maanantai 20. helmikuuta 2012

Kupista: Café Ekberg


Ihana Café Ekberg on toiminut Bulevardilla (Bulevardi 9) 1850-luvulta asti. Kauniilla kahvilalla on pitkät perinteet, jotka näkyvät sekä sisustuksessa että palvelussa edelleen. Itseäni ihastuttaa paikan vanhanaikainen tunnelma ja pöytiintarjoilukulttuuri.

Tällä kertaa kävin Ekbergillä lounaskahveilla äidin ja Tuomaksen kanssa. Itse päätin ottaa talon teen (3,00) ja bebeleivoksen (3,60). Äiti oli ottanut lounaan (punajuurivuohenjuustokeitto) ja laskiaispullan, Tuomas tahtoi Toast Skagenin (13,60).


Bebeleivos oli kaunis kuin koru ja sopi teen kanssa hyvin yhteen. Joudun tosin myöntämään, että mumini tekee parempia (ja itse olen asettanut tavoitteeksi opetella leipomaan bebejä tänä vuonna, tähän mennessä en ole vielä onnistunut).

Toast Skagen oli myös todella hyvä ja iso, mies ystävällisesti antoi siis minunkin maistaa. Jokiravut ja siian mäti ovat kyllä hyvä yhdistelmä, täytyy myöntää.


Ekbergin parasta antia on mielestäni kuitenkin heidän aamiaisbuffettinsa, jonka hinta on arkisin 9,90 eli ei missään nimessä päätähuimaavaa. Buffet sisältää niin leivät, puurot, jogurtit, uunimunakkaat kuin makeat leivoksetkin. Eli jos olet menossa Bulevardin kulmille esimerkiksi palaveriin tai tapaamiseen aamupäivällä, suosittelen aamiaisen nauttimista ihanassa Ekbergissä. Viimeksi kävin aamiaisella äidin kanssa joulukuussa, josko nyt taas ensi kuussa uudestaan kun harjoittelukoulu on ihan siinä vieressä.

Viikonloppuisin samaisen buffetin hinta on 17,80.

Ihanat plussat siitä, että nuori miestarjoilija luuli Tuomasta ulkomaalaiseksi ja tarjosi hienosti englanninkielistä palvelua.

11 kommenttia:

 1. Hih... Korjasiko Tuomas virheen vai ottiko englanninkielisen palvelun tyynenä vastaan?

  Minä olen käynyt ranskattaresta, kun vuosia sitten Ranskassa reilatessa eräs turisti tuli kysymään kartan kanssa neuvoa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensiksi puhuin itsekin englantia, Toast Skagenia tilatessa taas vaihdoin vahingossa suomeen. Kohtelias tyyppi oli kyllä!

   Poista
  2. Tuomaspa jo vastasikin kysymykseesi :)

   Ranskattareksi luuleminen on kyllä ihanaa! Minä toivon että joskus osaisin puhua ranskaa sen verran, että osaisin muutakin kuin ostaa metrolipun.

   Poista
  3. Minun ranskalaisuuteni oli ilmeisesti ulkoista, ei kielellistä, sillä kyseinen turisti käveli meidän luokse vaikka en kyseisellä hetkellä puhunut mitään ;) Ranskankielen taitoni taitaa olla nykyään hieman ruosteessa.. Tarvitsisin ehdottomasti matkan Ranskaan!

   Poista
  4. Ulkoinen ranskalaisuus on kyllä mielestäni suurempi kohteliaisuus kuin kielellinen, sinä onnellinen. :) Toivottavasti pääset pian matkalle tuohon ihanaan kummalliseen maahan!

   Poista
 2. Jos sinun pitäisi valita bebeleivokselle jokin nimikkokirja, mikä se olisi?

  Siis mikä leivos sopii bebeleivoksen tunnelmaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana ja vaikea kysymys Jaakko!

   Ihan ensimmäisenä tuli mieleen Joel Haahtelan Elena, sekin on pienieleinen mutta silti täyteläinen. Toisaalta bebet tuovat minulle mieleen (suomen)ruotsalaisuuden.. En Muumeihin tätä ehkä liittäisi kuitenkaan, ne ovat sellaisia pannarikirjoja minulle. Ehkä Cunninghamin teokset, vaikka Tunnit tai Illan tullen, voisi myös yhdistää bebejen kanssa!

   Poista
 3. Ekbergillä on kyllä ihan oma tunnelmansa, sellainen vähän hienompi ja arvokkaampi. Muistan jo lapsuudesta Ekberg-käynnit äidin kanssa: ne olivat juhlahetkiä.

  Suosikkini tarjonnasta taitaa olla sitruuna-marenki-piiras. Mmmm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa että mainitsit tuon sitruunamarenkipiirakan! Se on kyllä Ekbergillä myös todella hyvää. :)

   Tuo hienostunut tunnelma on kyllä juuri sitä viehätystä, että joskus mennään vähän "fiinimmin" ja rauhallisemmin kahville eikä aina sitä ketjukahvilan muffinssia.

   Poista
 4. Minä arvostan Ekbergillä pöytiintarjoilua. Se kuuluu mielestäni hyvään kahvilaan, jonne mennään ystävien kanssa ja jossa ei saa olla kiire.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tämä, Margit. Pariisissa oli ihanaa, kun siellä niin monessa paikassa tarjoillaan pöytiin. Arvostan. Ekbergillä palvelu on myös muistaakseni ollut yleensä todella kohteliasta ja vilpitöntä myös meille "nuoremmille" asiakkaille.

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...