keskiviikko 31. elokuuta 2016

Lavalta: Valitsen sinut!

Kuva: Lotta Laajalahti

Viime vuoden syksynä luin ensimmäiset uutiset täysin fanivoimin toteutetusta suomalaisesta Pokémon-musikaalista Valitsen sinut! ja innostuin välittömästi. Pääsin 90-luvulla juuri sopivasti mukaan Poké-huumaan ja sarjan tuijottamisen ja keräilykorttien räpeltämisen lisäksi paukutin läpi Pokémon Silver -pelin useampaan kertaan. Produktio kiersi tänä vuonna erinäisiä coneja ympäri Suomen, mutta viimeiset esitykset nähtiin Kanneltalossa ja sinne suuntasimme myös me.

Esityksen tarinassa on käytetty pohjana Red-, Blue- ja Yellow-pelejä ja animesarjan ensimmäistä tuotantokautta. Varsinainen tarina on kuitenkin työryhmän oma ja se alkaa siitä, kun nuori kouluttaja Red löytää sattumalta haavoittuneen Pikachun. Hoidattaessaan Pokémonia professori Oakin luona saa hän samalla tehtäväkseen matkustaa viemään tärkeää lähetystä ja saa palkinnoksi niin loistoristeilyn St. Annella kuin myös sisukkaan Bulbasaurin. Kapuloita rattaisiin laittaa kukas muukaan kuin Rakettiryhmä, jolla on tavoitteenaan siepata kaikki ensimmäisen asteen Pokémonit suunnitelmaansa varten. Apunaan seikkailussaan Redillä ovat hänen matkallaan tapaamansa kouluttaja Misty, niin sanottu arkkivihollisensa Blue ja tietysti myös Pokémoninsa.

On mahtavaa, että Valitsen sinut! on nimenomaan faniproduktio. Esityksestä ja sen markkinoinnista kuulsi läpi innostus Pokémoneihin ja niiden maailmaan ja esityksen luomisessa on osattu ottaa huomioon monia seikkoja, jotka varmasti saivat monen muunkin Pokémon-ihmisen sydämen läpättämään. Vapaaehtoismeininki tosin vaikuttaa myös siihen, että esitys ei joka sekunti kulje eteenpäin täysin saumattomasti esimerkiksi kohtausvaihtojen keskeyttäessä toiminnan, mutta en aio moittia työryhmää tästä. En nimeä nyt erityisesti ketään, sillä kaikki esiintyjät ansaitsevat suurensuuret kiitokset. Lavalla ja sen takana tehtiin hienoa työtä mielettömällä meiningillä ja se näkyi.

Kuva: Linda Seppälä

Esitys on visuaalisesti upea. Puvut ovat mielettömän hienoja ja Pokémonit on helppo tunnistaa asuistaan. Esityksen aikana erilaisia asuja taisi olla yli sata. Omia suosikeitani olivat muun muassa maailman mahtavin Charizard, säpäkkä Bulbasaur ja suloinen Eevee. Ei pidä toisaalta unohtaa jokaisen Pokémon Go -pelaajan painajaista eli luolallista Zubateja ja Golbateja. Myös erikoistehosteisiin oli panostettu, tosin pilke silmäkulmassa. Erityisesti Pokémonien erikoisliikkeet herättivät ihastusta.

Visuaalisuuden lisäksi näyttelijät ovat mainioita. Vuorosanoista saa selvää ja laulutkin kulkevat, myös taistelukoreografiat ovat näyttäviä. Eniten yllätyin siitä, että esitys oli myös koskettava. Veikkaan että en ollut ainut, jonka silmäkulma kostui erään traagisen tapahtuman hetkellä.

Kokonaisuutena Valitsen sinut! oli riemukas nostalgiamatka ja innostava kokemus, kannatti olla herätyskello soimassa keskellä yötä että sai liput tähän spektaakkeliin.

Lisäesityksiä musikaalista ei ainakaan näillä näkymin enää tule, mutta työryhmä on luvannut tuutata koko esityksen myöhemmin youtube-kanavalleen. Odotan, että siitä tulee jonkinmoinen nettisensaatio.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...