keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Lavalta: Valkoinen kani, Punainen kani (Korjaamo Teatteri)

Kuva: Korjaamo

Korjaamo Teatterin lavalla tänä keväänä nähtävä Valkoinen kani, Punainen kani on aikamoinen omituisuus näytelmäkentällä. Iranilaisen Nassim Soleimanpurin tekstin esittää jokaisella kerralla eri näyttelijä, joka ei tunne tekstiä etukäteen. Ohjaajaa ei ole eikä juuri lavasteitakaan, kaksi vesilasia kylläkin. Siitä sitten lähdetään, sekä katsojat että näyttelijä aivan yhtä uuden edessä.

Esityksen luonteesta johtuen siitä ei voi tai halua kertoa juuri mitään. Mainio teksti se kuitenkin on, kiinnostava. Soleimanpur on kirjoittanut sen aikana, jolloin hän ei saanut passittomuutensa vuoksi poistua kotimaastaan. Kirjailijan sijaan maailmaa lähti kiertämään näytelmä, jota on nyt esitetty yli 200 kertaa ja se on käännetty kuudelletoista kielelle. Suomeksi tekstin on muuten kääntänyt Unto Gröndahl.

Meidän esityksessämme tiukkaan tilanteeseen joutui näyttelijä Tommi Korpela, joka on yksi omia miesnäyttelijäsuosikeitani. Oikein hyvin hän tekstistä selvisikin, selkeällä otteella ja ammattitaidolla. Mieleni tekisi tässä hehkuttaa muutamia herkullisia kohtia, mutta enpä tohdi etten vahingossakaan pilaa mitään keneltäkään. Paljon olisi sanottavaa, kehuttavaa ja ihmeteltävää, mutta en vain tohdi paljastaa. Katsomaan kyllä kannustaisin.

Hieman yli tunnin kestänyt näytelmä oli vinkeä elämys, suuret kiitokset Korjaamo Teatterille ja Aurora Nova -tuotannolle sen Suomeen tuomisesta! Lippuja näyttäisi Tiketin mukaan olevan vielä jäljellä huhti- ja toukokuun esityksiin, joten käykääpä valitsemassa mieleisenne näyttelijä ja kipittäkää katsomoon.

2 kommenttia:

 1. Voi että, kuulostaa aivan mainiolta. <3 Kiitos innostavasta ja silti täysin spoilaamattomasta arviosta. En malttaisi odottaa, että pääsen näkemään tämän. <3

  Tommi Korpela on varmasti ollut mahtava. Hän on yksi minunkin suosikeistani. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan innolla teitsin fiiliksiä esityksestä! Korpela oli kyllä tavattoman mainio, mutta voin hyvin kuvitella myös esim. HPB:n hoitavan homman erinomaisesti.

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...