maanantai 9. tammikuuta 2017

Lavalta: Homot on perheestä (Teatteri Kantanäky)

Kuva: Teatteri Kantanäky

Sateenkaari vie maahan kabareen

Ennen joulua kiisimme jälleen Turkuun ja ehdimme Bar Suxesiin juuri ajoissa. Alkamassa oli Teatteri Kantanäyn järjestyksessään viides kabaree Homot on perheestä ja tunnelma oli tiivis kuten olla pitääkin. Nimensä mukaisesti esitys käsitteli perheitä ja niiden sisäisiä suhteita tuulettaen samalla pölyjä "perinteisestä" perhekäsityksestä.

Esitys on herkullinen. Se kiidättää lavalle mitä erilaisimpia tilanteita kohtaus toisensa jälkeen. Miltä tuntuu tulla kaapista ulos omalle perheelle? Voiko oman perheensä valita? Mitäs sitten kun oma keho ei tunnu enää omalta? Lyhyempien sketsipätkien lomassa kulkee näppärästi myös useampi jatkuva tarina. Hannu-enon seikkailut kaapistatulon jälkeen, apilaperheen perustaminen ja kovasti Sormusten herran seikkailua muistuttava hiippailu ilahduttavat jokaisella osiollaan.

Viime kerrasta vakuuttuneena osasin jo toki odottaa timanttista menoa, mutta työryhmä onnistui silti yllättämään. Esiintyjien (Kiisu Alén, Neko Koski, Teemu Loikas, Tiina Paananen, Marko Virtanen, Timo Väntsi ja Anna-Kaisa Väänänen) koominen ajoitus on kohdillaan ja yhteistyö pelaa hengästyttävää vauhtia. Työryhmä on myös yhdessä puvustanut esityksen ja siitä on mainittava ihan erikseen, sillä asut ovat upeita ja niitä on todella, todella monta erilaista.

Sketsiviihteen taitamisen lisäksi Kantanäyssä osataan laulaa ja ottaa esimerkiksi musikaalimaailman klassikot omiksi. Koko komeus alkaa säpäkästi Chicagon upealla Cell Block Tangolla johdattaen katsojat esityksen teemoihin. Lisäksi vaikkapa Sound of Musicin Do-Re-Mi taipuu oivallisesti erilaisten fetissien esittelyyn ja kehodysforiasta laulaminen onnistuu Loreenin viitoittamalla tiellä.

Tunnelma on iloinen ja lempeä. Vaikka taustalla on kipeitä asioita ja yhteiskunnan asettamia rajoittavia raameja kritisoidaan, on päällimmäisenä nauru ja huumori. On miellyttävää, että tällainen cis-heterokin saa olla osana tätä juhlaa ja löytämässä samaistumisenkohteita. Perheethän meillä on kaikilla omanlaisemme.

Lisäesitykset 13. ja 14.1., klikkaile itsesi äkkiä lipuille!

Kiitokset Kantanäylle kutsuvieraslipuista esitykseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...