maanantai 14. maaliskuuta 2016

Mintie Das: Storm Sisters: Kuohuva maailma


Viime vuoden kirjamessuilla minut esiteltiin satunnaisessa kohtaamisessa kirjailija Mintie Dasille ja todettiin, että minä varmaan pitäisin hänen alkuvuodesta ilmestyvästä kirjastaan Storm Sisters: Kuohuva maailma. Helmikuussa sähköpostiin kolahti arvostelukappale kirjasta ja teos pääsi mukaan hiihtoloman reissulle, tosin siellä ehdin lopulta vain aloittaa sen.

Charlie, Sadie, Liu, Raquel ja Ingela ovat viisi nuorta tyttöä, joilla on juuret eri puolella maailmaa. Tyttöjä kuitenkin yhdistää se, että kaikkien vanhemmat ovat arvostettuja Stormeja ja että vanhemmat menehtyivät traagisesti Tuhon päivänä kun Stormien laivojen kimppuun hyökättiin. Tytöt pääsivät pakenemaan ja ovat sittemmin naamioituneet merirosvoiksi tullaakseen toimeen ja selvittääkseen samalla kuka oli vastuussa hyökkäyksestä. Pärjääminen ilman rahaa ja etenkin omaa laivaa ei kuitenkaan ole aivan helppoa ja tytöt joutuvat laittamaan kaiken osaamisensa peliin selvitäkseen ylipäätänsä hengissä.

Lukukokemus selvästi kärsi tällä kertaa formaatin vuoksi, sillä oma e-kirjalukijani ei osannut "taittaa" tiedostomuotoa oikein ja teksti ei tätä myöten asettunut sivuille kunnolla. Täten lukeminen oli aika raskasta ja teosta tulikin sitten luettua rikkonaisesti, jolloin juonenkulustakin olin sitten säännöllisesti vähän pihalla. (Selvennys: minulla ei ollut luettavana ns. virallista e-kirjaversiota vaan pdf ja se ei pelitä laitteeni kanssa.) Sääli, sillä potentiaalia kyllä on.

Das kuljettaa sankareitaan jos jonkinmoisiin tilanteisiin myrskyistä vihamielisten henkilöiden käsiin. Seikkailemisen ohessa kannetaan toki myös henkistä taakkaa niin vanhempien poismenosta, ystävyyssuhteista ja niiden kestävyydestä tiukoissa tilanteissa ja vähän myös poikahuolista aina Hylkiöiden, siis tyttöjen veljien ja ystävien, ilmestyessä silloin tällöin paikalle. Materiaalia ja kerrottavaa on siis roppakaupalla ja se käy paikoin tämän kirjan taakaksi, omaan makuuni kerrontaa olisi voinut vähän tiivistää ja jäntevöittää.

Tyttöihin kuitenkin tykästyin, pippurisiin ja omanlaisiinsa, joten odotan kiinnostuksella sarjan seuraavaa osaa. Todennäköisesti voisin myös sen ilmestyessä lukea tämän uudelleen pohjalle ja vaikka ihan perinteisenä kirjana niin ei pääse tekniikka minun ja tarinan väliin.

Kirjaston kummitus on myös lukenut tämän ja tiivistystoiveista huolimatta tykästyi hänkin tyttömerirosvoihin. Kiinnostava on myös kirjan synnyn tausta, siitä kiinnostuneet voivat kurkata vaikka tämän Hesarin artikkelin.

Mintie Das: Storm Sisters: Kuohuva maailma (Storm Sisters #1)
Tammi, 2016. 442 s.
Suomentanut: Marja Helanen

4 kommenttia:

 1. Ihan mielenkiintoiselta kuulostaa, kovasti toivoin, että tämä olisi hyvä :)

  Kannattaa muuten antaa kustantajalle suoraan palautetta e-kirjan toimimattomuudesta (ja kertoa mitä lukijaa käytät). Teknisiä virheitä jää, ja ne voi korjata ;) Aina ei kokeilla kaikilla laitteilla, ja yhteensopivuus voi jäädä vähäiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässä potentiaalia on, Calendula!

   Ja tällä kertaa virhe ei ollut tiedostossa niinkään vaan siinä, että oma laitteeni ei tuo pdf-tiedostoa. Virallisesta e-kirjaversiosta en osaa sanoa. :)

   Poista
 2. Kuulostaa siltä, että tuo pitänee jossain vaiheessa pitäisi varmaan lukaista.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...