tiistai 12. marraskuuta 2013

Lavalta: Sirkus Strada (Tikkurilan lukio)

Julisteen maalannut Armi Terhemaa.

Palasin tänään juurilleni ja matkailin omaan vanhaan lukiooni katsomaan Sirkus Strada -musikaalia. Tikkurilan lukiolla alkaa olla pitkät perinteet omien musikaalien valmistuksessa ja tekemiseen osallistuu koko koulu, niin opiskelijat kuin opettajat. 

Sirkus Strada kertoo kiertävän sirkuksen tarinaa. Elämä kulkee matkalaukuissa mukana ja joukkio kulkee maasta toiseen esittäen, laulaen ja ollen perhe vaikka kaikki ovatkin eri puolilta maailmaa. Matkassa ovat mukana niin voimamiehet, jonglöörit, leijona kesyttäjineen, trapetsitaiteilijat sekä tirehtööri. Tarinan keskiössä ovat kuitenkin tirehtööri nuori poika, Saska, joka yrittää löytää itsestään taikurinlahjoja kaivaten jotain, sekä Mykkä klovni, paperiton siirtolainen joka kantaa harteillaan raskasta epätietoisuuden taakkaa.

Opiskelijat ovat todella paneutuneet rooleihinsa ja lavalla nähdään hienoja suorituksia niin näyttelemisessä kuin laulussakin. Repliikkien rytmitys oli ehkä vielä hieman hakusessa, mutta vuorosanat tulivat napakasti ja näytelmä rullasi kappaleiden avustuksella eteenpäin.  Lavalla nähdään myös perinteisiä sirkusnumeroita voimailusta ja jonglöörauksesta akrobatiaan ja taikaan, illuusioihin.

Sirkusteltta on luotu lavalle riippuvin kankain ja tunnelmaa lisää entisestään teemaan sopiva musiikki. Kaiken musiikin tuottaa lavan reunalla istuva orkesteri. Kappaleet ovat koulun musiikinopettajien ja opiskelijoiden yhteistä käsialaa ja myös orkesterista löytyy edustajia niin opettajista kuin opiskelijoistakin.

Parasta on kuitenkin se, että yhteisen tekemisen meininki näkyy ja lavalla ollaan ylpeitä siitä mitä on saatu aikaan. Loppujen lopuksi Sirkus Stradasta jää hyvä mieli ja päässä soi Maailman sylissä -kappaleen kertosäe. Lämpimät kiitokset tilulaisille mukavasta illasta!

Ja menkäähän tekin katsomaan, esityksiä vain tämän viikon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...