maanantai 21. toukokuuta 2012

11 kysymystä


Rantautuipa tämä 11 kysymyksen haaste myös Kujerruksiin, kiitos siitä Anna Elinalle ja Jennille! Haasteeseen kuului kertoa itsestään 11 satunnaista faktaa ja vastata 11 haasteenheittäjän kysymykseen, mutta koska sain haasteen kaksin kappalein vastaan vain kysymyksiin.


Anna Elinan kysymykset 


1. Millaisia muistoja sinulla on elämäsi ensimmäiseltä kirjastokäynniltä?
Tätä en itse muista, mutta äiti on kertonut jutun niin monta kertaa että niin kuin mukamas muistan sen. Olin ehkä kolme- tai neljävuotias ja istuin Tikkurilan kirjaston lastenosastolla lukemassa Aino-kirjoja. Tai lukemassa ja lukemassa, oikeasti osasin kirjat ulkoa ja hämmästytin tällä "lukutaidollani" kirjaston kanssakävijöitä. Kirjasto on ollut minulle aina rakas paikka.

2. Muistatko milloin opit lukemaan ja mitä tuolloin luit?
Taisin oppia lukemaan "vasta" ensimmäisellä luokalla eli olen ollut joko kuusi tai juuri täyttänyt seitsemän. Luin mielelläni helppolukuisia Suihkari-kirjoja, joita nimenomaan tuolta Tikkurilasta löytyi pilvin pimein.

3. Missä sijaitsee unelmiesi kesämökki: meren, järven, joen vai lammen rannalla? Vai tarvitaanko vesistöä ollenkaan?
Järven ja kyllä se vesistö saisi siellä mielellään olla. Unelmien kesämökki taitaa olla jo olemassa, löytyy Artjärven seutuvilta. Iso päärakennus, puusauna, marjapensaita, soutuvene.

4. Minne matkustaisit kaikkein mieluiten juuri nyt?
Pariisiin, aina Pariisiin. Tosin vähän houkuttelisivat myös Riika ja Berliini. Mutta sanon silti Pariisi.

5. Eksoottisin tai erikoisin ruoka, jota olet maistanut tai syönyt?
Kananmunajäätelö.

6. Osaatko sanoa, mitä koirarotua  muistutat?
Kultaiseksinoutajaksi ovat kutsuneet mutta saattaisin mennä myös jostain keskikokoisesta pörröisestä terrieristä. Itse haaveilen tällä hetkellä bedlingtoninterrieristä.

7. Suosikkipuusi?
Vaahtera. Tai omenapuu.

8. Mitä puutarha sinulle merkitsee?
Vielä lähiaikoihin asti se on ollut lähinnä mukava oleskelupaikka ja äidin rakas harrastus. Kuukauden sisällä saan oman puutarhan ja sen merkitys kasvanee, no, merkittävästi.

9. Oletko käynyt navetassa?
Olen toki! Eniten tosin kotieläintila Fallkullan navetassa. Osaan lypsää vuohen ja lannanluonti sujui ainakin aikaisemmin ihan kätevästi.

10. Mikä on parasta kesässä?
Merituuli, eväsretket, lukeminen ulkona.

11. Mitä haluaisit kysyä minulta?
Jos saisit kirjoittaa mistä tahansa aiheesta tietokirjan, niin mikä se olisi?

Jennin kysymykset

1. Onko sinulla muita harrastuksia lukemisen lisäksi?
hetkellä voisin vastata remontointi, mutta vastaanpa vielä että valokuvaaminen ja jonkinlainen liikunta. Toivon pääseväni aloittamaan tanssiharrastuksen syksyllä uudelleen ja harkitsen myös laulutunteja.


2. Miten kuvailisit itseäsi?
Mäyrä.

3. Onko sinulla joitain paheita?

Paniikkisuklaa.

