lauantai 9. marraskuuta 2013

Kupista: Sacher Eck' (Wien)


Kupista muuttuu kansainväliseksi! Tulossa on hieman maistiaisia Wienistä ja Bratislavasta, jatkossa toivottavasti muualtakin. Ensimmäisenä kansainvälisenä vieraana on Wienin Sacher Eck'. Tyylikäs kahvila löytyy Kärntnerstrassen ja Philharmonikerstrassen kulmasta, lähin metroasema on Karlsplatz.

Alunperinhän tarkoitus siis oli mennä nauttimaan aitoa sacherkakkua maineikkaaseen Café Sacheriin (Philharmonikerstrasse 4), mutta onnistuimme erehtymään ovesta ja marssimaan sisään Eckiin. Kahvila on kuitenkin Hotel Sacherin omistuksessa, joten käsittääkseni tarjoiltu kakku oli sitä aivan samaa tavaraa.

Sisäänastuessa tunnelma on kiireinen. Turistit jonottavat kakkua ja lounasta, istumapaikkaa saa vartoa hetken. Lopulta pääsemme tiskipaikoille kököttämään ja tilaamme nopeasti kakut (n. 6 euroa pala), Verlangterit ja vettä. Toiminta on tehokasta. Kakkupaloja leikataan jatkuvasti lisää tarjolle ja kermavaahto tulee masiinasta, joka muistuttaa erehdyttävästi kotoisia hampurilaispaikoissa nähtäviä ketsuppiannostelijoita.

Ei siinä mitään, esillepano oli joka tapauksessa hienostunut ja kermavaahtokin maistui ihan hyvältä (tosin en aivan ymmärrä sitä wieniläistä intoa laittaa kermavaahtoa joka paikkaan). Kakku puolestaan maistui, no, sacherkakulta. Varsin hyvää, mutta toisaalta juuri mitä sen odottikin olevan. Mies sanoi että sacher taitaa olla vähän sama juttu kuin BigMac: maistuu joka paikassa suurinpiirtein samalta. Saattaapi olla.

Kahvi puolestaan oli sitä samaa kahvintapaista, jota sai joka puolella kaupunkia. Verlangter on siis vedellä pidennetty espresso, jossa maitovaahtoa. Ihan hyväähän se oli, mutta kunnon kahvia Wienin reissulla taisi saada vain Slovakiassa.

Sacher Eck' ei siis ollut reissun kakkukohokohtia, mutta kyllä ne sacherit silti kannatti syömässä käydä.

6 kommenttia:

 1. Viime talvena kävin mieheni kanssa lomailemassa Wienissä, mutta en usko, että piipahdimme juuri tässä kahvilassa... sacher-kakkua tuli kyllä maisteltua - ja melko montaa muutakin kakkua, kun sitä herkkupuolta on siellä tarjolla runsain mitoin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MarikaOksa, Wienissä kyllä ihastelin sitä miten joka kuppilassa oli süssevitrine ja kakkujakakkujakakkuja! Minä innostuin maistelemaan erilaisia niin paljon että sacherit jäivät tällä kertaa vain yhteen. :)

   Poista
 2. Kivaa päästä kurkistamaan myös muiden maiden kahviloihin. :)

  Sacher-kakku oli lapsena suosikkikakkuni, mutta nykyään olen sitä mieltä, että on olemassa parempia kakkuja ja parempia suklaakakkujakin. Mutta toki jos joskus menen Wienin, aion nauttia siellä sacheria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa!

   Sacherissa on puolensa ja puolensa. Minä taidan pitäytyä tästä lähin äidin tekemässä sacherissa. :)

   Poista
 3. Wien on yksi niistä Euroopan kaupungeista, joissa en ole vielä käynyt, mutta joihin eniten haluaisin. :) Ja vaikken itse asiassa olekaan kauhea suklaakakkufani (kerma-, kinuski- ja juustokakut ovat paljon enemmän makuuni), niin pitäähän Wienissä sitten joskus käydä syömässä oikeaa sacherkakkua. :)

  Mahtavaa, että Kupista muuttuu kansainväliseksi. Jee! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen Wieniä lämpimästi, Sara! Sopivan kokoinen ja suloinen kaupunki. Ja Wienistä löytyy erittäin paljon kerma-, kinuski- ja juustokakkuja! Kiitos <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...