sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Timo Parvela & Bjørn Sortland: Matka ja Pioneerit (Kepler62 #3 ja #4)


Luin viime vuoden tammikuussa ensimmäiset osat Timo Parvelan ja Bjørn Sortlandin yhdessä kirjoittamasta Kepler62-sarjasta ja ihastuin. Miten voikin olla näin älykkäästi kirjoitettu lasten scifi-sarja? Tavoilleni uskollisina päädyin lukemaan osat kolme ja neljä eli Matka ja Pioneerit jälleen tammikuussa.

Matkassa päästään sananmukaisesti vihdoin matkalle kohti Kepler62-planeettajärjestelmää. Perinteikkäästi nimettyjen alusten Santa Marían, Pintan ja Niñan on tarkoitus matkata valovuosien päähän samalla kun lapset on vaivutettu uneen. Kaikki ei kuitenkaan suju suunnitelmien mukaisesti, sillä Marie herää liian aikaisin ja herättää kaverikseen Arin. Kaksikko joutuu aikamoisen koetuksen eteen, sillä panoksena on koko retkikunnan selviytyminen.

Koska sarja jatkuu voinee siitä jo päätellä, että sankarimme pääsevät lopulta perille ja astuvat pioneereina uuden planeetan pinnalle. Planeetta on asumiskelpoinen, mutta ei suinkaan autio eikä tutustuminen paikallisiin suju ongelmitta. Retkikuntaa vaivaa myös salaperäinen tauti, jonka alkuperästä ei ole tietoa.

Luin molemmat osat nopeasti, sivuja tiuhaan käännellen. Erityisesti Matka piti otteessaan, lukiessa sai oikeasti jännittää mitä tulee tapahtumaan. Parvela ja Sortland eivät myöskään vesitä tarinaansa, vaan nivovat sekaan myös kauheita tapahtumia ja tärkeitä teemoja kuten kuolemaa. Kirjat tuntuvat viisailta, eivät hae arvoa turhasta kohelluksesta vaan luottavat tarinankerronnan voimaan.

Iso osa viehätyksestä tulee Pasi Pitkäsen kuvituksista, kirjat ovat niiden kautta vielä parempi kokemus. Avaruusmaisemat salpaavat hengen, niitä kuvia ottaisin ilolla seinälle asti. Mielelläni olisin laittanut niitä kuvia tähän postaukseen, mutta en nopealla selailulla löytänyt verkosta riittävän laadukkaita versioita. Joudutte siis uskomaan suosituksiani ja hankkimaan kirjat fyysisinä kappaleina.

Taitaapa siis olla, että on hankittava nämä kaikki vihdoin myös omaan hyllyyn. Sarjan kaksi viimeistä osaa ilmestyvät tänä vuonna, toinen kesällä ja toinen syksyllä. Tulisivat jo!

Kuittaan Matkalla HelMet-haasteesta kohdan kuvitettu kirja.

Timo Parvela ja Bjørn Sortland: Matka (Kepler62 #3)
WSOY, 2016. 159 s.
Kansi ja kuvitus: Pasi Pitkänen

Bjørn Sortland ja Timo Parvela: Pioneerit (Kepler62 #4)
WSOY, 2016. 160 s.
Kansi ja kuvitus: Pasi Pitkänen

2 kommenttia:

  1. Äh, minulla oli Pioneerit jo varattuna silloin heti kun se ilmestyi, mutta en ehtinyt hakea kirjaa ajoissa ja se vapautui seuraavalle. Äkkiä uusi varaus kehiin, olen rakastanut tätä sarjaa!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...