lauantai 9. heinäkuuta 2016

Lavalta: Elämä janottaa (Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri)

Kuva: Esko Tuovinen

Hämeenlinnan Uuden Kesäteatterin keskiviikkoisessa ennakkonäytöksessä kävi kuhina. Reilu viikko sitten ensi-iltansa sai ihkaensimmäinen Lapinlahden Lintujen materiaalista inspiroitunut, Mikko Kivisen ja Tapio Liinojan käsikirjoittama ja Kivisen ohjaama musiikkikomedia Elämä janottaa. Kesäisessä esityksessä etsitään omaa paikkaa yhteisössä ja nauretaan muun muassa Sunny Car Centerille.

Eletään vuotta 1989. Nuori Morgan (Otto Kanerva) rokkikukkoilee tytöille Helsingissä, mutta tuleekin lähetetyksi kesäksi landelle. Raitiovaunuihin ja kiiltonahkakenkiin tottunut jolppi ei oikein tunnu löytävän paikkaansa pappatuntureiden ja AIV-tornien keskellä kunnes kohtaa kylän raitilla simpsakan Ainon (Helena Rängman). Kylän tyttöjä ei kuitenkaan noin vain riiailla, siitä pitävät huolen mopojengin johtaja Matti (Kalle Pylvänäinen / Ville Keskilä) ja kylän pamppu Johanssoni (Liinoja). 

Lapinlahden Lintujen laulut ja sketsimateriaali ovat itselleni tuttuja vain satunnaisesti. Epäsivistyneisyys niiden suhteen ei varsinaisesti haittaa esityksen seuraamista, mutta myönnettäköön että muutaman naurahduksensa mies sai selittää minulle jälkikäteen kun en aivan ymmärtänyt. Laulut sopivat esitykseen joka tapauksessa erinomaisesti, sketsit vaihtelevasti. Paikoin esityksen rytmi tuntui aivan kuin muuttuvan ja osa huumorismielisistä kohtauksista jäi varsinaisesta tarinajuonesta irralliseksi. Muun muassa laulavat ortodoksipapit ja Vanha suomalaisten poikain vitutuslaulu kyllä hihityttivät.

Roolitus toimii varsin hyvin, erityisen ihastunut olin ensemblen nuoriin kykyihin joilta onnistui niin laulu, tanssi kuin pappatunturilla ajokin. Mopojengin jäsenet olivat todentotta hurjia kavereita temppuineen ja tempauksineen. Hieman kritiikkiä annan puolestaan Morganin ja Matin rooleista. Näyttelijät suoriutuivat hommasta kyllä oikein hyvin, ei siinä mitään, mutta kyllä siinä hetki meni että näitä jo melko raavaita miehiä osasi katsoa lavalla parikymppisinä pojanjolppeina rakkaushuolineen. 

Elämä janottaa on sympaattinen kesäkomedia, joka kantaa uljaasti kesäteatterititteliään eikä sorru tarpeettomaan pyllyilyyn. Erityisbonukset traktorista, Lasse Sakaran johtamasta hyvästä lavabändistä ja Footloose-henkisestä tunnelmasta. Esitystä ehtii katsomaan 13.8. asti, joten ei kun nokka kohti Hämeenlinnan Kaupunginpuistoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...