sunnuntai 7. elokuuta 2016

Lavalta: Super Sunday (Race Horse Company/Teatterikesä)

Kuva: Petter Hellman

Onnistuin nappaamaan itselleni ainakin sillä hetkellä viimeisen lipun perjantaiseen Race Horse Companyn Super Sunday -spektaakkeliin, jota esitettiin Teatterikesän aikana Sorin Sirkuksen tiloissa. Kotimainen äijäsirkus onnistui hurmaamaan sekopäisellä show'llaan ja vastasi samalla myös päivän adrenaliiniannoksesta.

Rauli Kosonen, Petri Tuominen, Kalle Lehto, Mikko Karhu, Odilon Pindet ja Mikko Rinnevuori saapuvat lavalle komeilla kilpahevosillaan ja siitä lähtien esitys vuorotellen naurattaa ja saa pidättämään hengitystä, välillä molempia samaan aikaan. Reteästi havaijipaitoihin ja sortseihin sonnustautuneet miehet temppuilevat lavalla muun muassa keinulaudoilla ja trampoliineilla unohtamatta vaikuttavaa kuolemanpyörää. Hurjuuksien lisäksi esitys on näyttävä myös visuaalisesti, sillä väriä löytyy niin lavasteista kuin asuistakin.

Osaaminen on ensiluokkaista, mutta kaikki tuntuu hoituvan vaivattoman näköisesti ja pilke silmäkulmassa. Kaveria läimäistään leikillisesti, samalla ollaan tarkkana siitä että temppujen varmistukset on tehty ja patjat varmasti oikeassa kohdassa. Tunnelma on sopivan överi, kuvitteelliset henkselit paukkuvat onnistuneiden temppujen jälkeen.

Kuva: Petter Hellman

Rytmitys on esityksessä hyvä. Tylsistymään ei pääse ja massiivisempia varusteluja vaativien temppujen väliin mahtuu hyvin niin sanotusti pienemmän kaavan akrobatiaa ja muun muassa huvittava nunchaku-näytös. Loppupuolella nähtyä Jeesus-viittausta en ihan ymmärtänyt, se oli mielestäni muusta tematiikasta irrallinen, mutta täytyy myöntää että kuolemanpyörä ja elmukelmu olivat lopulta unohtumaton yhdistelmä.

Kaiken sen testosteronin ja muiden höyryhormonien tuiskeessa minua alkoi kaiken lisäksi itkettää. Onhan se nyt hienoa, mihin kaikkeen ihmeelliseen ihmiskeho pystyy. Tämän tunteen saavat aikaan minussa pääsääntöisesti vain baletti ja nykysirkus. Kannatti mennä, hienoja taitajia ja hauskaa oli.

Race Horse Company kiertää esitystensä kanssa suhteellisen ahkerasti, joten kehotan pitämään silmät auki esitysten varalta. Itse yritän myös päästä ryhmää katsomaan kunhan tulevat taas tänne Helsinkiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...