keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Lavalta: Palkkahalaaja (Metkan speksi)


Kevätkausi, speksikausi! Viime keväänä pääsin tämän oivan kulttuurilajin saloihin kiinni ja tämä vuosi jatkukoon yhtä mainiona. Kausi tuli tällä kertaa avattua Gloriassa, jossa esitetään lyhyesti ja ytimekkäästi Metkan speksiä Palkkahalaaja vain tällä viikolla.

Palkkahalaaja sukeltaa päätäpahkaa opiskelijaelämän synkkiin syövereihin. Irtosuhteita harrastava Katri (Tiia Kekäläinen) on täysin peeaa ja krapulakin vaivaa. Onneksi Amanda-ystävällä (Tessa Puolakka) on ratkaisu tähän ongelmaan, ei kun profiilia deittisivustolle ja annetaan ymmärtää että finanssiala kiinnostaa, vinkvink. Syteen tai saveen, päättää Katri ja ei aikaakaan kun puhelin jo soi. Eipä vaan tiennyt tyttö, että soittelijoilla on mielessään jotain ihan muuta kuin petipuuhat ja se ei Katrin pirtaan sovi sitten lainkaan. Seuraukset ovat dramaattiset. Tämän draaman ympärillä pyörivät lisäksi muun muassa Katrin ja Amandan ystävät, symppis ja rehti henkselikaveri Mara (Ville Kettunen) ja tämän pikkusisko, pirtsakka Saaralotta (Aino Tuppurainen) sekä vähintäänkin hämäräperäinen pukumies Johnny (Jukka Tauriainen) swägien kätyreidensä (Ablaye ja Waly Ndiaye) kera.

Näyttelijät ovat hyvin tehtäviensä tasalla ja esiintyvät lavalla varmasti ja hyvällä energialla niin kohtauksissa kuin biiseissäkin. Lisätukea saadaan oivista tanssijoista, livebändistä ja välillä lavastajistakin. Olen vieläkin tästä innoissani, tosin osansa on varmaan siinäkin että tätä puolenaikaan kirjoittaessa väsyttää aivan hirvittävästi, mutta kyllä, innoissani!

Tarina speksissä on sopivan simppeli, kohderyhmälleen kivasti suunnattu ja riittävän omituinen kaikkine koukkuineen että se sopii tähän formaattiin oivallisesti. Tiistaina ilahduttavan täydessä katsomossa oli hyvä meininki, väliaplodeja annettiin ja muutenkin tunnelma oli oiva. Omstarteja huudeltiin yleisöstä oikein kiitettävästi ja koko työryhmä tarttui nasakasti heitettyihin haasteisiin eikä tosiaan mennyt aina helpomman vaaihtoehdon kautta vaan jaksoi heittäytyä. Myös bändi oli mainiosti kartalla, erityispisteet toisella puoliajalla kuullusta epävireisestä välisoitosta, aivan huikeaa.

Palkkahalaajasta jäi kertakaikkisen hyvä fiilis, näin lyhyesti sanottuna. Että menkäähän katsomaan, hophop, tänään tai huomenna ehtii vielä!

Toim.huom. Lavalla näkyy myös kaksi tuttuani, mutta ihan omaehtoisesti ja itsehankitulla lipulla olin tätä katsomassa. Enkä kehuisi jos ei olisi ollut oikeasti hyvä, ettäs tiedätte. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...