keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Lukumaraton alkaa än-yy-tee...


Huomenna 24.7. alkaa hurja kiritys kun (kirja)blogistanian toinen kesälukumaraton alkaa. Itse aloitan lukemisen aamulla kunhan herään tai kunhan Pöly herättää. Alustava kirjalista löytyy täältä. Päivittelen fiiliksiä ja väliaikatietoja sekä tänne että blogin facebook-sivuille ja mahdollisesti myös twiittaan. Laskuri pyörähtää käyntiin 00.00 ja päättyy samaan kellonaikaan seuraavan vuorokauden koittaessa. Aamuun!

5.30
Pöly herätti aika tarkalleen 5.12 joten ylös oli noustava. Käytiin pihalla keräämässä aamiaismarjoja ja keitin teetä. Valitsen ensimmäiseksi kirjaksi Gilbreth & Careyn Tusinoittain halvemmalla. Väsyttää vähän.

8.00
Myönnetään, 6.30 alkoi nukuttaa ihan kauheasti joten torkuin puoli kahdeksaan. Äsken tehtiin aamiaista, vihdoin kahvia. Tusinoittain halvemmalla vaikuttaa hauskalta. Tsemppaan loppupäivän, kahvi on Vilijonkka-mukissa.

Sivuja luettu 96.

10.45

Ensimmäinen kirja luettu. Tusinoittain halvemmalla oli lämminhenkinen ja hauska omaelämäkerrallinen kertomus Gilbrethin perheen elämästä. Perheen isä opastaa suurperhettään systemaattisesti ja omalaatuisesti. Pidin kirjasta kovasti, mutta pää on jotenkin niin tyhjä etten saa sanottua oikein mitään. Seuraavaksi novelli.

Sivuja luettu 305.

11.02

Luin kitalaenpuhdistusnovelliksi Miina Supisen Apatosauruksen maasta ensimmäisen, Hieno ihminen, paitoja, Amy Kakkunen. Taidan pitää Miina Supisesta. Pistaasipähkinäpussin pähkinät ovat viallisia, tarvitsen jonkun vasaran näiden avaamiseksi.

Sivuja luettu 317.


12.16

Carlos Maria Dominguezin Paperitalo on nyt teen ja ruisleivän siivittämänä. Hämmentävä kirja, jossa hienoja ajatuksia kirjoista ja niiden omistamisesta, lukemisesta ja siihen koukuttumisesta. Seuraavaksi taas Supista ja sitten kenties Parkkista, Janssonia tai Kalliota. En tiedä vielä.

Sivuja luettu 415.

14.02

Jukka Parkkisen Karhukirjeitä Karhumäestä ei ollut aivan sarjan ensimmäisen osan veroinen, mutta hauska se oli silti. Mainioita lainauksia oli paljon, esimerkiksi sillä kukaan ei ollut niin viisas kuin insinööri, paitsi majava, joka ui sateella veden alla. Lisäksi luin kaksi Supisen novellia, Tavarat/ihmiset sekä Kitkerä - aistimellinen teos. Absurdia huumoria, kuten takakannessa luvattiinkin.

Tuomas tuli kotiin. Teen fetaparsakaalipiirakkaan pohjan ja sitten taidan jatkaa Janssonin parissa.

Sivuja luettu 537.

15.17

Kesäkirja on puolessavälissä, se on ihana. Syön ja sitten lähdetään Pölyn kanssa ulos. Pää tuntuu tunkkaiselta.

18.21

Välissä oli ulkoilua ja ruokailua. Luin Kesäkirjan loppuun. En ihmettele, että toiset lukevat sen joka kesä. Jansson kirjoittaa viisaasti ja isoäidissä on jotain nuuskamuikkusmaista. Tahdon saaristoon kuuntelemaan alleja. Taidan avata novellin (seuraavana kirjassa on Miinus 200 astetta) jälkeen Kallion Elokuvamuistin.

Sivuja luettu 680.

20.12

Elokuvamuisti oli juuri sopiva tähän väliin. Se oli kevyt, helppolukuinen ja sai fiilistelemään omia elokuvamuistoja. Supisen Maustepippuri-novelli puolestaan oli aika pelottava absurdissa arkisuudessaan. Tai ei pelottava, mutta sellainen levottomuutta herättävä. Seuraavaksi lukuun Antti Karumon Männyt, jonka olen joskus napannut kirjaston ilmaishyllystä ja pyhästi luvannut lukea.

Tein evääksi poppareita.

Sivuja luettu 853.

22.00

Karumon Männyt oli kummallinen, jonkinlainen kurkistus maagiseen realismiin. Tai melkein ainakin. Tekee mieli kantarelleja. Supisen Vaari ja ravintola oli jotenkin todella surullinen. Ajattelin lukea seuraavaksi Kyrön Miniän jos se olisi kevyempi. Kaksi tuntia aikaa.