4. Mikä on elämässä tärkeintä?
Rakkaus.

5. Mistä asioista innostut?Pienistä asioista: vihreistä lehdistä, auringosta, merestä, linnuista, höytypilvistä, vapaapäivistä, aamukahveista, hyvistä kirjoista ja teatterikappaleista. Ja isoista: matkoista, talosta, perheen jutuista, miehen musiikista.

6. Paras asia, mitä elämässäsi on tapahtunut?
Silläkin uhalla että toistan itseäni: rakkaus kaikissa muodoissaan.

7. Kuvitellaan, että joutuisit pakkaamaan reppusi siinä pelossa että joutuisit äkillisesti lähtemään kodistasi. Mitä tavaroita reppusi sisältäisi?
Läppäri (koska valokuva), joitakin jo kehystettyjä valokuvia, kirjoja. Turren.

8. Mitä asioita et missään nimessä tekisi, vaikka sinulle luvattaisiin siitä/ niistä huimia rahasummia?Pettäisi minulle tärkeitä ihmisiä.

9. Entäpä mitä tekisit jos eräänä lauantai-iltana huomaisit voittaneesi loton pääpotin?Soittaisin pankkiin ja kertoisin, että en tarvitsekaan sitä talolainaa. Mutta enpä minä kauheasti mitään muuta tarvitse, säästäisin ja ostaisin yhden mekon.

10. Mitkä asiat saavat sinut surulliseksi?
Epäystävällisyys ja -oikeudenmukaisuus.

11. Luetko muita blogeja kuin kirjablogeja? Millaisia?
Eniten varmaan kurkkailen kirjablogien lisäksi ruoka- ja sisustusblogien maailmaan uusien ideoiden perässä.


Tämäpä on tainnut jo aika paljon tosiaan kiertää, joten annan luvan napata tästä vaikka nämä Anna Elinan tai Jennin kysymykset jos niin haluaa. 


Minulla alkavat tällä viikolla uudet työt ja remonttiprojekti alkaa ottaa tulta alleen samalla kun vanhaa asuntoa myydään, joten haipakkaa on. Onneksi on kuitenkin melkein kesä, vihreää ja jossain heinäkuun tienoilla jopa kaksi viikkoa lomaa. Mukavaa viikkoa!


ps. Mainittakoon vielä, että blogi löytyy nykyään myös Facebookista.

3 kommenttia:

 1. Iih, bedlingtoninterrieri! Tunnen yhden ja on varsin rento ja hauska tyyppi. Ja pentuna aivan lampaan näköinen, sopii siis puutarhaanne laiduntamaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jenni, minun yhdellä tutullani joka on itse asiassa kaimasi on myös bedlingtoni. Lupasi tulla sen kanssa meille kyläilemään kesällä niin saisimme tutustua rotuun <3

   Poista
 2. Kiitos kun vastasit. Kiinnostavia vastauksia. Etenkin tuota kananmunajäätelöä mietin ja ihmettelin. Ja terrierit. Tuota mainitsemaasi en kyllä tunne. Terrierit muuten muistuttavat aika lailla (ainakin jotkut niistä suosikkirotuani mäyristä. (Tosin en muistuta itse mäyristä, kun mulla on pitkät jalat. Emäntä ja koira eivät siis ainakaan meillä ole samannäköisiä.)

  Taidan juuri nyt kirjoittaa aiheeltaan juuri sellaista tietokirjaa kuin haluankin (lapsuuden muistoihin ja Itä-Suomeen liittyvä), sillä olen itse alunperin aiheen ideioinut. Yleensäkin lähihistoriaan liittyvät, ihmisten kokemuksista ja muistoista ponnistavat kirjat ovat minun alaani. Mutta jos saisin toivoa, niin haluaisin kirjoittaa kirjaa, jolla olisi rahoitus, jolloin saisin rauhassa kirjoittaa ilman taloudellisia huolia ja olisi rahaa kuluihin (matkat, kuvat jne.). Motivaatiota syö juuri se, että teen kirjaa nyt hyvin pienellä budjetilla ja kirjan tulevaisuus on aika auki.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...