torstai 21. tammikuuta 2016

Lavalta: Kultatähti (Tikkurilan lukio)

Kuvassa Kultatähti-musikaalin juliste.

Vähintään kahden vuoden välein on palattava oman entisen lukion penkille tai ainakin auditorioon, sillä jälleen on koittanut aika kun Tikkurilan lukiossa esitetään omaa musikaalia. Tällä kertaa estradille on tuotu Kultatähti-musikaali, jossa sukelletaan musiikkibisneksen ja haaveiden maailmaan. Unelmia on jokaisella, mutta niiden toteuttaminen ei ole aina helppoa.

Esitys alkaa Kultatähti 2016 -laulukilpailulla, jonka lopputuloksena tyttökolmikko Kerttu, Juuli ja Eeva signataan tuottajan talliin matkalle parrasvaloihin. Kerttu haluaisi saada oman musiikkinsa kuuluviin eikä antautua pyöräksi tuotantokoneistoon, ujolle Eevalle oikeastaan riittäisi jos hän saisi laulaa omalle J-P:lleen ja Juuli puolestaan haluaa mainetta, faneja ja glitteriä. Popcorni Recordsin levymoguli ottaa PR-vastaavansa kanssa ohjat käsiinsä ja tytöille tuupataan valmista biisipohjaa, playback-keikkaa ja bileitä, mutta jokin hommassa mättää. Kerttu tuntuu törmäävän jatkuvasti ystävälliseen sokeaan katusoittajaan, Eeva kipuilee parisuhteensa kanssa ja Juuli hapuilee joka suuntaan. Komediana alkanut spektaakkeli saa vähitellen traagisia sävyjä ja kukin joutuu lopulta valitsemaan oman tiensä.

Antti Pentikäinen on sekä ohjannut että käsikirjoittanut musikaalin ja koulun musiikinopettaja Erkki Ylimäki on luotsannut opiskelijoita kappaleiden sävellystyössä. Musikaalin aikana kuullaan 32 kappaletta ja se on aikamoinen määrä, vaikka siitä tiputettaisiin koelauluissa käytetyt neljä coveria. Koko paketti on siis luotu kasaan oman talon voimin, Tilun somekanavien mukaan iltaisin ja lomilla kuusitoistatuntisia päiviä kaihtamatta, ja yhteishenki näkyy lavalla hienona meininkinä. Toki nuoria näyttelijänalkuja välillä näyttää hieman jännittävän, mutta hahmot on luotu uskottavasti ja ne on selvästi otettu omiksi.

Käsikirjoituksessa viljellään viittauksia jos jonkinlaisiin ohjelmaformaatteihin ja julkkiksiin, ja jos on seurannut yhtäkään laulukilpailua televisiosta tietää kyllä mistä puhutaan. Huumori taiteilee hyvin totaaliöverin rajalla, on Nico Ceellä, superartisti Poski ja mitä näitä on. Komediasta uskalletaan kuitenkin heittäytyä myös vakavaksi, muun muassa tyttötrion kolmisin laulama Sylityksin oli hienosti rakennettu kappale siitä miltä tuntuu kun ensimmäistä kertaa lähdettiin pois kotoa tähtien perään.

Pääosakolmikon rooleissa on kaksoismiehitys, meidän esitysiltanamme lavalla nähtiin Janina Mäyry (Kerttu), Daniela Taddele (Juuli) ja Aino Nyman (Eeva). Valovoimaa riitti ja nimenomaan sitä uskottavuutta, sillä viimeistään viimeisessä kohtauksessa omat kyynelkanavat aukesivat ja kunnolla. Minkäs teet, kun näkee teatteria tehtävän sydämellä. Myös muut näyttelijät (ja tanssijat! ja orkesterin jäsenet!) ovat mainioita, iso yhteinen kiitos myös heille! Koko setti pyörii kuin paraskin tuotantokoneisto.

Musikaalin ehtii nähdä vielä tänään torstaina ja huomenna perjantaina, joten kipinkapin vain Tiluun jos aikataulu lainkaan suo! Lisätietoja esityksestä löydät esimerkiksi täältä.

Toim. huom. Tikkurilan lukio on tosiaan oma entinen kouluni, joten käyntejä kuorruttaa aina tietty iloinen nostalgisuus ja osa tekijöistä on tuttuja, mutta musikaali seisoo omana hienona teoksenaan eikä sitä kehuessa tarvitse kaunistella tai liioitella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...