torstai 11. elokuuta 2016

Lavalta: Mosasauruksen arvoitus (Teatteri Tuike)


Kesäteatterikausi ei suinkaan ole vielä ohi ja muun muassa mainiossa paikallisteatterissamme Teatteri Tuikkeessa porskutetaan Mosasauruksen arvoituksen kanssa vielä muutaman esityksen verran. Tuikkeen ensimmäisessä kesäteatteriesityksessä päästään tutustumaan monenlaisiin dinosauruksiin, seikkailemaan liitukaudella ja ratkaisemaan pulmia.

Kaksi koululaista päätyvät mystisen kirjan kautta liitukaudelle ja siellä tehtävänä on selvittää mikäs muukaan kuin mosasauruksen arvoitus. Neuvokkailla nuorilla ei onneksi mene sormi suuhun, kun vastaan tulee dinosauruksia milloin minkäkin ongelman kanssa, vaan kaikki pulmat ratkaistaan suit sait. Samalla voidaan myös pitää vähän hauskaa esimerkiksi triceratopsin tai lentävän tapejaran kanssa.

Hieman alle tunnin mittainen esitys on juuri sopivan pituinen. Simppeli tarina kantaa hyvin ja myös yleisössä olleet lapsikatsojat vaikuttivat viihtyvän hyvin. Näin aikuiskatsojana minulla ei myöskään ole mitään valittamista. Nauratti paljon, esitys ei tuntunut liian aukiselitetyltä ja dinosaurukset olivat kaikkine pulmineen tavattoman sympaattisia eivätkä lähes lainkaan pelottavia. Muun muassa seismosaurukselle hihittelimme vielä kotimatkallakin.

Kimmo Tähtivirran ohjaamassa esityksessä lavalla nähdään kolme näyttelijää. Alkukesästä miehitys oli hieman eri, näkemässämme esityksessä rooleissa olivat Ia Nissinen, Mimmu Korvenpää ja Vilma Savolainen. Kukin hoiti hommansa oikein hyvin ja kiitosta annan erityisesti hyvistä ajoituksista ja komiikan tajusta. 

Perinteistä näyttelemistä, akrobatiaa ja varjoteatteria yhdistelevässä esityksessä lavasteet on jätetty minimiin ja mielikuvitukselle annetaan sijaa. Liitukauden maisema ilmestyy lavalle kuin itsestään ja paikkojen sijoittelu lähiympäristöön tuo hauskan lisän näytelmään. Samalla opitaan jotain dinosauruksista ja ehkä vähän siitäkin, että kaikki ei ole aina sitä miltä se näyttää. Oivallisesta lastenteatterista jää hyvä mieli.

Mosasauruksen arvoituksen ehtii nähdä 20.8. asti ja jo 27.8. Tuikkeelle voi puolestaan lähteä katsomaan sanatonta lastenteatteriesitystä Veden alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...