maanantai 4. helmikuuta 2013

Savikiekolta: Café De Abejasin Mascot Moth

Café De Abejas Kaupungintalolla.

Ihastuin Café De Abejasin musiikkiin viime syyskuussa, kun kuulin heitä We Love Helsingin Soivassa korttelissa. Duo esiintyi tunnelmallisesti Helsingin Kaupunginmuseon toisessa kerroksessa ja lumoutuneena kuuntelin useamman ranskalaista chansonia muistuttavan kappaleen.

Mascot Moth soveltuu oivallisesti niin ajatukselliseen kuunteluun kuin taustallekin. Rauhallinen rytmiikka esimerkiksi siivittää työntekoa mukavasti, mutta musiikki toimii myös kynttilän valossa illalla. Kun kappaleita kuuntelee ajatuksella pääsee musiikin mukana johonkin savuiseen kapakkaan, jossa naiset eivät ole viattomia eikä lasien täytteenä ole mehua. Levyllä lauletaan sekä englanniksi että ranskaksi, molemmat kuulostavat hyvältä.

Omat suosikkikappaleeni levyltä taitavat olla (I'd Teach You How to) Fly sekä One Man's Sweetheart, joka hurmasi minut jo syksyllä. Kappaleet ovat tarinavetoisia ja paljon puhutaan rakkaudesta, tai ainakin rakkauden vierestä jos ei muuta. Tunnelma on savuisen synkkä muttei masentava.

Laulajatar Laura Reunasella on kaunis ja käheä ääni ja instrumentoinnista vastaava J.W.Ralli vastaa taustan värityksestä. Kitaramelodiat soivat kauniisti ja tekevät kappaleista sopivan yksinkertaisia, mutta silti maailmaltaan rikkaita. Kappaleet jäävät päähän kaikumaan, mutteivät ärsyttävästi.


Erityisihastelut täytyy antaa myös levyn kotelolle, jollaista en ole aikaisemmin nähnyt. Kolmiulotteiseksi avautuva kotelo tarjoaa levyn suoraan käteen ja on vielä kaiken lisäksi esteettisesti kaunis.

Levynjulkaisutilaisuus järjestetään huomenna salakapakkatyylisesti ravintola Suolassa. Itse en harmillisesti pääse paikalle, mutta toivottavasti pääsen duon keikalle lähitulevaisuudessa.Yhtyeen hienot sivut löytyvät puolestaan täältä.

Kiitos Café de Abejasin duolle upeasta levystä, jota suosittelen lämpimästi kaikille. Ihanaa, että Suomessa tehdään tällaista(kin) musiikkia.

Café De Abejas: Mascot Moth
Livegraphy, 2013.

2 kommenttia:

  1. Kirjoitit ihanasti ihanasta musiikista! Minäkään en päässyt suolaan, höh, mutta ehkä joskus vielä jollekin keikalle, toivottavasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Karoliina! Toivottavasti pääset, tai siis pääsemme. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...