perjantai 1. helmikuuta 2013

Blogistanian Globalia 2012 -ehdokkaani


On tullut aika järjestyksessä toisen Blogistanian Globalia -kilpailun. Viime vuonna kilpailun voitti paljon kehuja saanut, mutta minulla vielä lukematta oleva Sarah Watersin Vieras kartanossa.

Kuten viime vuonnakin kilpailua emännöi Kirjavan kammarin Karoliina ja tarkemmat äänestysohjeet sekä muiden osallistujien listat löytyvät täältä. Itse luin viime vuonna yllättävän vähän uutta käännettyä kaunokirjallisuutta ja huomasin päätyneeni tilanteeseen, jossa äänestän tällä kertaa vain yhtä kirjaa.

Oma ääneni, eli kolme pistettä, menee siis tänä vuonna kirjalle

Téa Obreht : Tiikerin vaimo

Tiikerin vaimo oli minulle viime vuoden parhaita lukuelämyksiä. Maagisen realismin elementtejä edustava, jonnekin Euroopan perukoille sijoittuva kirja. Omassa kirjaa käsittelevässä tekstissäni tiivistin asian näin:

Tiikerin vaimo oli minulle maagisen ruma ja kaunis, pölyinen ja kuuma, yönsininen ja mystinen, mausteinen ja raikkaan veden makuinen.

Vaikka en ole lukenut kirjaa alkuperäiskielellä, uskallan myös kehua käännöstä. Irmeli Ruuska on tehnyt taitavaa työtä ja teksti soljuu luettaessa kauniisti.

Kiinnostuksella odotan, miltä äänestyksen tulos näyttää tänä vuonna. Tulos julkistetaan maanantaina 4.2. klo 10 Kirjavassa kammarissa.

16 kommenttia:

 1. Voi että, Tiikerin vaimo pitää kyllä lukea.

  VastaaPoista
 2. Tiikerin vaimo on ollut minunkin TBR-listalla vaikka kuinka kauan. Kiitos kun muistutit!

  VastaaPoista
 3. Minullakin tuo on vielä lukematta, mutta aikomus on kyllä vakaa!

  VastaaPoista
 4. Tiikerin vaimo on TBR-listallani edelleen, aion ehdottomasti lukea!

  VastaaPoista
 5. Muakin tämä kiinnostaa, mutta TBR:llä se ei vielä ole...

  VastaaPoista
 6. Voi että olen vieläkin niin onnellinen että Tiikerin vaimo löysi tiensä juuri sinun luoksesi! <3 Itselläni kirja on vieläkin kesken, mutta sen voin sanoa että se on todellakin upea! Jos olisin ehtinyt lukea sen ennen helmikuun alkua, olisin varmasti halunnut antaa sille ääneni! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulle kyllä kuuluu Sara iso kiitos kun tämä oli niin ihana <3 Odottelen juttuasi!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...