauksen tähän blogiin, aiheena oli Gregory Maguiren teos Wicked. Taaksepäin katsoen kirja ei ollut mikään ihmeellinen, ei ollut bloggauskaan, mutta alku tälle blogille kuitenkin. Sen jälkeen on virrannut monia sanoja näppäimistöltä, sivuja sormien käänneltävänä ja esityksiäkin on katsottu sadoissa laskettavin määrin. Hurjaa.

Tämä alku kuulostaa nyt omaan korvaani vähän siltä kuin olisin haikeana lopettamassa, mutta siitä ei kuitenkaan ole kyse vaan täällä porhalletaan yhä edelleen niin kauan kuin intoa vain riittää. Jotain kosmeettisia muutoksia blogiin saattaa olla tulossa esimerkiksi ulkoasun suhteen, mutta tuskin mitään radikaalia. Toiveita saa kuitenkin esittää, onko sellaisia? Liian pieni fontti, väärä väri, jotain?

Viiden vuoden blogipyörityksen jälkeen tästä hommasta on oppinut aika paljon kaikenlaista. Monessa yhteydessä on tullut esiin, että parasta on kuitenkin yhteisö. Olen saanut Kujerruksien kautta paljon uusia tuttavuuksia, osaa heistä kutsun nykyään hyviksi ystävikseni. Se on huippua. Lisäksi koen kehittyneeni kirjoittajana ja toisaalta olen myös laajentanut omaa lukemistoani ja ennen kaikkea olen päässyt katsomaan laajemmalla otannalla esittävän taiteen juttuja, se on se toiseksi paras juttu.

Sen kummempia juhlallisuuksia ei tästä tuhannen rajapyykistä taida tulla, mutta kevään jo varovaisesti koputellessa ovelle vinkkaan teille elämyksiä.

1. Kevät on uuden aikaa, joten uusien elämysten kokeilu lienee ihan paikallaan? Huhtikuun loppuun asti on vielä mahdollista päästä kokemaan jos jonkinlaista esitystaidetta Mad House -esitystaidefestivaalin kolmannen kauden puitteissa. Esimerkiksi nyt on mahdollisuus tutustua aiheeltaan ja esityksiltään kiinnostavaan Transforces On Stage -tapahtumaan.

2. Viime keväänä ehdin näemmä lukemaan todella vähän, joten päädyin valitsemaan teille lukuvinkin jokaisen blogivuoden huhtikuulta. Eivät nämä välttämättä varsinaisia kevätkirjoja ole, mutta hyviä kuitenkin.
2015: Novellien ja kumman ystäville suosittelen lämpimästi Tiina Raevaaran teosta En tunne sinua vierelläni
2014: Elokuvista, vampyyreistä, suuri kertomys. Edelleen värisyttää. Theodore Roszakin Flicker.
2013: Lasse Bergin Kalaharin aamunkoitto - miten ihmisestä tuli ihminen on selkeä ja kiinnostava esitys ihmisen alkuperästä.
2012: Raija Siekkisen Häiriö maisemassa on ihana teos jostakin.
2011: Hannu Rajamäen Kvanttivaras on loistava kaikissa monitahoisuudessaan. termiviidakossaan ja sähköisyydessään.

Itse juhlistan tätä tonnia painelemalla illalla elokuvateatteri Orioniin, jossa pääsen 14 vuoden fanittamisen ja kymmenien katselukertojen jälkeen näkemään suosikkielokuvani Moulin Rouge!:n isolta kankaalta. Mikä parasta, kyseessä on burleski-sing-along-näytös, joten korsetti kireälle ja korot jalkaan!

(ps. Huhtikuun sing-alongeihin on vielä lippuja, ostoksille siis!)

21 kommenttia:

 1. Onnea tonnista ja kiitos tähänastisista, toivottavasti jatkuu yhtä raikkaana ja monipuolisena. Hauskaa lauluiltaa!

  VastaaPoista
 2. Onnea paljon minultakin, tuhat on iso määrä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Rooibos, katsotaan milloin päästään seuraavaan tonniin! ;)

   Poista
 3. Tuhat! Onnea tuhannesti, ainakin! <3 Aloin seurata blogiasi melkein sieltä alusta saakka. <3

  Ihanaa iltaa, Moulin Rouge on mahtava!

  VastaaPoista
 4. Kovasti onnea! Minulla on tonnin rajapyykkiin vielä piiiitkä matka kuljettavana, ja en sinua kiinni saa kuitenkaan ;)

  VastaaPoista
 5. Onnea ja iloa tuhansia, tuhansia kiloja <3

  VastaaPoista
 6. Vau, ihan mahtava luku, onnittelut! Ja hei, hauska sattuma: juuri jokin aika sitten harmittelin, kun sain tietää Moulin Rouge -näytöksistä liian myöhään. Keskiviikkona tuli sitten myyntiin lippuja lisänäytöksiin, ja sain kun sainkin itselleni paikan (vaikka ei harmillisesti olekaan burleskinäytös, mutta täysillä aion silti laulaa). Jee, odotan lähes yhtä innolla kuin Vampyyrien tanssin viimeisen näytöksen näkemistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi! Ja mahtavaa että sait Moulin Rougeen liput, oli huippua viime viikolla!

   Poista
 7. Tuhat on ihan hurjasti! Onnea - ja iso kiitos, Kujerruksia on ihana! Sinä olet ihana! <3

  Esitän toiveen: toivon, että kirjoitat pian Valkoisesta kanista, Punaisesta kanista. :D Olen menossa katsomaan Björkmanin ja Heiskasen, ja olen jo etukäteen aivan pähkinöinä koko ajatuksesta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana sinä! Toiveeseesi on vastattu, olen vähän kade että olet menossa katsomaan sen kahdesti!

   Poista
 8. Tuhannesti onnea, ihana blogiystäväni! En voi uskoa, että ollaan tutustuttu "vain" bittien välityksellä ja nyt on jo ihan kaikkea muutakin. :)

  Satoja ja tuhansia tulevia luku-, lava-, kuppila- ja pelikokemuksia toivottaen!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...