tiistai 15. toukokuuta 2012

Bill Willingham & Matthew Sturges: The (nearly) great escape (Jack of Fables)

Julkaistujen Fables-albumien huvetessa uhkaavasti (Helmetissä albumeja tällä hetkellä 15, ilmestynyt 17) oli käännyttävä sarjasta ponkaisseiden spin-off-albumien puoleen. Käsittääkseni tämä Jack of Fables on ensimmäinen itsenäiseksi sarjakseen erkautunut ja sitä on julkaistu yhdeksän albumillisen verran.

Jack, tämä niin monen tarinan Jaakko, on aivan hirveä. Jack on omahyväinen, itsestään liikoja luuleva macho, joka luulee kaikkien naisten lankeavan hänen jalkojensa juureen ja miesten tahtovan olla kuin hän. Äh, kiertoilmaisut sikseen. Jack on suoraan sanottuna renttu kusipää, you know the type.

Tarina alkaa suurinpiirtein siitä, mihin Fablesien albumi kuusi jäi, eli siihen kun Jack ensin menestyksekkäästi tahkoaa rahaa Hollywoodissa, sotkee asiansa muiden fablesien kanssa ja lähtee, tai siis laitetaan lähtemään, salkullinen rahaa muassaan etsimään hienoja tilaisuuksia muualta.

Ne tulevat tilaisuudet eivät vain ole ihan sitä mitä Jack odottaa, vaan hänet kidnapataan mystiselle tilalle, jota ylläpitävät mystiset Librarianit, siis kirjastonhoitajat. Kyseessä ei ole mikään Fabletownin kiva kaksospaikka, vaan mesta on tarkoin vartioitu muun muassa tiikereiden voimin. Täällä myös törmätään erääseen toiseen vanhaan tuttuun.

Kuten albumin nimestä ehkä arvaatte Jackille tällainen kahlitseminen ei käy, vaan tyyppi alkaa heti suunnitella suurta ja ihmeellistä pakoa kohti jotain parempaa tulevaisuutta. Parasta antia tässä sarjassa lienevät sen huumori ja se estoton Jackin egon pilkkaaminen. "Sankari" mm. kertoo jokaisen luvun lopussa mitä seuraavaksi tulee tapahtumaan eikä varmaan tule yllätyksenä että suurin osa tästä ennakoinnista on pelkkää silkkoa.

Käsikirjoituksesta albumissa on Willinghamin lisäksi Matthew Sturges ja herrojen yhteistyö selvästi toimii sillä menoa ja meininkiä riittää. Fables-albumeista poiketen pääpiirtäjänä ei hääri Mark Buckingham vaan Tony Akins, jonka tyylistä tykkään kyllä paljon joten ei valittamista piirrostyylistä tällä kertaa. Hyvin toimii.

Jack palaa Fables-albumeihin osassa 13 (The Great Fables Crossover), jossa selvästi Jackin seikkailut Librarianeiden kanssa ovat jo selvinneet. Albumista löytyy myös ilmeisesti muutama spoileri liittyen näihin Jackin omiin albumeihin, mutta kestän iskut kuin, öh, mies.

Jack of Fables on mainio albumi ja aion kyllä lukea nuo muutkin. Kun nämä on tahkottu läpi voikin alkaa odottaa susiperheeseen keskittyvää spin-off-sarjaa.

Albumin kansikuva: Vertigo / DC Comics.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...