Sivuja luettu 1031. (aiemmat sivumäärät korjattu pienen laskuvirheen vuoksi, tämän pitäisi nyt olla oikein)

23.16

Nyt taitaa olla tämän vuorokauden luvut luettu, sillä silmät painuvat väkisin kiinni ja lukuseuralainen haukkuu väsyksissään omaa heijastustaan ikkunassa. Miniä oli oikein sympaattinen ja jäi hyvä mieli. Puran tätä päivää varmaan huomisen puolella enemmän, kun ajatus taas kulkee. Iso kiitos tsemppaajille ja kommentoijille!

Lopullinen sivumäärä 1153. Luettuna 7 kirjaa ja 6 novellia.

Maratonin jälkimainingit ja koonnin voi käydä lukemassa täältä.

32 kommenttia:

 1. Tsempit lukemiseen, Pöly voi toimia kirjakoirana ja viedä sinua välillä kävelylle, että taas jaksaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Arja! Pöly onneksi tosiaan huolehti tauottamisesta hyvin, ja seuranpidosta. :)

   Poista
 2. Hyvin se menee, intoa jatkoon! Ja rapsutuksia Pölylle!

  VastaaPoista
 3. Onnea matkaan, hyvin se menee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jami! Ihan hyvinhän se tosiaan meni ja hauskaa oli. :)

   Poista
 4. Hyvin menee, vaikka varhain jouduit heräämään. Mahtava kuvakin, Juri sivusilmällä vilkaisi ja kysyi, että miksi Linnealla on pässistä kuva blogissaan. Tuo Pölyn häntä näytti sarvelta. :)

  Paperitalo on hämmentävä ja hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Pöly on sellainen pieni pässi. <3 Paperitalon voisi melkein lukea uudestaan, se oli kuitenkin nopea lukea ja kiinnostava.

   Poista
 5. Huh, olet lukenut jo hurjasti! Supisen novellit toimivat varmasti hyvinä kitalaenpuhdistajina. :)
  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Zephyr! Supinen oli mainio ja odotan kovasti että ehdin lukea novellikokoelman loppuun.

   Poista
 6. Olet tosiaan lukenut paljon, jaksaa, jaksaa! :) Tsempit!

  VastaaPoista
 7. Oi, Elokuvamuisti on ihana! Luin sen itsekin edellisellä lukumaratonilla. Lukuiloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elokuvamuisti oli selvästi hyvä maratonille, Sonja. Helppolukuinen muttei höttöinen, ihana.

   Poista
 8. Casa de Papel, ihan parasta, samoin Apatosauruksen maa! Hyvät maratonvalinnat olet tehnyt, lisää lukuonnea iltaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taika! Olen kirjasettiin aika tyytyväinen, mikään ei ollut turhan raskassoutuista ja hidastuminen johtui lähinnä omasta väsymyksestä.

   Poista
 9. Hyvin menee! Kesäkirja jää polttelemaan - jospa sen tänä kesänä saisi luettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina! Suosittelen Kesäkirjaa, maineensa veroinen.

   Poista
 10. Ihanat eväskuvaukset aina mukana. :) Tämä on jo toinen maraton, jossa Elokuvamuistia luetaan ja tykkäillään, alkaa kiinnostus viritä. Tsemppiä viimeiselle tunnille!

  VastaaPoista
 11. Hienosti on sujunut! Ja sinulla on ihan paras maratonkirittäjä, ihana Pöly!

  Olen iloinen, että pidit Kesäkirjasta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Kesäkirja oli melkoisen täydellinen. <3 Ja Pöly kiittää myös!

   Poista
 12. Hui mikä hurja määrä sivuja. Ja yhdyn Katjaan; ihana maratontsemppaaja :D

  VastaaPoista
 13. Kannatusta Kesäkirjalle ja Elokuvamuistille, toimivat myös maratonien ulkopuolella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan varmasti, hdcanis! Kesäkirjan tulen varmasti lukemaan vielä uudelleen ja Elokuvamuistia ainakin selailemaan.

   Poista
 14. En eilen ehtinyt omalta lukemiselta yhtaan seurata muiden suorituksia, mutta hitsi ehdit lukea paljon! Luin jo koontisikin, ja onhan se koko paivan kayttaminen lukemiseen vahan syntisen tuntuista, mutta vallan ihanaa! Ainakin mina olin ja olen edelleen innoissani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri! Ihanaa oli ja uusin tämän varmasti taas jossain vaiheessa. Ehkä sitten kun minulla on opettajan kesälomat? :)

   Poista
 15. Hienoon sivumäärään ylsit! Onnea :) Voi kun olisin ehtinyt lukea maratonistasi ennen omaani, tuo kommenttisi Paperitalosta ("hämmentävä") olisi saattanut säästää viimeisen maratontuntini ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Villasukka kirjahyllyssä! Ja voihan. Paperitalo oli mielestäni kiinnostava, mutta se ei todella olisi sopinut minulle(kaan) maratonin loppumetreille. Sen sijaan Miniä sopi sinne oikein hyvin. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...