lauantai 3. tammikuuta 2015

Lavalta: Ja Jumala loi homon (Teatteri Kantanäky)


Kyllä kannatti taas matkustaa Turkuun. Tällä kertaa nokka oli kohti Bar Suxesia ja siellä esitettävää Teatteri Kantanäyn neljättä kabaree-esitystä Ja Jumala loi homon.

Jumala luo alussa taivaan, maan ja tietenkin myös homon. Eedenissä pohditaan, että ihan kiva kun tuo toinen on tuossa mutta kun en tykkää siitä kyllä silleen yhtään. Ja siitä tämä kabaree sitten lähteekin, iloisesti ja paikoitellen täysin käsistä mutta hallitusti silti. Lavalla nähdään sketsejä, musiikkinumeroita, välillä jotain vähän vakavampaa ja sitten taas nauretaan.

Vähän oli yleisössä välillä olo kuin salaisella agentilla. Sketsit oli selvästi tehty kohderyhmä mielessä, niin kuin tietysti pitääkin, jolloin tällaisena "normiheterona" pääsi ikään kuin vakoilemaan sitä menoa ja meininkiä ja itsereflektiota jota työryhmän päässä on liikkunut. Aika mahtavaa oikeastaan. Promomateriaalissa työryhmä lupaa vastata muun muassa kysymyksiin miten meidät nähdään, miten näen itseni vai nähdäänkö minua ja onko eron jälkeistä ystävyyttä? Näihin kysymyksiin myös vastataan.

Lavalla nähdään upea setti näyttelijöitä, joihin kuuluvat Kiisu Alén, Teemu Loikas, Christopher Proctor, Marko Virtanen, Timo Väntsi ja Anna Kaisa Väänänen, sekä ihastuttava bändi (Ami Koiranen, Markus Koivisto ja Maaria Mustakallio). Kaikki pääsevät loistamaan lavalla tasaisesti ja hahmokavalkadi on niin laaja, että on hankala pysyä perässä kuka missäkin roolissa vaikutti. Hienoa työtä joka tapauksessa ja hyvää silmää on ollut myös ohjaaja Tapio Väntsillä. Rytmitys tuntui paikalla ollessa ainakin hyvältä, mitään muistikuvaa sketsien järjestyksestä ei tosin jäänyt. Ja yleisö nautti, sehän on tärkeintä.

Kokonaisuudessaan Ja Jumala loi homon oli melkoisen timanttista tavaraa. Mieleen jäivät muun muassa Niinan parisuhdepohdinta (tai pohtimattomuus) flikkaporukassa, ihanat Kissanaiset, "Ai oliks noi nyt semmossii"-kimara ja ehdottomana suosikkinani koko kohtauksen kestävä musiikki-iloittelu, jossa repliikit oli valittu kokonaisuudessaan erinäisistä kappaleista. Lavalla kuultiin hetkiä muun muassa kotimaisesta populaarimusiikista, virsistä ja myös pätkä erään Disney-elokuvan kappaleesta, joka tipautti minut lähes lattialle.

Kiitos Teatteri Kantanäky, kiitos Bar Suxes, tämä oli mahtavaa. Tulemme varmasti uudelleen, kunhan seuraava kabaree saadaan pystyyn. Tämä esitys on mahdollisuus nähdä vielä ensi viikolla, tsekatkaa esitykset fb-eventistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...