sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Joe Hill & Gabriel Rodriguez: Locke and Key I:Welcome to Lovecraft

Kuva: Gabriel Rodriguez & Jay Fotos (Welcome to Lovecraft)

Ystävä suositteli luettavaksi Joe Hillin käsikirjoittamaa Locke and Key -sarjakuvaa. Suhtauduin hommaan hieman epäillen, opus kuulemma olisi pelottava, mutta varasin kuitenkin sarjan ensimmäisen osan Welcome to Lovecraft (IDW Publishing, 2008) kirjastosta.

Tylerin, Kinseyn ja Boden isä murhataan kammottavalla tavalla heidän kesämökillään ja niinpä he muuttavat äitinsä kanssa setänsä luo Lovecraftissa sijaitsevaan Keyhouseen. Lapsia vaivaavat muisto isästä sekä tieto siitä että toinen tappajista istuu nuorisovankilassa. Kaiken lisäksi Keyhouse itsessään on omituinen, etenkin sen pihalla sijaitseva kaivorakennus jonka asukilla ei tunnu olevan puhtaat jauhot pussissaan. Kun isän murhannut nuorukainen vielä onnistuu pakenemaan vankilasta erikoisissa olosuhteissa tiivistyy jännitys entisestään.

Ensimmäiseksi on sanottava, että Joe Hillin tarinankerrontataidot ovat erittäin mainiot. Jännitys pysyy yllä ja tiivistyy vielä silloinkin, kun uskoo kaiken olleen jo nähty. Gabriel Rodriguezin selkeä ja julma piirrosjälki sopii synkkään tarinaan erinomaisesti. Kuvat eivät ole sellaisia, joita haluaisi ripustaa seinälleen, mutta taitavia ne ovat.

Toiseksi totean, että tarina oli minulle aivan liian pelottava. En ole suuri kauhun ystävä, mutta siedän sitä pienissä annoksissa. Locke and Key oli kuitenkin niin kammottava, että luin sitä silmät suurina pystymättä laskemaan albumia käsistäni ja silti tavallaan halusin lopettaa. Sarjakuva on väkivaltainen, vaikka kuvat pysyvätkin siedettävällä tasolla, mutta pahinta on mielen sisään hiipivä kauhun ja paljaan pelon tunne.

Ensimmäinen osa jättää kutkuttavasti lankoja roikkumaan, mutta mietin kahdesti tartunko kakkososaan. Miehelle lupasin hankkia sen kirjastosta, hän toimikoon esilukijanani.

Joe Hill & Gabriel Rodriguez: Locke and Key 1: Welcome to Lovecraft
IDW Publishing, 2008. 152 s.

4 kommenttia:

 1. Oi, Joe "Stephen Kingin poika" Hill! Minun on ollut tarkoitus lukea hänen romaanejaan, mutta en vieläkään ole lukenut ja nyt tämäkin kiinnostaa ihan hirveästi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hänpä hän, Villasukka kirjahyllyssä! Ja mikset aloittaisi sitten tästä, nopeampi lukea kuin romaanit. ;)

   Poista
  2. No kun meidän kirjastossa ei näitä ole, mikä vääryys (enkä ainakaan tällä hetkellä haluaisi näitä ostaa kun pitäisi tietysti hankkia koko sarja)! Yksi Hillin kirja odottelee jo kotihyllyssä, joten aloittanen siitä :)

   Poista
 2. Meidän kirjastossa ei ole näitä sarjan ensimmäisiä osia ollenkaan, joten en ole tullut lukeneeksi. Täytyy selvittää, onnistuisiko kaukolaina - tai löytäisiköhän joulupukki jostakin? :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...